Качка з картоплею в духовці – данина російським національним традиціям

Загрузка...

Блюдо «Качка з картоплею в духовці» центральна їжа на будь-якому святі, будь то качка шматочками з картоплею в духовці або фарширована качка в духовці з картоплею.

Рецепт традиційний

Запекти качку в духовці з картоплею простіше простого: звичайні продукти, готуватися легко і їдять все із задоволенням. Для цієї страви підготуйте такі продукти:

  • 4cb5d218595e80588d3f90a2d1d1b22d Качка з картоплею в духовці – данина російським національним традиціямтушка качки – 1 шт.;
  • картопля – 2 кг;
  • нежирний майонез — 100 гр.;
  • спеції – як ви любите;
  • часник – 2 зубчики;
  • масло рослинне – 50 гр.

Качку моєму, просушуємо, натираємо товченим часником і спеціями. Картопля, попередньо очищений, ріжемо на брусочки і запихаємо в черевце птиці, яке потім зашиваємо. Якщо не весь картопля помістився всередині, не біда – його можна розкласти навколо птиці на деку. Тушку птиці натираємо майонезом і кладуть спинкою вниз на змащену маслом форму. Нашу заготовку поміщаємо в духовку (200°С) для приготування на пару годин. Фарширована качка в духовці з картоплею до дегустації готова.

Стегенця в соусі з сої і вина

Пропонуємо наступний рецепт качки з східним акцентом. Для його реалізації вам знадобляться:

  • 0da33921bfc0a0f07b4778a14ea6fcec Качка з картоплею в духовці – данина російським національним традиціямстегенця качки – 4 шт.;
  • картопля – 1 кг.;
  • мед – 50 гр.;
  • «Марсала» — 50 гр.;
  • соєвий соус -20 гр.;
  • цибуля – 1 головка;
  • масло рослинне – 50 гр.;
  • спеції – як вам подобається.

Включаємо духовку на 200°С, відмінна модель Electrolux. Картоплю миємо, очищаємо, ріжемо на кубики. Потім солимо, присипаємо перцем і закладаємо в духову шафу для готування. Стегенця качки в цілому вигляді обв’язуємо міцною ниткою щоб вони зберегли свою форму, посипаємо сіллю і перцем і обсмажуємо на сковороді. Коли знайдуть тверду скоринку, прибираємо зі сковорідки, а туди додаємо нарізану цибулю і смажимо. Соєвий соус, мед і «Марсала» змішуємо, занурюємо туди стегенця, які потім кладемо на картоплю в духовій шафі. Смажимо ще 20 хвилин, час від часу наливаючи соус на стегенця. Приготовлена качка з картоплею в духовці готова до вживання.

«Марсала» – лікерне вино, що виготовляється на Сицилії в Італії.

 

Триптих з перцю і грудка качки

Для рецепту «Качка шматочками з картоплею в духовці» потрібно вирізати грудку разом зі шкіркою і це буде перше блюдо. Воно трохи складніше, ніж готувати просто качку в духовій шафі з картоплею, але приготувати його варто. Особливо для романтичної вечері, наприклад, на 14 лютого. Купите такі продукти:

  • 1adcb01f364ca8659d329af8f95c312e Качка з картоплею в духовці – данина російським національним традиціямкачка – 1 шт.;
  • картопля – 5 штучок, однакових за розміром;
  • перець солодкий 1 шт. – червоний, зелений, жовтий;
  • цибулина – 1 головка;
  • апельсин – 1 фрукт;
  • дрібні помідори – 12 шт.;
  • соняшникова, але краще оливкова олія – 100 гр.;
  • сіль, розмарин, перець – скільки потрібно;
  • вино біле – 1 ст.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Французький пиріг Tarte tatin

Включаємо духовку на 200°С і ставимо запікатися на деку картоплю, порізану на однакові шматочки. Попередньо картоплю слід присолити і посипати розмарином. Цибуля (½ головки) ріжемо на півкільця і обсмажуємо, туди ж кладемо порізану на великі квадрати перець, смажимо 5 хвилин, присаливаем. Потім кладемо помідори, розділені на четвертинки. Зменшуємо вогонь і доводимо до готовності. З качки (помитою як годиться) вирізаємо філе з двох сторін, натираємо сіллю і перцем. На сковорідці обсмажуємо грудку – спочатку з боку шкіри, а потім м’яса. Рум’яну грудку кладемо зверху картоплі, який запікається в духовій шафі і тримаємо 15 хвилин.

«Триптих з перцю» можна назвати, коли приготовлено з трьох різних за кольором перчин. З двох – «дует», а з одного — просто «перець». В даному випадку різнокольорові овочі покращують тільки вигляд страви, а смак залишиться завжди однаковий.

За цей час приготуємо соус: зніміть цедру від апельсина, видаліть повністю білу частину шкіри, а апельсин поріжте на шматочки. У сковороді обсмажте другу частину цибулини, покладіть апельсин і цедру, смажте 5 хвилин. Потім влийте біле вино дайте покипіти 2 хвилини, посоліть, поперчіть.

Як подати це блюдо: на велику тарілку покладіть 1 грудку, порізати на пластинки, красиво розкладіть, а зверху полийте соусом з апельсина. Поруч покладіть однієї гірочкою триптих з перцю, а другий – картопля. Красиво і смачно, качка шматочками з картоплею в духовці до вживання готова.

Приємного апетиту!

Загрузка...