Капустяні голубці в духовці — рецепт страви з томатним соусом.

Загрузка...

Голубці – споконвічно російське популярне блюдо, яке можна готувати на відкритому вогні, так і в духовці з різними соусами або під шубою з сиру.

Приготуємо голубці в духовці

Підготовка капусти

19cacf500fe206098130ef61e459daed Капустяні голубці в духовці   рецепт страви з томатним соусом.Для голубців з начинкою, приготовлені в духовці, треба правильно підготувати капусту. Для цього середній вилок необхідно білити щоб листки були м’якими і в них легко можна було закручувати начинку. Я роблю так: в місці кочережки встромляю велику салатну вилку і опускаю в киплячу воду. Тримаю одну — дві хвилини і виймаю, вода при цьому продовжує кипіти. З капусти знімаю верхній шар листя і знову опускаю в окріп. Процедуру продовжую до закінчення листя на качані. Потім з кожного листка капусти зрізаю зайве з більш товстої частини основної жилки. Деякі господині відбивають кухонним молотком, але мені більше подобається зрізати зайве. Воду, де бланшировалась капуста не виливайте – вона може стати в нагоді для приготування соусу до голубців.

Підготовка начинки з фаршу

Цей рецепт розрахований на приготування 20 штук голубців з фаршем. Для нього вам знадобиться:

  • фарш (свинний і яловичий) – 600 гр.
  • рис сирої 150 гр.
  • цибуля – 1 головка
  • морква – 1 шт.
  • рослинне масло – 100 гр.
  • сіль, перець і спеції – за смаком.

99f0431cc5e896727bdc06592b80bcd8 Капустяні голубці в духовці   рецепт страви з томатним соусом.Для сметано-томатного соусу необхідні такі інгредієнти

  • сметана – 200 гр.
  • сік томатний – 1000 гр.
  • цибуля – 1 головка
  • морква – 1 шт.
  • петрушка, сіль, перець і спеції – за смаком
  • рослинне масло – 100 гр.

Готуємо фарш:

 

Свинину і яловичину перекручуємо на м’ясорубці. Цибулю і моркву нарізаємо і пасеруємо на рослинній олії, охолоджуємо. Рис відварюємо в підсоленій воді, відкидаємо на друшляк і охолоджуємо. Потім змішуємо всі складові начинки — фарш, пасеровані овочі, рис, сіль, перець і спеції. Усе ретельно змішуємо і гарненько відбиваємо. На кожен листок викладаємо дві ложки фаршу і загортаємо конвертиком.

Готуємо соус – цибулю і моркву пасеруємо, додаємо сік з томатів і доводимо до густої консистенції, кладемо сметану, сіль, перець і спеції.

На дно форми викладаємо нафаршировані голубці, заливаємо соусом, закутуємо у фольгу і ставимо в духову шафу для запікання. Духовка повинна бути нагріта до 200 градусів, ну а часу для запікання вам знадобитися 30-40 хвилин.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Крем-суп з запеченого картоплі

Вегетаріанські голубці або пісні

А цей рецепт підходить для тих, хто не вживає м’яса в їжу або дотримується релігійних постів. Замість м’яса у вегетаріанські рецепти кладуться різноманітні овочі, асортимент яких залежить від сезону.

591f928dd411a4a7063665cce194e743 Капустяні голубці в духовці   рецепт страви з томатним соусом.Вам знадобляться:

  • цибуля – 1 головка
  • морква – 1 шт.
  • картопля – 2 шт.
  • крупи: ячна або пшеничне – 100 гр.
  • грибочки – 200 гр.
  • свіжі помідори – 2 шт.
  • масло ростить. – 100 гр.
  • зелень, сіль і перчик – за смаком

Для того, щоб приготувати вегетаріанські голубці насамперед слід відварити крупу і залишити охолоджуватися.

Потім пасеруємо моркву і цибульку на олії і перекладаємо в об’ємну посуд. В останньому олії підсмажуємо дрібно нарізані гриби і викладаємо в посуд з цибулею і морквою. Потім туди ж додаємо нарізані томати, натерту картоплю, кашу, зелень, сіль і перчик, все добре перемішуємо. На кожен листочок капусти викладаємо по 2 ложки начинки і загортаємо конвертиком. Укладаємо готові голубці в деко і заливаємо соусом (готуватися так само, як і в першому рецепті, але не додається сметана). Готуються вони в нагрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин.

Приємного апетиту!

Загрузка...