Карась в духовці, покроковий рецепт приготування смачної страви

Загрузка...

Запекайся карась в духовці, великий і маленький! Як ви вже здогадалися, будемо готувати рибу — соковиту, ніжну, смачну і дуже корисну. Збалансоване меню обов’язково має бути риба. Це знають навіть діти. Карась корисний, доступний за ціною і купити його можна в будь-який час року. Скромна річкова риба швидко перетворюється в ситний обід для всієї родини або святкове блюдо. У цьому допоможуть знайомі спеції і трохи сметани.

Основні інгредієнти

Приготування риби має масу переваг. Карась у фользі в духовці швидко готується. Страва підходить для тих, хто дотримується дієти і долучається до правильного харчування. Корисна риба і дорослим, і дітям. Її можна подавати на овочевій подушці, з картоплею або рисом. Ми будемо готувати карасів у сметані в духовці.

39a2e7829887539d9725a9716cd45c83 Карась в духовці, покроковий рецепт приготування смачної стравиДля приготування карася у фользі в духовці нам знадобиться:

  • риба — в залежності від кількості порцій беремо 2-3 шт.;
  • одна цибулина;
  • сметана (можна майонез) — 2-3 столові ложки;
  • рослинне масло — 2-3 столових ложки;
  • часник (можна мелений) — 2-3 зубчики;
  • кріп і петрушка;
  • сіль і перець за смаком.

Як підготувати рибу до запіканню

Коли маємо справу з рибою, саме складне в приготуванні — її оброблення. Ефектніше на столі виглядає карась, запечений в духовці з головою.

Але його обов’язково миють і обрізають плавці. Потім зчищають луску. Робити це зручніше за допомогою виделки. Прилад встромляють в районі хвоста і притримує однією рукою. В іншу беруть ніж і знімають луску по напрямку від хвоста до голови.

Зябра вирізають вістрям ножа. Щоб вийняти нутрощі, роблять поздовжній розріз. Але не строго по центру, а трохи лівіше. Це допоможе не пошкодити жовчний міхур і зберегти ніжний солодкуватий смак м’якоті.

Промиваємо рибу зовні і всередині. Ніяких чорних плівочок залишатися не повинно. Вони надають тільки гіркота. Витираємо наших карасиків паперовим рушником або залишаємо, щоб стекла вода.

Щоб кістки не заважали насолоджуватися смаком карасів у сметані в духовці, рекомендується зробити часті надрізи на спинці карасів.

Карась в духовці, рецепт приготування

3d21c115a6773422b1116f25be336cae Карась в духовці, покроковий рецепт приготування смачної стравиКоли рибка очищена, приправляємо її, щоб надати смак. Перчимо, солимо і залишаємо маринуватися. Гурмани можуть також використовувати суху зелень. Риба подружиться з базиліком або розмарином.

 

Сіль сушить рибу. Не варто залишати карасів в солі довше 20 хвилин.

Тим часом на сковороді в рослинному маслі підсмажити цибулю, нарізану кільцями або кубиками. З’єднуємо дрібно нарізану зелень з золотистим підсмаженою цибулею. Видавлюємо часник в сметану і перемішуємо.

Повертаємося до карасів. Начиняємо його сумішшю з цибулі і зелені. А зверху змащуємо ароматною сметанною сумішшю. Кладемо товстий шар не шкодуючи.

Позбавляє від специфічного рибного запаху сік лимона. З тієї ж завданням справляється сметана.

c80420263d24603703cb14bafc1bc982 Карась в духовці, покроковий рецепт приготування смачної стравиВиставляємо духовку на 180 градусів і загортаємо у фольгу кожну рибку. Залишаємо карасів готуватися 30 хвилин. Щоб отримати хрустку золотисту скоринку, через півгодини розгортаємо фольгу і залишаємо рибу в духовці ще на 10 хвилин.

Щоб надати карасеві, запечене в духовці, апетитну рум’яність, можна попередньо обсмажити його на сковороді в рослинному маслі. Потім карасиків фарширують, змащують і допікають в духовці.

За таким же принципом можна запікати філе карася в духовці у фользі. Очищену рибу ділять навпіл, на черевці роблять надрізи. Потім повторюють всю процедуру. Начинити рибку вже не вийти, тому подушку з цибулі і зелені просто викладають на філе. Зверху кладуть шар сметани з часником.

Щоб отримати зовсім вже повноцінний вечерю в фольгу з карасем в духовці можна покласти картоплю шматочками. Попередньо обсмажують в рослинному маслі.

Подавати приготовані карасі в сметані в духовці рекомендується на листках салату, з лимонними часточками і томатами. Яскраві кольори покращують апетит і сприяють травленню.