Карась в духовці у фользі рецепт приготування смачної страви

Загрузка...

Карась в духовці у фользі – це страва порадує рідних на сімейній вечері або відмінно підійде до урочистого столу. Така проста риба містить велику кількість необхідних для людини вітамінів і корисних елементів. Саме блюдо дуже просте в приготуванні, тому не викличе труднощів навіть у недосвідчених господинь.

Карась запечений – це ситна і смачна страва, моментально зникає з тарілок. Рецепт приготування доступний з використанням простих продуктів.

Рецепт № 1. Карась в майонезно-часниковому соусі

Нам потрібно:

  • ced635c0c0b4f3fa88bc98f633a07ab9 Карась в духовці у фользі рецепт приготування смачної стравиКарась – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Лимон – 3 кружечка
  • Зелень – 2 пучка
  • Спеції
  • Рослинна олія

Приготування:

Розкладаємо карасів на кухонному столі і з допомогою ножиць відрізаємо плавці. Потім прибираємо луску ножем, рухаючись від низу до верху. Далі позбавляємося від зябер. Гострим ножем робимо поздовжній розріз на черевці і видаляємо всі нутрощі. Промиваємо карасів під холодною водою всередині і зовні. Добре обсушуємо одноразовими серветками.

Підготовлену рибу рясно посипаємо приправами, втираємо їх і залишаємо на півгодини для маринування.

Чистимо цибулю й ріжемо товстими півкільцями, далі обсмажуємо його в сковороді з маслом.

Зелень промиваємо і подрібнюємо.

В окремій ємності змішуємо майонез і подрібнений часник.

Промаринованную рибу розкладаємо на фользі і фаршируємо цибулею і зеленню. Зверху кожну рибу рясно обмазуємо майонезним соусом, щоб він покривав тушку повністю. Лимонні шматочки, розкладаємо поверх карасів. Фольгу звертаємо конвертом. При цьому у кожного карася повинен бути свій «конверт».

Якщо ви не любите запах річкової риби, для соусу краще всього використовувати сметану, так як вона допоможе прибрати річковий запах.

 

Запікаємо рибу у фользі в духовці при t 180°С, заздалегідь вміщену на деко, близько 30 хвилин.

Для одержання рум’яної скоринки потрібно за півгодини до кінця приготування прибрати верхній шар фольги. У підсумку вийде смачна і ароматна риба, яка ідеально запечеться зсередини і зовні. Таке блюдо вважається самостійним, але можна доповнити його гарніром.

Рецепт № 2. Карась фарширований

Нам буде потрібно:

  • bda9c3d4c322939f38b244df157c9d09 Карась в духовці у фользі рецепт приготування смачної стравиКарась – 700 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Гриби печериці – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Зелень
  • Спеції

Спосіб приготування:

Чистимо тушку і добре промиваємо. Підготовлену рибу натираємо всередині і зовні спеціями.

Ідеальними спеціями для карася буде мускатний горіх, паприка, сушена зелень і суміші перців.

Овочі та гриби ріжемо невеликими шматочками, обсмажуємо їх на сковороді з рослинним маслом.

Вийшла піджаркою фаршируємо карася і загортаємо його в фольгу.

Підготовлену тушку покласти у форму і запікаємо 40 хвилин при температурі 220°С.

Готову страву прикрашаємо рубаною зеленню.

Багато господині готують рибу різними способами, але найбільш популярний – це запікання в духовці. У підсумку виходить смачна їжа, а всі корисні речовини зберігаються.