Картопля фрі в духовці: готуємо з білком і майже без масла

Загрузка...

Життя без фастфуду для деяких представляється прісної і нудною. Але чому б не приготувати улюблену страву вдома? Тим більше що картопля фрі в духовці виходить надзвичайно смачною, в неї можна додати улюблені спеції, контролювати ступінь просмаження, і вона обов’язково буде гарячою. Калорійність страви складе всього 164 кКал проти 320 кКал, якщо картопля фритюрировали, і проти 400 кКал, якщо його готували в кафе.

Картопля фрі — простий рецепт

Не доведеться робити нічого складного, а така картопля фрі в домашніх умовах буде не менш хрусткою, ніж фастфудовская.

ffbf4a1d9b394549988b6a5194249b0d Картопля фрі в духовці: готуємо з білком і майже без маслаОтже, на 2-3 чоловік нам потрібні

  • середні картоплини — 6 штук;
  • масло рослинне — 2 ст. ложки;
  • сіль — за смаком;
  • улюблені картопляні спеції (паприка, каррі, кмин, сушений часник, розмарин) — за смаком.

Етапи приготування

  • Миємо та очищаємо картоплю. Ріжемо її соломкою товщиною десь в 1 сантиметр.
  • Пересипаємо нарізку в друшляк і обдаємо окропом протягом буквально 30 секунд. Це зробить її більш хрусткою.
  • Обсушуємо на паперовому рушнику.
  • У мисочку додаємо спеції, сіль, вливаємо олію, скибочки і ретельно-ретельно все перемішуємо.
  • Змащуємо деко невеликою кількістю масла або устеляємо пергаментним папером. Висипаємо на нього картоплю.
  • Важливо: шматочки соломки не повинні стикатися, так що за раз багато готувати не варто.

  • a454d84c494d34af5faac87994d560af Картопля фрі в духовці: готуємо з білком і майже без маслаУ духовку, розігріту до 180°C, ставимо деко, в якому лежить наша картопля фрі без зайвих калорій. Режим: «верхній нагрів». Якщо є конвекція, вийде ще смачніше і швидше. Орієнтовний час приготування — 30 хвилин. Але за стравою потрібно стежити, адже швидкість готування залежить від сорту картоплі, від товщини шматочків, від того, як ретельно ви його ошпарили, висушили.
  • Після того, як у нас приготувався картопля фрі в духовці, подавати його потрібно негайно. Залишати його в якості холодної закуски або для подальшого розігріву не варто. Без олійною скоринки він швидко втратить апетитний вигляд, підсохне і стане несмачним.

    Порада: часто можна прочитати, що заморожена магазинна картопля відмінно підходить для виготовлення фрі в духовій шафі. Якщо будете її використовувати, дуже добре просушіть.

     

    Картопля фрі з яєчним білком

    Можна готувати фришку в духовці з збитим яєчним білком або з цілим яйцем. Масло можна взагалі не використовувати. І без того виходить хрумка рум’яна кірочка.

    e9d9c226a8ad5413e47a737c4b8fe3a3 Картопля фрі в духовці: готуємо з білком і майже без маслаБудемо готувати з

    • середніх картоплин — 6 штучок;
    • 1 цілого яйця або 2 білків;
    • солі;
    • улюблених картопляних спецій — за смаком і бажанням.

    Етапи приготування

  • Очищену і нарізану картоплю ретельно підсушуємо.
  • Яйце або білки гарненько збиваємо з сіллю. Повинна утворитися стійка піна. Всипаємо туди ж спеції і знову збиваємо.
  • Кожен шар змащуємо білком або сумішшю білка і жовтка, намагаючись, щоб всі шматочки гарненько зволожилися.
  • Викладаємо все на деко з антипригарним покриттям. Можна також готувати на фользі, пергаменті або трохи змастити поверхню олією.
  • Ставимо тільки в гарячий (!) духова шафа, трохи нижче середини. Температура повинна бути близько 180°C, режим: «верхній нагрів».
  • Обов’язково слідкуємо за стравою. Готується така картопля фрі в домашніх умовах 25-30 хвилин.
  • Зроблені в духовці з збитим яєчним білком скибочки будуть прекрасним гарніром до м’яса або легкого салату. Не забудьте зробити собі кілька улюблених соусів: часниковий з майонезом, майонезний з сиром, сметанний, томатний, гірчичний. З ними фрі без масла в духовій шафі стане улюбленою стравою вашої родини.

    Худнемо на улюбленій страві

    У звичайних умовах у стандартній духовці можна приготувати просто чудовий делікатес. Він подобається і дітям, і дорослим, може бути відмінною закускою до лимонаду, пива, подаватися в якості гарніру. При цьому готується картопля фрі в духовці дуже швидко, трудовитрат хвилин на 10. А захоплення будинку буде просто море. Ще кілька плюсів: ви зможете не поправлятися, харчуючись домашнім стравою, і будете точно знати, як і з чого воно готувалося.

    Приємного апетиту!