Картопля по-французьки в духовці рецепти страви з м’ясом і без нього

Загрузка...

Це блюдо називають по-різному. Одні іменують картоплею по-французьки, інші називають м’ясом по-французьки з картоплею. Але в будь-якому разі йдеться про ситний і смачний страву, яка швидко готується, не вимагає делікатесних продуктів і зайвих зусиль. Традиційне поєднання картоплі та різних видів м’яса доповнить ніжний сирний смак. Підкреслять пікантність улюблені приправи.

Картопля по-французьки

У духовці страва виглядає апетитно і презентабельно завдяки золотистої скоринки. Застосувавши фантазію можна розширювати склад інгредієнтів. Але про це трохи пізніше.

Вибираємо продуктиef827070d0d66171117445056010f5fa Картопля по французьки в духовці рецепти страви з мясом і без нього

Готується картопля по-французьки в духовці з доступних продуктів. Вам знадобиться:

  • 1, 5 кг картоплі;
  • 800 г м’яса;
  • 1-2 цибулини;
  • майонез або сметана;
  • 200-250 г твердого сиру;
  • приправи і зелень за смаком.

Кількість м’яса може бути менше. Це залежить від можливостей і того, наскільки ситне блюдо ви хочете отримати.

Якщо м’ясо досить жирне, можна обійтися без сметани і майонезу або вибирати продукт з низьким відсотком жирності.

Підходить свинина, курка, телятина, індичка. Якщо беремо свинину, краще вибирати шийку. З курячого м’яса підійде окіст. Телятину можна попередньо відварити, якщо ви не впевнені, що вона приготується.

Як обробляти і нарізати продукти

5cde90d35dcd7f0a99277f51c0e4b297 Картопля по французьки в духовці рецепти страви з мясом і без ньогоДля картоплі по-французьки краще спочатку підготувати всі продукти, а потім формувати блюдо. Процес займе не більше півгодини. Якщо чекаєте гостей, то можна починати за кілька годин до їх приходу, і все встигнете.

Картоплю миємо, чистить, нарізаємо соломкою або кружечками. Це вже залежить від вашої фантазії та переваг.

 

Щоб картопля добре пропікся, краще нарізати його не більше 4 мм в товщину.

 

Залишаємо нарізану картоплю у воді, щоб не почорнів. Переходимо до м’яса. Його ріжемо невеликими шматочками або як на відбивні. В останньому випадку продукт необхідно трохи відбити. Солимо, перчимо м’ясо. За бажанням додаємо приправи до м’ясних страв або шашлику. Підійде суміш хмелі-сунелі, майоран, базилік.

М’ясо вийде ніжним і придбає незвичайний смак, якщо ненадовго замаринувати його в соєвому соусі.ac76c96167ae319381bb53640b423afb Картопля по французьки в духовці рецепти страви з мясом і без нього

Залишаємо свинину трохи маринуватися. Нарізаємо цибулю – півкільцями або кубиками. Морква в рецепті не вказана, але якщо ви хочете додати в блюдо фарб і трохи урізноманітнити смак, потріть моркву і змішайте з цибулею.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Люля кебаб з курки в духовці виходить соковитим і ніжним у духовці

Цибулю можна попередньо злегка обсмажити до золотистого відтінку. Сир тремо на крупній тертці і залишаємо осторонь. Він нам знадобиться в останню чергу.

Формуємо блюдо

ddff64bb86c170b3df00fc83a0f6764d Картопля по французьки в духовці рецепти страви з мясом і без ньогоБеремо форму потрібної нам глибини і розміру, змащуємо дно рослинним маслом. Викладаємо продукти шарами – спочатку м’ясо, потім цибулю з морквою або без. Далі виймаємо з води картопля, витираємо його паперовим рушником, трохи солимо і теж викладаємо на деко. Картопляні кружальця або соломку розподіляємо по всій поверхні форми. Зверху малюємо сітку з майонезу.

Можна приготувати соус зі сметани і гірчиці в однакових пропорціях і використовувати його замість майонезу.

Поки розігрівається до 200 градусів духовка, посипаємо блюдо сиром. Ставимо нашу картоплю випікатися на 40-50 хвилин. Якщо у вас виходить менше сиру, то краще потерти і викласти його зверху за 10-15 хвилин до закінчення приготування.

Подають картоплю гарячим, як друге блюдо. Можна прикрасити його зеленню, зробити овочевий салат або просто нарізати овочі.

Картопля по-французьки без м’яса

Рецепт картоплі без м’яса – простий спосіб швидко приготувати незвичайне блюдо в духовці. В самому списку інгредієнтів ніяких видом м’яса немає, але при бажанні можна подавати з таким картоплею будь-яке м’ясне блюдо окремо.

142028cdd17158e37ccca5ab120a171a Картопля по французьки в духовці рецепти страви з мясом і без ньогоНарізаємо 700 г картоплі тонкими кружечками по 2-3 мм. Видавлюємо 2 зубчики часнику, змішуємо з дрібкою солі і картоплею. Два яйця збиваємо до однорідності зі склянкою молока. У форму викладаємо картоплю. Зверху заливаємо його яєчно-молочною сумішшю. Трьом 50 г вершкового масла 250 г твердого сиру. Спочатку викладаємо на картоплю масло, а потім сир. Випікаємо страву при температурі 180 градусів 45 хвилин.

Картопля з часниково-вершковим ароматом подається гарячою.

Страви швидкого приготування припадуть до смаку і дорослим, і дітям. Чоловіки будуть у захваті від ситного м’ясного варіанти. Картопля по-французьки без м’яса сподобається дівчатам, які бережуть фігуру.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Салат з печінкою, пекінською капустою і яйцями

Загрузка...