Картопля по-французьки

d8afdb0aacf9d3d6be585f8be2240162 Картопля по французьки
Без сумніву, картоплю в запеченому вигляді порівняно краще зберігає більшість смакових і поживних властивостей, так і за часом сильно не обтяжує. В духовці картопля по-французьки можна приготувати по-різному, хоча саме цей рецепт заслуговує пильної уваги, полита сметаною або вершками запіканка робиться істотно ніжніше.

    Інгредієнти:

  • Картопля — 600-700 р.
  • Вершки (10%) — 400 мл
  • Сир будь-якого виду — 150 р.
  • Сіль — за смаком;

Варто відзначити, що картопля по-французьки — це не яка-небудь віртуозне, складне блюдо. Насправді все дуже просто і смачно, як і багато страви з картоплі.

Картопляна запіканка по-французьки рецепт

1. Насамперед слід очистити картоплю, промити і нарізати круглими монетками, розміром 4-5 мм, цього буде цілком достатньо.

2. У глибокому посуді, розігріти вершки, злегка підсолити і викласти туди ж нарізану картоплю. Довести до кипіння і варити не більше 5 хвилин на малому вогні.

3. Тим часом, натерти сир на крупній тертці і викласти шарами і широку неглибоку форму для запікання. Покладіть спочатку шар картоплі, а зверху сир, при цьому за потреби потрібно буде підсолити. Повторити це кілька разів і останнім посипати ще сиром. Необхідно залишити жменю сиру для подальшого процесу.

4. Поверх викладеного шарами картоплі залити вершками. Наповнену форму щільно накрити фольгою і відправити в розігріту духовку. Пекти при температурі 180 градусі протягом 20 хвилин.

По закінченні часу, зняти фольгу, посипати тертим сиром і знову пекти ще 10 хвилин.

Овочева запіканка по-французьки виходить дуже смачно!

Також вашій увазі пропонуємо ще один не менш смачний рецепт тільки вже з м’ясом. І така картопляна запіканка з фрикадельками послужить ситним обідом