Картопля в духовці приготовлена різними способами

Такий простий і доступний продукт, як картопля готується абсолютно різними способами. Його запікають у духовці з часником, посипають сиром, поливають сметаною, загортають у фольгу або нарізають четвертинками.

Це блюдо можна з упевненістю назвати класикою російської кулінарії. Його смак знайомий всім з дитинства. Простий продукт називають другим хлібом. З нього легко приготувати цілий ряд страв на будь-який смак. Одне з них – картопля в духовці. Альтернатива калорійною смаженої картоплі в духовці виходить корисною і не менш смачною. А якщо додати ароматних трав і часничку, відірватися неможливо. Смачна картопля в духовці поєднується будь-якими видами м’яса і риби, подається з овочами.

Ароматна картопля з часником

Це блюдо готується без м’яса. На 10 картоплин середніх розмірів нам знадобиться:

  • 4 часточки часнику для аромату;9f6001cbbf1d47a941ef8d1bac058dec Картопля в духовці приготовлена різними способами
  • 3 столові ложки рослинної або оливкової олії для смаження;
  • сіль, спеції, зелень за смаком.

Як бачимо, інгредієнтів зовсім небагато. Все є в холодильнику у кожної господині. Зате страва вийде ситним і дуже смачним.

Краще взяти молоду картоплю. Готується він у шкірці, зберігаючи вітаміни і корисні речовини.

Ретельно промиваємо картоплю. Якщо він молодий, чистити не треба. Розрізаємо кожен на чотири частини, дрібний залишаємо цілим. Змішуємо продукт з приправами. Добре підійде чебрець, кріп, трохи розмарину. Солимо і поливаємо олією, додаємо часник, попередньо роздавивши його плоскою стороною ножа. Так аромат збережеться краще.

Щоб рівномірно приправити картоплю, використовуємо звичайний целофановий пакет. У нього складаємо всі компоненти і перемішуємо.

Викладаємо все у форму для запікання і ставимо в нагріту духовку. Картопля шматочками або цілком готується всього 20-40 хвилин. Час залежить від розмірів картоплі.Перед подачею на стіл золотиста картопля в духовці посипається дрібно нарубаною зеленню.

Простий рецепт з сиром

Картопля в духовці з сиром готується на основі картоплі в мундирі. На 1 кг відварених в шкірці бульб витрачається:

  • по 100 г сметани, твердого сиру;1b521f95de92337c68af756e0e436caf Картопля в духовці приготовлена різними способами
  • 5 часточок часнику;
  • трохи рублів зелені, сіль і перцю.

Гурманам радимо вибрати серед сортів сиру гауду, а також за смаком приправити страву мускатним горіхом.

 

Рецепт запеченої картоплі з сиром передбачає приготування соусу на основі сметани і тертого сиру. Досить з’єднати і перемішати їх. Коли картопля в мундирі охолоне, його очищають і нарізають кружечками завтовшки приблизно по 0,5 див. На дно жароміцної ємності викладають подрібнений часник, потім картоплю, трохи присипаний спеціями. Заливаємо його соусом і готуємо при температурі 100 градусів, поки не підрум’яниться.

Як готувати у фользі

Наступний спосіб передбачає приготування страви в духовці під фольгою. Список необхідних продуктів простий і доступний:

  • 8 бульб;5e97086e995cab4d67dcbc0dc0f8a99b Картопля в духовці приготовлена різними способами
  • цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1/2 склянки сметанки;
  • пучок свіжого кропу;
  • сіль з перцем за смаком.

Якщо картопля шматочками вам вже неабияк набридла і хочеться чогось новенького, цей рецепт те, що потрібно. Кожна картоплина миється і загортається у фольгу в шкірці. Викладаємо її на деко і випікаємо при 200 градусах 40 хвилин.

Поки картопля в духовці на деку випікається, робимо соус. Обсмажуємо цибулька кубиками на рослинному маслі. Змішуємо сметану з подрібненим часником. Коли запечена картопля в духовці готовий, робимо ножиком акуратний хрестоподібний надріз прямо через фольгу. Розминаємо його. Злегка розсовуємо блискучу обгортку і викладаємо на м’якоть обсмажену цибулю. Поливаємо все соусом і посипаємо зеленню.

Ціла картопля, запечена в духовці, легко перетворюється в пюре, якщо через надріз увіткнути в неї вилку і провернути 2-3 рази.

Дієтичний Рецепт

7a9e932350ed0d8d499320b298509af8 Картопля в духовці приготовлена різними способамиЦіла картопля, запечена в духовці за таким рецептом, не вимагає ніяких добавок. Більш того, страва корисно для шлунково-кишкового тракту. Готується свіжа картопля в духовці дуже просто і швидко. Достатньо вимити необхідну кількість бульб і викласти в суху ємність. При температурі 100 градусів картопля в духовці на деку випікається протягом 1 години.

Перевіряють, чи готова картопля по-домашньому в духовці, за допомогою звичайної зубочистки. Якщо вона вільно входить в бульбу, готуйтеся накривати на стіл.

Подають страву на стіл з овочами. Можна полити його рослинним маслом або розтопити трохи вершкового. Не забудьте про сіль. Зелень завжди прикрашає і надає весенее настрій.

Картопля в духовці, рецепти якої представлені в нашому огляді, готується швидко і не вимагає зайвих зусиль і кулінарних талантів. Вона підходить для будь-якого прийому їжі, може стати основою як повсякденного, так і святкового страви.

Ми цінуємо вашу думку і будемо вдячні, якщо ви залишите відгук. Ваші зауваження та пропозиції будуть обов’язково враховані в нашій роботі.