Картопля з беконом в духовці – просте і смачне блюдо для всієї родини.

Загрузка...

Картопля – це овоч, який присутній на нашому столі практично щодня. Вона є прекрасним гарніром до будь-якого м’яса, риби, відмінно поєднується з різними овочами і грибами. Оскільки картопля є універсальним продуктом, який дозволяє приготувати найрізноманітніші страви, то варіантів рецептів існує величезна кількість. Одним із смачних, поживних і простих у приготуванні страв є картопля з беконом в духовці. М’який запечена картопля відмінно гармонує з беком, а ароматні спеції чудово доповнюють страву.

Щоб зберегти всі корисні речовини і вітаміни в приготуванні картоплі потрібно дотримувати деякі правила:

  • шкірку слід обрізати дуже тонко, кращим варіантом стане запікання або відварювання його в шкірці.
  • варити картоплю потрібно на пару або з додаванням зовсім небагато води
  • не рекомендується зберігання очищеної картоплі у воді.
  • при варінні овочі кладуть у закипілу, підсолену воду.

Дотримуючись ці прості правила, ви завжди приготуєте смачну картоплю будинку.

Рецепт №1. Картопляна гармошка з беконом

796a52b21736855d75dd8d51b5807d00 Картопля з беконом в духовці – просте і смачне блюдо для всієї родини.Нам потрібно:

  • Картопля – 8 шт.
  • Бекон – 10 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Ковбаса салямі – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сир твердий. – 50 гр.
  • Сметана – 80 гр.
  • Спеції

Приготування:

Картоплю добре промиваємо, очищаємо, обсушуємо і робимо на ній кілька глибоких надрізів. Бекон, ковбасу, сир нарізаємо тонкими скибочками. Зелень і часник подрібнюємо. Очищену цибулю нарізаємо кільцями.

Бульби картоплі повинні бути досить великі, довгасті, правильної форми, без вм’ятин і зеленого кольору.

У картопляні надрізи, викладаємо шарами: скибочки сиру, ковбаси, бекону і кільця цибулі. Зверху посипаємо спеціями, рубаною зеленню і часником.

Підготовлену картоплю викладаємо на змащене маслом деко і відправляємо в розігріту до 180°С духовку на 50 хвилин.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Курка в панірувальних сухарях виходить соковитим

Щоб верхній шар не вийшов засохлий, форму можна накрити фольгою в перші 30 хвилин готування.

Готову страву потрібно подавати гарячими, поливши зверху сметаною.

Рецепт №2. А на вечерю-картопля з беконом

  • a9abb07048fdbfd54ac34dbf0297133b Картопля з беконом в духовці – просте і смачне блюдо для всієї родини.Бекон – 150 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сир твердий. – 200 гр.
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Часник – 1 зуб.
  • Спеції

Приготування:

Картоплю відварюємо в підсоленій воді. Остуджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо скибочками. Присмачую спеціями.

Від способу нарізки картоплі залежить час готування – скибочки запікаються приблизно півгодини, а цілі бульби близько години.

Шматочки бекону обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо подрібнений часник. Потім всипаємо до бекону картоплю, порізану зелень і все перемішуємо.

Обсмажені інгредієнти викладаємо у змащену маслом форму і ставимо в розігріту до 200°С духовку. Готуємо до рум’яної скоринки.

В кінці додаємо тертий сир і запікаємо ще кілька хвилин.

Картопля з беконом в духовці – це дуже цікаве, незвичайне блюдо, яке однозначно допоможе урізноманітнити ваше домашнє меню. Приготувати її не складно, і ви зможете порадувати всю сім’ю смачною, ситною і незвичайним блюдом. Бекон додасть страві незвичайний копчений смак і аромат.

Загрузка...