Картопля з часником в духовці — просте і смачне блюдо

Існує безліч рецептів картоплі, приготовленої в духовці. Пропонуємо два з них. Це прості і доступні способи приготування смачного і ситного обіду або вечері.

Картопля з часником Рецепт 1

Необхідні продукти:

7e0d289abd5da1dc89805c03247abdd2 Картопля з часником в духовці   просте і смачне блюдо

  • картопля з розрахунком на три порції
  • масло вершкове — 100 гр.
  • сир твердий — 100 гр.
  • одна ст. ложка сметани
  • сіль, зелень і головний інгредієнт — часник

Як готуємо

Картоплю попередньо варимо в мундирі. Щоб не втрачати час, займаємося приготуванням часникового масла. Для цього трьом твердий сир. Змішуємо його зі сметаною, вершковим маслом і тиском часником. Досить 3-4 зубчики. Замість чесночницы можна використовувати дрібну тертку. Отриману масу солимо і перчимо за смаком.

Картопля доварювати немає необхідності. Його ще чекає етап приготування в духовці. Для цього готуємо лист або жаростійкий посуд. Підійде скло або кераміка. Включаємо духовку на 200 градусів. Поки вона розігрівається, розрізаємо кожну картоплину навпіл уздовж. Викладаємо її розрізаною стороною догори. Картопляні «човники» заливаємо часниковим маслом. Відправляємо блюдо в духовку на 15-20 хвилин.

Картопля з часником Рецепт 2

Цей рецепт можна віднести до дієтичним, так як в ньому менше калорій.

Необхідні продукти:

 

a7bc57cbaa743faae161bca38e8c36ca Картопля з часником в духовці   просте і смачне блюдо

  • часник
  • картопля
  • рослинна олія
  • сіль і перець
  • зелень

Кількість вибирається індивідуально за смаком і за кількістю порцій.

Як готуємо

Вибираємо для страви велику картоплю. Чистимо і ріжемо крупно уздовж.

Обов’язково прибираємо з картоплі всю вологу з допомогою кухонного паперового рушника.

Викладаємо у форму або на деко, злегка солимо і відправляємо в духовку. Поки головний інгредієнт страви нудиться до готовності, зробимо

Змішуємо роздавлений часник з сіллю і перцем. Додаємо рубану зелень і рослинне масло. Коли картопелька вже готова, викладаємо її в миску з заправкою. Акуратно перемішуємо або підкидає, щоб кожен шматочок просочився часниковим ароматом. Зачекайте кілька хвилин і можете запрошувати всіх до столу.

Приємного апетиту і смачного настрою!