Картопля з цибулею в духовці – смачно, просто, швидко і не дорого!

Немає часу бігти в магазин за продуктами? Тоді можна приготувати смачний ароматний картопля! Необхідні інгредієнти завжди є в будинку. Картопля з цибулею в духовці підійде для обіду, для вечері! Крім того, картопельку можна використовувати як гарнір і як самостійне блюдо. Ситна, смачна, ароматна картопелька нікого не залишить байдужим! До того ж приготувати її можна по-різному, незважаючи на простоту інгредієнтів, є безліч рецептів, і всі вони прекрасні! Ми пропонуємо самі прості і перевірені!

Картопелька по-селянськи

58805e5a62150888a8496dfa8d12ff45 Картопля з цибулею в духовці – смачно, просто, швидко і не дорого!Отже, нам знадобляться:

  • Картопля – 10 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • Вершкове масло – 20 гр;
  • Базилік (сушений) – половина чайної ложки;
  • Сметана — 100 гр;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Сир (будь-який твердий) — 50 гр;
  • Сіль, перець – за смаком.

Чистимо картоплю, цибулю, часник. Картоплю нарізаємо пластиками товщиною приблизно півсантиметра. Укладаємо в миску і засипаємо приправами, перемішуємо.

Цибулини ріжемо тонкими півкільцями. Часник тремо на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою ступки. Сир теж подрібнюємо, змішуємо зі сметаною і часником.

Для запікання нам потрібна жаровня, але якщо її немає, можна скористатися товстостінної формою, а замість кришки використовувати фольгу. Так от, форму промазуємо маслом. Викладаємо половину картоплі, заливаємо половиною сметанного соусу. Потім кладемо цибулю, на нього залишилися пластики і просочення.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо при цій температурі півгодини. Подаємо гарячим, з рубаною свіжої зеленню.

Картопля у фользі

Господині давно взяли на озброєння фольгу – готувати в ній зручно, адже деко залишається чистим, а страви виходять дуже смачними і соковитими. Чому б не запекти і картоплю з цибулею у фользі?

 

1b3de97e65770002ff21a49c6f069942 Картопля з цибулею в духовці – смачно, просто, швидко і не дорого!Для цього, крім фольги, нам знадобиться:

  • Картопля – 1 кг;
  • Сир (будь-який твердий) – 300 гр;
  • Сало з м’ясним прошарком – 350 гр;
  • Майонез – 100 мл;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • Сіль, перець, інші приправи – за смаком.

Цей спосіб приготування у фользі не зовсім звичайний: нам потрібно зробити з фольги порційні формочки. Для цього її потрібно розрізати на великі квадрати і скласти з них чаші. Краще всього складати фольгу в два шари, щоб формочки були більш стійкими.

Картоплю миємо, чистимо, ріжемо невеликими скибочками приблизно однієї величини. Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями. Сало подрібнюємо на скибочки товщиною до півтора сантиметрів.

На дно формочок спочатку викладаємо сало, солимо, приправляємо його. Зверху кладемо картоплю, потім цибулю і знову картоплю. Кожен шар присипаємо сіллю, приправами. Зверху промазуємо майонезом і прикриваємо фольгою.

Випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів, потім дістаємо, знімаємо фольгу зверху, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку ще хвилин на 5.

Подавати також гарячим, з рубаною зеленню. Можна використовувати як гарнір до м’яса, наприклад, смаженої або печеної свинині.

Приємного апетиту!

Якщо ви залишилися задоволені прочитаним, просимо вас залишити відгук про рецепті. Це допоможе іншим користувачам визначитися з вибором страви.