Картопля з фаршем в духовці покроковий рецепт приготування.

Картопля – це смачний овоч з якого готують багато різних страв. Просте, ситне і швидке в приготуванні страва — це картопля з фаршем в духовці. Дане блюдо стане у пригоді тоді, коли не вистачає часу на готування.

7758de95d20078a57f32b90dbcc05c7c Картопля з фаршем в духовці покроковий рецепт приготування.У приготуванні беруть участь прості і недорогі продукти, які в підсумку виходять прекрасною їжею для всієї родини. Оскільки в приготуванні використовується фарш і картопля, то готувати окремо котлети і гарнір немає необхідності. Готове блюдо являє собою м’який, розсипчастий картопляний гарнір і соковитий рубаний біфштекс під ніжною сирною скоринкою.

Картопля з фаршем

Нам необхідно7bf9b03498ac28b3fe6996d8c8679b52 Картопля з фаршем в духовці покроковий рецепт приготування.

  • фарш свинячий – 300 гр.
  • картопля – 7 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зуб.
  • сир – 100 гр.
  • раст. масло
  • пів склянки води
  • кетчуп
  • спеції

Приготування

Крок 1. З’єднуємо дрібно нарізану цибулю, часник, спеції і фарш. Все добре перемішуємо.

Крок 2. Підготовлену картоплю нарізаємо тонкими пластинками.

0e8d253d96114787da002b45d6d2a258 Картопля з фаршем в духовці покроковий рецепт приготування.Крок 3. У глибоку форму з олією викладаємо картопляні слайсы. Всі укладаємо щільно.

Крок 4. На картопляну подушку викладаємо фарш рівномірним шаром.

Крок 5. Посипаємо м’ясо спеціями і змащуємо кетчупом. Заливаємо пів склянки води.

Крок 6. Форму з стравою запікаємо близько 40 хвилин.

Крок 7. Через 40 хвилин виймаємо блюдо і посипаємо натертим сиром, ставимо ще підрум’янитися на 20 хвилин.

Готове блюдо дуже смачне з приємним ароматом. Готується вона просто і швидко, така їжа стане незамінною на вашому столі. Соус і свіжа зелень стане відмінним доповненням до страви. Картопля запечена з фаршем – страва-знахідка для багатьох господинь.

Картопелька з грибочками і фаршем під підливою

Нам треба7ba9f517933d7328954432340d8a5ed2 Картопля з фаршем в духовці покроковий рецепт приготування.

  • картопля – 6 шт.
  • фарш – 400 гр.
  • масло под. – 2 ст. л.
  • цибуля – 1 гол.
  • часник – 2 зуб.
  • спеції
  • Для соусу

  • майонез – 3 ст. л.
  • яйце – 2 шт.
  • вершки – 50 мл
  • сир – 100 гр.
  • Приготування

    Дрібно нарізану цибулю і часник змішуємо з м’ясом. Додаємо приправи і перемішуємо.

    Для соковитості у фарш можна додати трохи водички.

    f6df43c4478a32c6a7f9b2ae778d8867 Картопля з фаршем в духовці покроковий рецепт приготування.Картоплю ріжемо тонкими кружечками. Поливаємо її соняшниковою олією, додаємо спеції і перемішуємо.

     

    У форму викладаємо шар картоплі, потім рівномірно розподіляємо м’ясо. В кінці викладаємо ще один шар картоплі.

    Закриваємо деко фольгою і випікаємо при температурі 180 градусів сорок хвилин.

    Поки страву запікається готуємо соус. У тарілку вбиваємо яйця, додаємо майонез і тертий сир. Гарненько перемішуємо. Майонез можна замінити сметаною.

    Через 40 хвилин дістаємо блюдо і заливаємо готовим соусом. Запікаємо ще до появи хрусткої сирної скоринки.

    Готову страву подаємо порційно, попередньо посипавши рубаною зеленню.

    Картопля, запечена з фаршем і грибами

    Щоб блюдо вийшло незвичайним з новим смаком можна трохи поекспериментувати, додаючи різні нові складові.

    Продукти1a2b11c0ae740fcf657f700246f4a9f7 Картопля з фаршем в духовці покроковий рецепт приготування.

    • картопля – 600 гр.
    • свіжий. гриби – 500 гр.
    • фарш – 400 гр.
    • цибуля – 2 гол.
    • сметана – 200 мл
    • часник – 3 часточки.
    • сир тв. – 100 гр.
    • раст. масло – 3 ст. л.
    • спеції

    Приготування

    Ріжемо маленькими шматочками гриби. Потім відправляємо їх обсмажуватися на розігрітій з невеликою кількістю масла сковорідці. Тушкуємо 20 хвилин щільно закривши кришкою. Якщо грибки починають підгоряти, то потрібно долити трохи водички.

    Ріжемо цибулю і відправляємо до грибів. Смажимо під кришкою ще кілька хвилинок.

    365a280ab28dc506b6b981dd9c8db83c Картопля з фаршем в духовці покроковий рецепт приготування.Готовий фарш обсмажуємо на іншій сковорідці близько 15 хвилин, попередньо потрібно посолити.

    Картоплю нарізаємо тонкими слайсами. Половину викладаємо у форму. Приправляємо спеціями.

    Далі викладаємо обсмажені гриби.

    Займемося приготуванням соусу. Часник пропущений через прес змішуємо зі сметанкою і збиваємо. Готовий соус виливаємо поверх грибів, акуратно розрівнюємо.

    Наступним шаром йде м’ясо, потім зверху викладаємо другу половину картоплі. Посипаємо спеціями за смаком.

    Поміщаємо блюдо в духовку, запікаємо при температурі 200 градусів близько пів години. По закінченню часу дістаємо запіканку і посипаємо тертим сиром. Знову готуємо поки не утвориться рум’яна кірочка. Страва з фаршем і грибами в духовці готово.

    Страву потрібно трохи охолодити і подати до столу. Найкраще запіканку подавати зі свіжими овочами.