Картопля з грибами в духовці покроковий рецепт приготування.

Загрузка...

Одним з центральних продуктів в кулінарії є картопля. Безліч різних страв готують з цього овоча. Це може бути проста їжа, а можуть бути справжні шедеври. Цей овоч містить багато вітамінів і корисних речовин. З-за хорошого поєднання з різними продуктами цей овоч називають універсальним. Картопля прекрасно гармонує з різними грибами, тому одним з популярних страв вважається картопля з грибами в духовці.

Простенький рецепт допоможе будь-якій господині приготувати поживний і смачний обід. Дане блюдо готують найрізноманітнішими способами. Таку їжу можна назвати повсякденної і традиційною. Рецепт картоплі в духовці з грибами можна урізноманітнити різними соусами, які надають страві новий смак з пікантною ноткою. За основу даного страви візьмемо прості і доступні продукти.

Картопля з грибами, запечений у духовій шафі

e5e2c1d362bef1f58c3e0acf3a7e2fbb Картопля з грибами в духовці покроковий рецепт приготування.Інгредієнти

  • картопля – 1 кілограм.
  • ріпчаста цибуля – 2 головки.
  • печериці – 500 гр.
  • сметана – 400 гр.
  • сир – 300 гр.
  • масло под. – 2 — 3 ст. л.
  • спеції.

Приготування

Чистимо картоплю, миємо й ріжемо тонкими скибочками. Підготовлені печериці нарізаємо пластинками.

Для приготування грибів з картоплею в духовці можна використовувати будь-які доступні грибочки. Смачною стравою виходить картопля з білими грибами в духовій шафі.

Беремо дві цибулини і нарізаємо кільцями. На сковорідці обсмажуємо цибулю до напівготовності.

На деко викладаємо шарами: картопля, гарненько присмачений спеціями, порізані гриби розподіляємо рівномірно на першому шарі, шар цибулі.

236f3dd04d79c70bc3e580eac37c8297 Картопля з грибами в духовці покроковий рецепт приготування.Зі сметаною і спеціями робимо соус для нашого страви, тобто гарненько все перемішуємо. Заливаємо вміст дека сметанною заправкою.

У попередньо розігріту духовку ставимо підготовлене блюдо при t 180°С. За бажанням можна закрити деко фольгою. Натертим сиром посипаємо блюдо за 10 хвилин до готовності. У підсумку вийде чудова сирна скоринка.

Все, наша картопелька готова для подачі на стіл. Подавати таку страву можна зі свіжими овочами.

Якщо ви використовуєте сушені гриби, то їх попередньо замочуємо в окропі на пів годинки.

 

Смачна картопля з грибами і сиром порадує всю сім’ю і стане незамінним блюдом для вечері.

Картопля з грибами і овочами

Ще один приголомшливий, смачний і ситний рецепт з картоплею в духовці не змусить пройти повз нього.

45e2f3216c4a5c45fb9e3bfad9d1c0b3 Картопля з грибами в духовці покроковий рецепт приготування.Продукти

  • Гриби (будь-які) – 400 гр.
  • картопля – 4 штуки
  • томат – 2 шт.
  • одна велика цибулина
  • майонез і сметана – 3 ст. ложки.
  • сир – 150 гр.
  • соняшникова олія
  • спеції

Приготування

Для початку займемося піджаркою. Чистимо цибулю й ріжемо полуколечками, а їх у свою чергу, теж наполовину.
Гриби миємо, нарізаємо довільними шматочками. На розігрітому маслі все обсмажуємо, закриваємо кришкою для гасіння. Додаємо сіль і готуємо ще кілька хвилин.

Помідори і підготовлений картоплю миємо, нарізаємо скибочками невеликої товщини.

Робимо соус для нашого страви. Сметану з майонезом з’єднуємо в однакових пропорціях і перемішуємо. Соус готовий.

24d84fd6a8f72e1576d78ffeb69f5871 Картопля з грибами в духовці покроковий рецепт приготування.У жароміцну ємність викладаємо шар картоплі, потім обсмажені гриби з цибулею, кружечки помідорів і все заливаємо готовим соусом. Шари повторюємо з решти продуктів аналогічним способом.

Якщо ви віддаєте перевагу гострі страви, то кожен шар запіканки можна посипати чорним меленим перцем. Страва вийде гострим і ароматним.

Поміщаємо жаростійку форму в розігріту до 190°С духовку приблизно на годину. За 15 хвилин до готовності засипаємо тертим сиром і ставимо назад, щоб сир зарум’яниться.

Щоб їжа рівномірно пропікався, ставте деко в розігріту до 200°С духовку, потім приблизно через пів години зменшіть температуру.

Картопля з грибами і сиром в духовці можна посипати рубаною свіжої зеленню, це додасть блюдо урочистість і свіжість.