Картопля з яйцем в духовці – смак шкільних канікул

Класичне блюдо «телефонне» — господиня зайнята розмовою з подругою по телефону, а вечерю готувати треба. Найскладніше в цьому блюді почистити картоплю, а на останні приготування йдуть дві хвилини.

Найпростіший рецепт з вершковим маслом

Запечена картопля з мускатним горіхом, яйцями і маслом готується з таких продуктів:

b166796faa00e454328a1414403098bd Картопля з яйцем в духовці – смак шкільних канікул

  • картопля — 1500 гр.
  • яйця – 4 шт.
  • молоко – 20 гр.
  • вершкове масло – 20 гр.
  • мускатний горіх – щіпка
  • сіль і перець – за необхідності

Включаємо духовку на 180 градусів і починаємо чистити картоплю, потім ретельно миємо й ріжемо на круглі пластинки. Покладіть картоплю в простору миску, посипте сіллю, меленим чорним перцем, меленим мускатним горіхом і перемішайте. Форму змастіть маслом, викладіть всю картоплю, залийте збитими яйцями з молоком і зверху розкладіть кілька маленьких шматочків масла в довільній манері. Відразу ж ставте в гарячий духовий шафа і запікайте протягом півгодини. Ось така собі картопелька – продукти для її приготування є в кожному будинку, особливих навичок не потрібно, готуватися в духовці з мінімальною затратою часу, а смакота виходить невимовна.

Рецепт з сиром

Для іншого рецепту картоплі в духовці з сиром вам знадобляться:

78c7bcd14750a3377cc8e7f5b6a7a853 Картопля з яйцем в духовці – смак шкільних канікул

 

  • картопля – 500 гр.
  • сир – 150 гр.
  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 250 гр.
  • перчик, мускатний горіх і сіль – по потребі

Включаємо духовку на 180 градусів чистимо картоплю, моєму, посипаємо сіллю, мускатним горіхом і меленим чорним перцем, перемішуємо. Сир тремо на крупній тертці і ділимо на дві частини – одну побільше і іншу поменше. Ту частину сиру, що побільше засипаємо на картоплю і перемішуємо. Деко змащуємо вершковим маслом і висипаємо картоплю з сиром. Молоко збиваємо з яйцем в окремій посудині і заливаємо картоплю в листі, а зверху посипаємо тією частиною сиру, що поменше. Все це ставиться в гарячий духовий шафа і запікається 30 — 35 хвилин.

Картопля приготований цілком

Цей рецепт більш трудомісткий, але теж виходить дуже смачно. Для його реалізації вам знадобиться:

b17e529426734a37848b165db606b222 Картопля з яйцем в духовці – смак шкільних канікул

  • картопля з шкіркою – 6 шт.
  • яйця – 6 шт.
  • шинка – 200 гр.
  • сир – 200 гр.
  • пір’я цибулі – 50 гр.
  • болгарський перець – 2 шт.
  • масло рослинного походження – 50 гр.
  • сіль і перець — за смаком

Таку картоплю в духовці з овочами слід готувати цілком протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів. По закінченні виймаємо з духовки і даємо охолонути, знімаємо верх і з допомогою ложки робимо поглиблення щоб вийшли картопляні човники. Готуємо начинку: шинку ріжемо на кубики і обсмажуємо на оливковій чи якомусь іншому олії рослинного походження. Сир тремо на крупній тертці, зелений цибулька і болгарський перець ріжемо на дрібні частини. Картопляні човники змащуємо всередині рослинним маслом, посипаємо сіллю і меленим перцем.

Потім укладаємо шарами начинку – болгарський перець, шинку, цибулю, сир, зверху розбиваємо одне яйце в кожну картоплину і накриваємо шарами начинки в такому ж порядку. Доводимо до готовності в духовій шафі, нагрітим до 150 градусів протягом 20 хвилин. Така картопля в духовці виходить дуже ситна і смачна. Можна також спробувати приготувати таку страву з яйцем і печерицями: смак буде більш насиченим.

Картопля, приготовлена в духовці з овочами, яйцями і сиром може бути гарніром до якого-небудь рибної, м’ясної страви, або основною стравою до вечері.

Приємного апетиту!