Картопля з куркою і грибами в духовці рецепт приготування

Курка, картопля та гриби – такі різні інгредієнти, але як смачно вони поєднуються. Незвичайне блюдо можна приготувати з їх участю. Кожен з них може бути самостійною стравою або прекрасно доповнить страву. Поєднання картоплі з грибами – це вже смачно, а якщо додати ще й курочку, то виходить дуже ситне і ніжне блюдо.

Готуватися картопля з куркою і грибами в духовці просто з використанням тільки доступних продуктів і, не витрачаючи багато зайвого часу на кухні. Воно добре тим, що виходить гарнір і основну м’ясну страву разом. Картоплю, приготовану за таким рецептом подається гарячим, як повноцінне самостійне блюдо. Доповнювати таку їжу не потрібно, можна її трохи освіжити свіжим овочевим салатом і різноманітними соусами.

Оскільки ритм нашого життя дуже активний, то час на кулінарні шедеври не вистачає. Тому на допомогу приходить це поєднання продуктів, яке дозволить зробити блюдо ситним, ароматним і смачним. Курка запікається швидко, що дуже заощаджує час приготування.

Рецепт № 1

Нам буде потрібно:

  • fce888b0a64fa75e5512497207feca30 Картопля з куркою і грибами в духовці рецепт приготуванняКуряче філе – 1 кг
  • Картопля – 7 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Гриби – 500 гр.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Майонез – 0,5 ст.
  • Часник – 6 зуб.
  • Спеції
  • Раст. олія – 5 ст. л.

Приготування:

Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кружечками. Викладаємо її на деко тонким шаром. Зверху рівномірно поливаємо рослинним маслом. Потім приправляємо спеціями.

Гриби дрібно ріжемо і викладаємо зверху на картоплю.

Крупно натираємо моркву і викладаємо на гриби.

Кубиками нарізаємо помідори і робимо новий шар.

Помідори не повинні бути перезрілим і водянистими, такі томати тільки зіпсують смак готової страви.

На овочі викладаємо філе курки. Шматочки товщиною не більше 1 см

 

Готуємо соус. Для цього потрібно поєднати майонез, сметану, подрібнений часник і спеції. Отриманим соусом промазуємо верхній шар. Закриваємо деко фольгою і ставимо страву в духовку при t 200°С на 35 хв. Потім виймаємо деко і знімаємо фольгу і ставимо знову на 10 хвилин запікатися, щоб утворилася скоринка.

Рецепт №2

Нам потрібно:

  • a2d4477817a2b386ff0e36837cfef221 Картопля з куркою і грибами в духовці рецепт приготуванняКартопля – 1 кг.
  • Соєвий соус і рослинне масло – 50 мл
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Печериці – 500 гр.
  • Зелень кропу і базиліку
  • Майонез – 100 гр.
  • Спеції
  • Гірчиця в зернах – 10 гр.

Приготування:

Промиваємо печериці, обсушуємо на одноразового серветці. Нарізаємо великими шматочками.

Змішуємо соєвий соус з гірчицею. Отриману суміш приправляємо спеціями, перемішуємо. Додаємо майонез і подрібнену зелень. Все ще раз збиваємо. Отриманим соусом заливаємо гриби, перемішуємо так, гриби були промазані.

Філе моєму холодною водою і даємо обсохнути на паперовому рушнику. Ріжемо на шматочки не більше 3 див. Птицю кладемо до печерицям і перемішуємо.

Картоплю нарізаємо середніми шматочками, викладаємо в окрему миску, солимо і заправляємо майонезом. Перемішуємо і даємо 10 хвилин постояти.

Деко розігріваємо в духовці, промазуємо маслом і першим шаром викладаємо картоплю, потім на ній розподіляємо курку з грибами. В нагріту до 160°С духовку поміщаємо підготовлене блюдо на 20 хв. Потім дістаємо страву посипаємо зеленню і ставимо запікати ще на 20 хв.

Для рівномірного пропікання страву потрібно ставити в нагріту духовку до t 200°С, а потім її знизити до 150°С.

Їсти картоплю з куркою і печерицями рекомендується з квашеною капустою або свіжими та солоними овочами.

Картопля з куркою і грибами в духовці сподобатися незвичайним смаком, чудовим ароматом і легкістю в готуванні. Можна брати курочку з шкірою, так як саме в ній міститься більше жиру, який додасть страві соковитість і ніжність.

Сподіваємося, ви залишилися задоволені статтею будемо дуже вдячні, якщо ви залишите свою думку про рецепті. Ви допоможете іншим користувачам визначитися з вибором страви.