Картопля з куркою в вершках запечена в духовці

Щоб таке смачне приготувати на обід? Запекти картоплю з куркою в вершках в духовці. У всьому світі люблять вершки, охоче їх використовують в різних кулінарних рецептах. Їх використовують у багатьох стравах з риби, супи-пюре, білі соуси готують, п’ють каву або чай з вершками, додають у десерти.

Загрузка...

Вибираємо вершки

Картошка с курицей в сливкахВершки в нашій країні недооцінюють, однак курка з картоплею в вершковою заливці виходить прекрасною. Картопля вийде м’якою, м’ясо соковитим Ви швидко вгамуєте голод і будете займатися, запланованими справами. Курка з картоплею в духовці готується досить швидко. Подавайте це чудове блюдо до столу зі свіжим салатом або просто нарізаними по четвертинкам овочами.

Є маленький секрет приготування картоплі – вибирайте середні бульби, тоді, нарізану картоплю досить швидко і повністю пропечеться.

Які ж з вершків найкраще будуть поєднуватися з курятиною? Кулінари думають трохи інакше. Спочатку вибирають страву, а потім думають, які вершки для його приготування найкраще використовувати?

 

Якщо жирність вершків (від 33% і вище, то вони при високій температурі не згортаються. Використовуючи їх, можна приготувати страву на сковорідці або в духовці. Тому, запечена картопля з куркою вийде дуже смачною з вершковою підливою.

Якщо у вершків жирність мінімум 10%, максимум 22%, то при термічній обробці вони можуть згорнутися. Краще їх розбавляти сметаною або кефіром, йогуртом великий жирності, додавати у страви-наприкінці приготування (не варити, не гасити тощо). Найчастіше такі вершки використовують не для запікання овочів з куркою чи іншими інгредієнтами, а для салатів.

Картошка с курицей в сливкахНеобхідні інгредієнти

  • Картопля – 8 шт.
  • Філе курки – 0,8 кг.
  • Часник – 4 зубчики
  • Вершки – 300 мл (жирність 33% і більше)
  • Печериці – 400 гр.
  • 5 ст. лож. соняшникової або іншого масла. (рафінована)
  • Пучок петрушки
  • Чорний перець
  • Сіль за смаком
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Яйця в духовці рецепт приготування оригінального і ситного страви

Послідовність приготування страви

  • Очистіть картоплю від шкірки. Постарайтеся нарізати її дуже тонкими кружечками від 2 до 3 мм. Тепер візьміть друшляк і промийте кружечки. Дайте воді стекти.
  • Петрушку промийте під холодною водою і дрібно нарізуйте.
  • Картошка с курицей в сливкахПечериці промийте, очистіть, ріжте шматочками.
  • Розігрійте сковорідку. Додайте туди соняшникової олії і кидайте часточки грибів. Обсмажуйте злегка, так, щоб не потемніли. Сильно засмажувати немає потреби.
  • Гриби викладайте в миску, а на сковорідку кидайте кружечки картоплі і прожарюйте їх так, щоб підрум’янилися.
  • Виливайте до картоплі вершки. Вони повинні покрити, майже повністю вашу картоплю. Вогонь під сковорідкою зробіть невеликий. Накрийте її кришкою, нехай все тушкується від 5 до 6 хв.
  • Тепер вводьте до картоплі печериці. Посоліть, поперчіть, додайте дрібно січену петрушку. Все обережно перемішайте.
  • Промийте філе, наріжте його середніми кубиками. 5 хв. обсмажте на сковорідці з олією. Тепер додайте м’ясо до картоплі з грибами. З куркою страва буде більш ситним.
  • Розігрійте духовку мінімум до 180 градусів. Поставте туди сковорідку з страв (зніміть ручку), запікайте 35 хв. на маленькому вогні.
  • Наша картопля в вершках з куркою вийшла ніжною і ароматною.

    Приємного апетиту!

    Загрузка...