Картопля з лисичками у духовці смачне і ситне блюдо

Загрузка...

Їжа, приготовлена з цими інгредієнтами, смачна і добре насичує. А якщо запекти продукти в духовці, то страва буде менш калорійними. Гриби, які використовуються в процесі приготування, надають тонкий смак.

Картопля з лисичками у духовці

Інгредієнти

4265b524d7e3b74c50d46e98a6c8e314 Картопля з лисичками у духовці смачне і ситне блюдо

  • Картопля – 4 штуки
  • Вершкове масло (для змащування)
  • Зелень (для прикраси)
  • Сіль (за смаком кожного)
  • Цибуля (ріпчаста) – 2 головки
  • Лисички (гриби) – 0,5 кг.
  • Рослинна олія (для смаження)
  • Сир (бажано твердий) – 150 гр.
  • Сметана – 200 гр.

Підготовка продуктів

  • Спочатку необхідно добре промити картоплю. Очищені овочі покласти у воду.
  • Лисички перебрати. Серед них не повинно бути цвілевих і сухих грибів. Промити під сильним струменем води. Якщо гриби дуже дрібні – покласти в блюдо цілком, якщо великі – порізати. Обсмажити гриби на підготовленому олії. Тільки після цього можна запікати лисички в духовці.
  • Цибулю почистити.
  • Сир потерти на крупній тертці.
  • Зелень перебрати, помити і просушити рушником.

Страву можна приготувати в сковороді, в формі, а також в горщиках. Значення не має. Як зручно господині.

Етапи приготування

ebeedc3774c5925cec61e12164962d09 Картопля з лисичками у духовці смачне і ситне блюдо

 

  • Картоплю порізати (краще всього кружечками).
  • Цибулю порізати.
  • Форму змастити вершковим маслом.
  • В неї покласти шарами картоплю і цибулю.
  • Присолити продукти.
  • Покласти пересмажені гриби.
  • Посолити і поперчити їх.
  • Залити сметаною.
  • Картоплю в сметані посипати сиром.
  • Розігріти духовку до 250 градусів.
  • Поставити лисички з картоплею в духовку.
  • Гриби з картоплею в духовці запікається близько 30 хвилин. Коли дістанете картоплю у формі або в горщиках, не забудьте добре всипати її зеленню.

    Якщо картопля готується в горщиках, то заливати її сметаною потрібно з урахуванням того, що рідина буде кипіти. Тобто не можна накладати продукти до краю горщика.

    Якщо додати в блюдо часник, то воно набуде пікантність.

    Любителі помідор, перед тим як заливати сметаною, можуть покласти на гриби порізані помідори. Виходить красиве і не менш смачне блюдо.

    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Шоколадні кекси з кокосом

    Лисички з картоплею в сметані запікаються до утворення золотистої на погляд кірки. Страва стане ситним обідом і вечерею. Активна зайнятість за роботою невелика, тому цілком підійде для моменту, коли несподівано мають прийти гості. Картоплю і гриби добре усіх нагодують.

    Загальний час приготування – 1 годину. Порцій – 4

    Приємного апетиту!

    Загрузка...