Картопля з овочами в духовці – простий у виконанні дуже смачну вечерю!

Картопля з овочами в духовці – одне з найсмачніших, а також ситних пісних страв. Це ідеальний варіант вечері в пост і просто для тих, хто стежить за своєю фігурою! Крім того, таке блюдо може приготувати навіть починаюча домогосподарка, тому що воно дуже просте у приготуванні, але зате яке ароматне і смачне… Також запропоновані нами варіанти можуть бути подані на стіл як в якості окремого пісного страви, так і в якості гарніру. Наприклад, можна додати порізане кубиками куряче філе або подати зі смаженою свининою. Отже, як приготувати смачну картоплю з овочами?

Картопелька з болгарським перцем і баклажанами

У такому варіанті приготування картоплі з овочами важливу роль відіграє заправка з ароматними спеціями і травами. Тому важливо підбирати хороші спеції. Запашна картопелька нікого не залишить байдужим!

c7bd760357ff2b7df4be7f0c580e8c54 Картопля з овочами в духовці – простий у виконанні дуже смачну вечерю!Нам знадобляться:

  • Картопля – 6-7 шт;
  • Болгарський перець – 2 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Баклажан – 1 шт;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Олія оливкова – 3 ст. ложки;
  • Білий оцет – 2 ст. ложки;
  • Листя базиліка (сушеного) – 1 ст. ложка;
  • Орегано (сушений, мелений) – 1 ст. ложка;
  • Перець, сіль – за смаком.

Спочатку готуємо овочі. Картоплю чистимо, потім ріжемо скибочками товщиною близько сантиметра. Болгарський перець миємо, вирізаємо серцевину, вичищаємо від насіння, потім ріжемо смужками. Баклажани миємо й ріжемо товстими кільцями, як картоплю. Цибулю чистимо, ріжемо кільцями. Часник позбавляємо від шкірки.

Викладаємо у форму картоплю. Зверху шар болгарського перцю і баклажана.

Форму потрібно вибирати глибше – так буде легше перемішувати овочі.

Змішуємо оливкова олія, оцет, всі спеції, тертий часник. Це наш соус. Їм ми поливаємо рівномірно овочеву суміш і перемішуємо.

Ставимо форму в розігріту духовку (180 градусів) і випікаємо годину. Приблизно кожен 15 хвилин потрібно помішувати, щоб нічого не підгоріло і рівномірно пропеклося. Готовність перевіряти по картоплі — поки не стане м’яким. Подається на стіл гарячим як гарнір або як самостійне блюдо.

Картопля з помідорами

Рецепт цього варіанту приготування картоплі в духовці такий же простий, як і інші, але не мені смачний, адже завдяки помідору страва виходить дуже соковитим і ароматним.

d590adf8e9818b8118cf6f39397e3eee Картопля з овочами в духовці – простий у виконанні дуже смачну вечерю!Для смачної вечері нам потрібні:

 

  • Картопля – 1 кг;
  • Помідори – 3 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Перець, сіль – за смаком;
  • Лимонний сік – 2 ст. ложки;
  • Зелень свіжа.

Миємо, чистимо й ріжемо брусочками картоплю. Помідори миємо й ржем півкільцями. Очищаємо цибулю, нарізаємо його дрібними кубиками.

Якщо ви не дуже любите печену цибулю, то можна попередньо його злегка обсмажити на сковороді з соняшниковою олією і часником, тоді він буде більш м’який і ароматний.

У великій мисці добре перемішуємо всі інгредієнти, крім свіжої зелені. Суміш кладемо у форму і запікаємо в духовці близько 40 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подачею на стіл посипаємо свіжою посіченою зеленню.

Можна подати з томатним соусом. Його дуже просто приготувати, потрібно лише змішати томатну пасту зі спеціями. Також до печеної картоплі непогано підходить гірчиця або сметанний соус. Останній також легко зробити – змішайте сметану зі спеціями (хмелі-сунелі, каррі, суміш перців), тертим на дрібній тертці часником і свіжою січеною зеленню. Смакота — пальчики оближеш!

Картопля в рукаві

Картопля, запечена з овочами в рукаві, неймовірно смачна страва! Яскраве і соковите, воно чудово виглядає на святковому столі. Крім того, воно відмінно виконує роль самостійного блюда завдяки різноманітності інгредієнтів, а також своєю ситності!

81525e8e48cbc9a1fdc073c4a316e0cd Картопля з овочами в духовці – простий у виконанні дуже смачну вечерю!Інгредієнти:

  • Картопля – 4-5 шт;
  • Помідор – 1 шт;
  • Болгарський перець – 1 шт;
  • Кабачок – 1 шт (маленький);
  • Баклажан – 1 шт (маленький);
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Сіль, перець та інші улюблені спеції – за смаком.

Всі овочі миємо. Картоплю, цибулю, моркву і часник чистимо. З болгарського перцю і кабачка витягаємо плодоніжки і насіння. Все потрібно порізати приблизно однаковими за розмірами кубиками. Цибуля і часник — дрібніші (повторимося – можна їх окремо обсмажити). Ставимо духова шафа розігріватися до 180 градусів.

Всі інгредієнти закладаємо в пакет для запікання, не забуваємо додати спеції. Пакет зав’язуємо і акуратно обертаємо його в руках, щоб все перемішалося і рівномірно розподілилося по рукаву. Потім робимо в ньому кілька проколів.

Випікаємо близько години. Після приготування відкривайте пакет акуратно, тільки зверху, щоб сік, що накопичився на дні не витік – він служить відмінною заправкою для цієї страви. Подаємо, звичайно, гарячим. При бажанні можна прикрасити зеленню. Соусів не потрібно.

Приємного апетиту!