Картопля з салом в духовці – ідеальний варіант ситного обіду

Загрузка...

Картопля – універсальний продукт, з нього за дуже невеликий час можна приготувати смачне, ситне страву або гарнір. Деруни, вареники, картопля по-селянськи, запіканку – список можна продовжувати нескінченно. Але, коли треба приготувати вечерю або обід на швидку руку, але хочеться ароматного і смачного страви, картопля з салом в духовці – кращий варіант: інгредієнти завжди є в холодильнику, а час приготування менше години.

Основний рецепт страви

Інгредієнти

  • %name Картопля з салом в духовці – ідеальний варіант ситного обідукартопля 700 гр.
  • сало з прошарком, грудинка або бекон – 200 гр.
  • цибулина 2 шт.
  • сіль, чорний мелений перець, червоний солодкий мелений перець
  • трави
  • рослинне масло 50 гр.

Як приготувати

  • Картоплю чистимо й нарізаємо кружечками, складаємо в миску. Додаємо рослинне масло, солимо, перчимо. Додаємо ароматні трави (чудово підійдуть розмарин і орегано).
  • Бекон нарізаємо тонкими скибочками.
  • Цибулини чистимо, нарізаємо тонкими кільцями (але не дуже тонкими, щоб не згоріли при запіканні).
  • Тепер викладаємо їх на деко, змащене рослинним маслом. Викладаємо кружечки картоплі, яка вже просочилася ароматом трав і перців, зверху кружечок цибулі, а поверх цибулі – скибочку бекону. Краї фольги підверніть, але не закриваємо, щоб сало і картопля зарум’янилися.
  • Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо в неї деко. Запікається від 25 до 40 хвилин в залежності від товщини кружечків картоплі.
  • Готову страву можна прикрасити зеленою цибулею, кропом і петрушкою.

    Оскільки запечена в духовці картопля з беконом – дуже калорійне блюдо, доповнити його краще легким овочевим салатом.

    Картопля з салом в духовці

    %name Картопля з салом в духовці – ідеальний варіант ситного обідуБлюдо, яке можна приготувати і подати по-різному. Можна витратити трохи більше часу, але зробити блюдо порційним. Для цього картоплини ріжемо впоперек, але чи не дорізати докінця, виходить віяло. Посипаємо перцем, сіллю, травами і залишаємо на 20 хвилин. Потім в розрізи кладемо тонкі скибочки бекону або грудинки, посипаємо перцем і ставимо в духовку.

    Якщо є шпажки, то картопля з салом у фользі може бути приготована, як невеликі шашлички.

     

    Картоплю і цибулю ріжемо кружечками, посипаємо перцем і сіллю; сало нарізаємо скибочками. На шпажку по черзі надягаємо всі порізані інгредієнти. Кожна невелика картоплина вміщується на одну шпажку. Зверху шашлички ще раз посипаємо приправами, кожен загортаємо у фольгу і викладаємо на деко. Запікаємо на 200 градусах.

    Запечена з салом і цибулею картопля у вигляді шашличків також подається порційно і доповнюється салатом.

    Картопляна запіканка з грудинкою і цибулею

    %name Картопля з салом в духовці – ідеальний варіант ситного обідуДаний спосіб готування необхідно винести в окремий рецепт.

    Очищену картоплю відварюємо в солоній воді; робимо пюре (можна з водою, можна з молоком). Грудинку ріжемо кубиками, соломкою або ділимо скибочки на менші шматочки, дрібно нарізаємо цибулю. Всі разом обсмажуємо на сковороді (можна спочатку прожарити грудинку, а на цьому ж жирі обсмажити цибулю, щоб не додавати додатково рослинна олія).

    Форму для запікання застеляємо фольгою, змащеній олією. Викладаємо шар пюре, а на нього шар обсмажені з цибулею грудинки; зверху викладаємо частину пюре, вирівнюємо поверхню запіканки. Краї фольги трохи підверніть вгору, але не закриваємо нею запіканку повністю. Запікаємо 30 хвилин на 200 градусах.

    Готову запіканку посипаємо зеленою цибулею. До неї можна подати сметанний соус: змішуємо сметану з дрібно посіченою зеленню, солі і перчимо.

    Приємного апетиту!