Картопля з шампіньйонами в духовці простий рецепт приготування

Загрузка...

Картопля – це овоч, який ми їмо найчастіше. Він добре поєднується з м’ясом, грибами, рибою і багатьма іншими продуктами. Без картоплі неможливо уявити жоден святковий стіл, його додають у салати, він виступає в якості гарніру, з нього готують пиріжки.

Можна нескінченно перераховувати страви з картоплі, що всі вони виходять ситні і смачні. Одним з популярних способів приготування картоплі з печерицями в духовці вважається її запікання. Здається, зовсім просте блюдо з невеликою кількістю інгредієнтів можна перетворити на святкову страву для всієї родини. Просто при запіканні картопельки додайте до неї печериці, і вийде ситне і смачне блюдо.

Рецепт №1. Картопляна запіканка з печерицями

Нам буде потрібно:

  • 94180fe3c975be76a5d7a2e17f3303e2 Картопля з шампіньйонами в духовці простий рецепт приготуванняПечериці – 200 гр.
  • Картопелька – 7 шт.
  • Помідори черрі – 6 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сметана – 80 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Вершкове масло
  • Сир – 60 гр.
  • Спеції
  • Пір’я зеленої цибулі

Приготування:

Печериці нарізаємо пластинками.

Форму закриваємо фольгою, промазуємо вершковим маслом. Першим шаром викладаємо гриби, посипаємо спеціями.

Картоплю нарізаємо кружальцями і викладаємо на грибочки. Додаємо сіль і перець.

Потім півкільцями нарізами цибулю. Отримані цибульні кільця рівномірно розподіляємо на картоплі.

Помідори розрізаємо на четвертинки і укладаємо зверху на цибулю.

Робимо соус: сметанку змішуємо з подрібненим часником.

Підготовлене блюдо заливаємо цією заправкою , страву посипаємо сиром і ставимо в нагріту до 225°С духовку на 45 хвилин.

 

Готову страву прикрашаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею. Посипати потрібно не дуже рясно: цибуля не повинен перебивати основні смакові якості страви-це, потрібно більше для прикраси. Золотиста сирна скоринка і зелений цибулька неймовірно поєднуються, а ніжний аромат смаженої картоплі з часником дають приголомшливий смак.

Рецепт № 2. Картопля запечені з грибами в горщиках

Нам потрібно:

  • 68b04a9fc12ac9a806f780ee0fdaff1e Картопля з шампіньйонами в духовці простий рецепт приготуванняСвіжі печериці – 300 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Цибуля – 1 головка.
  • Вершки 30% — 250 мл
  • Спеції
  • Мускатний горіх – щіпка

Приготування:

Чистимо картоплю і ріжемо кубиками. Ріпчасту цибулю шаткуємо тонкими полуколечками. Печериці промиваємо та нарізаємо часточками.

Гриби не рекомендується мити довго, інакше вони вберуть багато вологи і страва дадуть непотрібну рідину.

Змішуємо в окремій ємності вершки, спеції і мускатний горіх.

Беремо керамічні горщики і починаємо наповнювати. На саме дно викладаємо картопляні кубики, потім цибулю і останнім шаром гриби.

Підготовлене блюдо заливаємо вершковим соусом і ставимо на нагріту до 200°С духовку на 45 хвилин.

За 10 хвилин до готовності дістаємо горщики і кожен посипаємо натертим сиром, потім ставимо допекаться.

Подавати таку страву рекомендується прямо в глиняних горщиках з скибочкою хрусткого пшеничного хліба і з будь-яким овочевим салатом.

Оскільки ще наші предки готували в керамічних горщиках, то потрібно зазначити, що такі страви відразу ж завоювали своє почесне місце на кухні. Сьогодні ця давня технології предків не втратила своєї актуальності, а навпаки, придбала ще більшу популярність