Картопля з сиром у фользі в духовці по-селянськи

Загрузка...

Спасибі тому, хто винайшов духовку – картопля з сиром у фользі в неї готуватися швидко і за смаком нагадує картоплю, запечену в національній російської печі.

Улюблена картопля по-домашньому

Рецепт «Картопля в фользі з сиром» зручний для тих господинь, які планують багато справ і нічого не встигають. На підготовку інгредієнтів йде всього 10 хвилин, решта часу, поки блюдо готується в духовці, можна зайнятися яким-небудь приємним справою.

1140fdc0c61e68a86531522ebd8cc569 Картопля з сиром у фользі в духовці по селянськиОтже, щоб запекти страву в духовці, вам знадобиться:

  • картопля – 1 кг.
  • сир – 200 гр.
  • олія оливкова – 50 гр.
  • сіль і спеції – як бажаєте

Картоплю помити, порізати на кружечки, посипати сіллю і спеціями. Спеції вибирайте, що вам подобається, а я раджу картоплю посипати мускатним горіхом: він покращує смак картоплі. Лист, в якому буде запікатися ваше страва, рясно змастіть оливковою олією, зверху покладіть половину порції картоплі, посипте частиною тертого твердого сиру, потім знову картоплю і решту сиру. Укутайте деко фольгою і поставте в гарячу духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин. Після закінчення часу, зніміть фольгу, увімкніть гриль і запечіть до хрусткої скоринки.

Запікаючи це блюдо в фользі в листі, картопля особливо розпарюється і має приємний аромат. При подачі на стіл картоплю з сиром посипте зеленню.

Запікання цілих бульб

Блюдо «Картопля в фользі з сиром» готуватися з нерізаних бульб, головне, щоб вони були однакові за розміром.

 

Щоб його приготувати, вам потрібно:

f3c06a69f8fe5ff8f1b040899e1fa025 Картопля з сиром у фользі в духовці по селянськи

  • картопля – 6 бульб
  • сир – 200 гр.
  • масло вершкове – 120 гр.
  • сіль – як забажаєте

Так як бульби будуть запікатися з шкіркою, їх потрібно обов’язково гарненько вимити і висушити і замотайте окремо у фольгу. Кожна картошина повинна бути загорнута в фользі в такому порядку, щоб при розмотуванні ви не обпеклися. Поставте в гарячу духовку, розігріту до 200 градусів, на 40 – 60 хвилин. Час залежить від розміру бульб.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Судак в духовці у фользі – смачні амінокислоти

Коли готове, вийміть з духовки, остудіть і на кожній бульбі зробите надрізи буквою Х. На місці надрізу обережно підніміть шкірку, а м’якоть ложкою видаліть до такої міри, щоб стіночки стали тоненькими. Всю м’якоть розімніть ложкою, додайте олію, сіль і трохи сиру, перемішайте і викладіть в картоплю. Так проробіть з кожним бульбою. Потім на всі порції покладіть сир і поставте в духову шафу на 12 хвилин, не обгортаючи зверху фольгою. Запечена з сиром в бульбах картопля дуже смачна і ароматна.

Подається така страва у фользі в порційних тарілках.

Приємного апетиту!

Загрузка...