Картопля, запечена в духовці з шинкою

Картофель, запечённый в духовке с ветчиной
Поза сезону і в будь-який час року можна готувати це дуже смачне блюдо головним інгредієнтом якого є картопля.

Ще по темі: Картопля запечена в духовці: способи приготування в домашніх умовах

Для цього достатньо буде фарширувати незвичайним способом коренеплід, наприклад: беконом, салом або ж шинкою і запекти не хитрим способом в духовці.., результат приголомшливий…

    Інгредієнти:

  • 2 картоплі середніх розмірів
  • Бекон, шинка або сало
  • Рослинна олія
  • Порошок каррі
  • Соєвий соус
  • Сіль і перець

В народі, картоплю, приготовану таким методом, просто називають Картопля-гармошка. І, напевно, це і правильно. А чому б і ні!? Адже американці можуть назвати бутерброд з ковбасою – хот догом, що в перекладі: «Гаряча собака», у порівнянні з чим наше блюдо більш відповідає своїй назві…

Загрузка...

Картопля-гармошка покроковий рецепт з фото

Відберіть два коренеплоду, бажано однакового розміру, очистіть і промийте. Тепер важливий момент: під овоч підкладіть столову ложку всю картоплю і наріжте тонкими смужками, при цьому ложка, підкладена з низу буде перешкоджати повному зрізу, тим самим зріз виходить у вигляді гармошки.

Нарезанный и завёрнутый в фольгу картофель

Далі, потрібно надрізану картоплю акуратно загорнути у фольгу і відправити в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Поки печеться картопля, нам необхідно підготувати шинку і соус: нарізати ковбасу так, щоб сильно не визирав з картоплі. Посипати трохи солі, чорного меленого перцю, можна ложку рослинної олії і перемішати.

Нарезанная колбаса и соус для картофеля

А для соусу, в невеликому посуді з’єднати 1 столову ложку соєвого соусу, 1 чайну ложку порошку каррі і 2-3 ст. ложки рослинної олії.

Через пів години, виймаємо картопля, відкриваємо і витягуємо фольгу, накладаємо фольгу під картоплю вже більшого розміру з урахуванням поверхні. Розподіляємо шинку по надрізах і щедро поливаємо приготованим соєвим соусом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Крабовий салат з морською капустою

Картошка-гармошка с ветчиной

Загортаємо фольгою і знову, вже в останній раз, відправляємо пектися в духовку при тій же температурі ще на 10 хвилин.

Запечённая гармошкой картошка

Зверху трохи свіжої зелені і запечену картоплю з шинкою можна подавати до столу!

Поради по приготуванню:
— Запікати картоплю можна не тільки в духовці, але і в пароварці. Чим картопля-гармошка виходить не менш смачніше і зберігає в більшій мірі поживності і корисні якості.

— А ще, молода картопля рекомендується запікати не очищаючи від шкірки. Адже не секрет, що картопля в мундирі виходить значно смачніше. Але при цьому не слід забувати, необхідно овочі ретельно промити перед випічкою.

— Також, картопля-гармошка може начиняться з іншими продуктами. Наприклад, це може бути консерви, м’ясний паштет. Найчастіше готують з свинячого м’яса, а саме з салом.

Загрузка...