Картопляні крокети з беконом і сиром

Загрузка...

11f7b38333a475eab5df5a5c488a3cb2 Картопляні крокети з беконом і сиром
Смак їх сплутати не можливо, а ось виглядом можна порівняти лише з фрикадельками, тільки процес сильно відрізняється. Смажені, злегка хрусткі, з начинкою і без, вони завжди бажані. Скоріше це гарнір або навіть закуска, хоча їх можна подати як самостійне блюдо. Загалом, крокети – це ласощі, які завжди швидко закінчуються…

    Інгредієнти:

  • 4 скибочки бекону
  • 300 г картопляного пюре
  • 1 яйце
  • 1 яєчний жовток
  • 3/4 склянки борошна
  • 40 г сиру моцарелла
  • Стакан панірувальних сухарів
  • 1/4 склянки молока (50 мл)
  • 2 зеленого цибулі, дрібно нарізаного
  • Зелень цибулі
  • Сіль
  • Рослинна олія
    Приготування:

На антипригарном сковороді без використання олії обсмажте на середньому вогні нарізані дрібними шматочками бекон до легкої скоринки, 3-4 хвилини. Перекладіть в тарілку і дайте охолонути.

Приготуйте картопляне пюре (спосіб дивіться в попередніх рецептах). Додайте яєчний жовток, не крупно порізану зелень цибулі, обсмажений бекон, борошно, трохи солі і все з’єднайте.

Наріжте сир невеликими кубиками, розміром 1 див. по Черзі на кожен шматочок сиру накладіть пюре і сформуйте круглі кульки, діаметром 2-3 см. При цьому сир повинен залишатися по центру крокетів.

Збийте яйце з молоком. Кожен кульку обваляйте в борошні, потім вмочіть у яєчної суміші і обваляйте в панірувальних сухарях.

Розігрійте масло в сковороді і партіями обсмажте з усіх боків крокети до золотистого кольору на середньому вогні. Перекладіть в посуд з паперовою серветкою і дайте стекти залишкам олії.

Сир робить смак більш ніжним, а з беконом картопляні крокети стають ситніше. Їсти їх одне задоволення! Шкода, що їх завжди мало…

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Картопля з куркою в вершках запечена в духовці
Загрузка...