Картопляні оладки або ж Деруни

Картофельные оладьи или же Драники
Історія походження картоплі починається з Південної Америки. Пізніше він з’явився в Європі, а вже потім добрався і до нас. Картопляні оладки — це складова частина кухні Західної Європи, а ось деруни — різновид овочевих оладок, споконвічно є винаходом Білоруської кухні. Тепер, вже стали нам рідними, деруни готують практично повсюдно…

    Інгредієнти на 1 кг картоплі:

  • 3 шт. яйця,
  • 1 невелика головка ріпчастої цибулі,
  • 60 р. пшеничного борошна,
  • 1 ч. ложка розпушувача,
  • Сіль і чорний перець за смаком,
  • 120 мл рослинного масла;

Насправді нічого складного тут немає. Приготувати картопляні оладки зможе кожен, варто тільки захотіти.

Загрузка...

Картопляні деруни рецепт з фото

Процес приготування оладок з картоплі почнемо з основного компонента нашого страви: картоплю очищаємо весь, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

Картофель пропускаем через тёрку

Далі, вбиваємо два-три яйця для в’язкості, дрібно нарізану ріпчасту цибулю, з’єднавши з пекарським порошком кладемо до картоплі додаємо мускатний горіх, сіль і суміш мелених перців.

Фарш для драников

Не мешкаясь все грунтовно перемішуємо, в іншому випадку тертий картопля буде спускати рідину і маса стане рідкою.

Перемешиваем фарш для оладий

У сковороду наливаємо частина рослинної олії, розігріваємо і формуючи невеликі оладки, частинами випікаємо на середньому вогні до рум’яно-золотистого кольору.

Выпекаем драники

В процесі перевертаючи обсмажуємо іншу сторону і проробляємо з другою масою картоплі. За необхідності додаємо масло.

Обжаренные румяные драники

Якщо картопляна маса вийшло через-чур рідкої, накладати слід столовою ложкою, а краще шумівкою. Деруни готові.

Картофельные драники рецепт

Картопляні оладки володіють високими смаковими і живильними якостями, їх можна поєднувати зі сметаною або вершковим маслом. Для більшого смаку можна приготувати яблучний соус, змішавши з цукром.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Рецепт фаршированих печериць
Загрузка...