Картопляні оладки або ж Деруни

c011546e97818a3898b4c67adf4001a9 Картопляні оладки або ж Деруни
Історія походження картоплі починається з Південної Америки. Пізніше він з’явився в Європі, а вже потім добрався і до нас. Картопляні оладки — це складова частина кухні Західної Європи, а ось деруни — різновид овочевих оладок, споконвічно є винаходом Білоруської кухні. Тепер, вже стали нам рідними, деруни готують практично повсюдно…

    Інгредієнти на 1 кг картоплі:

  • 3 шт. яйця,
  • 1 невелика головка ріпчастої цибулі,
  • 60 р. пшеничного борошна,
  • 1 ч. ложка розпушувача,
  • Сіль і чорний перець за смаком,
  • 120 мл рослинного масла;

Насправді нічого складного тут немає. Приготувати картопляні оладки зможе кожен, варто тільки захотіти.

Картопляні деруни рецепт з фото

Процес приготування оладок з картоплі почнемо з основного компонента нашого страви: картоплю очищаємо весь, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

5c55dba07f56e98e7187fdf46a78a104 Картопляні оладки або ж Деруни

Далі, вбиваємо два-три яйця для в’язкості, дрібно нарізану ріпчасту цибулю, з’єднавши з пекарським порошком кладемо до картоплі додаємо мускатний горіх, сіль і суміш мелених перців.

21546e5a7c8630aa6b3a27335831942d Картопляні оладки або ж Деруни

Не мешкаясь все грунтовно перемішуємо, в іншому випадку тертий картопля буде спускати рідину і маса стане рідкою.

49c522ab13f40c65699838207b7a6389 Картопляні оладки або ж Деруни

У сковороду наливаємо частина рослинної олії, розігріваємо і формуючи невеликі оладки, частинами випікаємо на середньому вогні до рум’яно-золотистого кольору.

1280ef2c63ad29f67cc9a5b0233d5258 Картопляні оладки або ж Деруни

В процесі перевертаючи обсмажуємо іншу сторону і проробляємо з другою масою картоплі. За необхідності додаємо масло.

10e15e3675bec53a2b9428d68e706843 Картопляні оладки або ж Деруни

Якщо картопляна маса вийшло через-чур рідкої, накладати слід столовою ложкою, а краще шумівкою. Деруни готові.

567b7fbe664d96ecb61cc322d24100e1 Картопляні оладки або ж Деруни

Картопляні оладки володіють високими смаковими і живильними якостями, їх можна поєднувати зі сметаною або вершковим маслом. Для більшого смаку можна приготувати яблучний соус, змішавши з цукром.