Кекс з цитрусовими цукатами

f3c81ee0dad8fda20146538411f0df40 Кекс з цитрусовими цукатами
Цей цитрусовий кекс, батьківщиною якого є Британія, відрізняється вершково-ніжним смаком і характерною щільною текстурою. Класично при випічки, по центру кексу викладають цитрусові дольки або цукати, що робить пиріг особливим і впізнаваний.

    Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • Трохи більше однієї чайної ложки розпушувача
  • 175 г вершкового масла
  • 175 г дрібного цукру
  • 1/2 частину цедри лимона
  • 1/4 ч. л. ванільного екстракту
  • 2-3 ст. л. молока
  • Кілька апельсинових, лимонних часточок або цукати
  • Цукрова пудра для присипки
    Приготування:

Окремо просіяти борошно і розпушувач. Розтерти цукор з маслом до білої пишної маси. Додати терту цедру лимона. Окремо збити яйця з ванільним екстрактом і підмісити невеликими порціями в масляний крем і при цьому щоразу додавати по ложці просіяного борошна, щоб баси не розшаровувалася. Продовжуючи перемішувати, додайте решту борошна і по не многу вливайте молока стільки, щоб вийшло тісто, м’якої консистенції, яка буде повільно сповзати з ложки.

Включити духовку. На деко поставити силіконову форму і залити в неї приготоване тісто. Підрівняти і відправити випікатися. Готувати 30 хвилин при температурі 180 градусів. Потім, по центру підлозі спеченого кексу укладіть смужки цукат і знову відправити випікатися ще на 30 хвилин.

По готовності перекласти з духовки і дати злегка охолонути безпосередньо у формі. Потім перевернути на решітку, звільнити від форми і дати повністю охолонути. Після посипати цукровою пудрою.

Також, замість цукат можна використовувати апельсинові або лимонні дольки. А готовність випічки краще перевіряти з дерев’яною зубочисткою.