Кета в духовці рецепт простого приготування для шанувальників риби

Загрузка...

Якщо звертатися з цією рибою неправильно, її легко пересушити і взагалі зіпсувати. Знаючи деякі тонкощі, легко приготувати смачну, соковиту і низькокалорійну їжу.

Запечені страви належать до корисної кухні. Соковита і ніжна кета в духовці, рецепт якої ми опишемо у всіх подробицях, сподобається шанувальникам рибних страв. Її запросто можна подавати на святковий стіл або приготувати на вечерю. Червона риба корисна для здоров’я. Вона покращує роботу мозку, стимулює обмін речовин, зміцнює імунітет, перешкоджає передчасному старінню.

Як запекти рибу у фользі

Урізноманітнює меню найпростіший рецепт кети у фользі. Для приготування потрібно зовсім небагато:

  • 1 кг червоної риби;392cdee4a5e87c8db4f47320e87343ad Кета в духовці рецепт простого приготування для шанувальників риби
  • 2 томата;
  • 2 лимона;
  • улюблені спеції.

Після того як рибка, почищена і добре промита, лежить перед нами, ділимо її на шматки. Вони не повинні бути дуже маленькими. Інакше кета у фользі в духовці вийде сухою. Беремося за томати і лимони. Перші нарізаємо кружечками, другі – часточками.

Цю представницю лососевих краще не смажити на сковороді. Вона на 70% складається з води, і після смаження стає сухою. Ось чому краще готувати в духовці у фользі.

Готуємо фольгу. Беремо стільки шматків, скільки і риби. Філе кети у солі та спеціях укладаємо на фольгу. Зверху поміщає помідор і лимон. Герметично пакуємо нашу рибку і викладаємо на деко.

Солимо стейки кети в останню чергу і небагато. Інакше сіль висушить її, і страва знову вийде пересушеним.

Готується частування дуже швидко. Всього півгодини на 200 градусах, і ароматне блюдо в духовці у фользі вже можна подавати на стіл прямо в імпровізованих блискучих посудинка, в яких воно запікали.

Страви з кети в духовці будуть виглядати ще апетитніше, якщо прикрасити їх зеленню.

В маринаді і з сиром

Подавати страву у човниках з фольги теж буде до речі. Тим більше що готується воно в них же. Витрата інгредієнтів вказано на стейки кети в кількості 3 штук.

 

  • 1 помідор;4a130c4fe9c144bc2865d19bc8bc4824 Кета в духовці рецепт простого приготування для шанувальників риби
  • 100 г сиру;
  • 1/3 ч. ложки лимонної солі;
  • по 2 ст. ложки рослинної олії, соєвого соусу;
  • кріп, базилік.

Лимонна сіль – відмінна приправа для рибних страв. Змішуємо морську сіль з лимонним соком, цедрою і куркумою. Просушуємо все в духовці, щоб зробити суміш придатною для зберігання і готово.

Маринуємо кожен стейк кети в суміші з олії, соєвого соусу, зелені і лимонної солі. Тремо сир на крупній тертці, а помідори ріжемо кільцями. Для кожного шматочка робимо човник з фольги. Спочатку викладається риба кета, зверху помідор і трохи сиру.

Фольгу акуратно скріплюємо нагорі, але так, щоб не порушити апетитну композицію. Кета у фользі в духовці готується 20 хвилин при 170 градусах. Потім трохи розгортаємо сріблясту упаковку і даємо сиру зарум’янитися ще 5 хвилин.

Кета з картоплею

Рецепти, де поєднуються риба і картопля, вже стали класикою. Нічого надприродного в них немає. Всі продукти знайомі і доступні. А весь секрет криється в пропорціях і правильно обраних приправах.

Щоб швидко накрити святковий стіл, знадобиться:

  • 1 кг риби;8c288a07541adeb1aa1f221fedea63c5 Кета в духовці рецепт простого приготування для шанувальників риби
  • 2 кг картоплі;
  • 3 морквини;
  • 2 цибулини;
  • 200 г майонезу;
  • 100 мл рослинного масла.

Якщо ви стежите за фігурою, корисніше буде вибрати сметану замість майонезу. Кета відноситься до низькокалорійним рибам. До неї можна брати сметанку і пожирней.

Ви можете приготувати страву з половини зазначених продуктів. Все залежить від того, на яку компанію ви зібралися запекти кету в духовці.

Нарізаємо овочі: картопля – кружальцями, цибулю – півкільцями. Моркву тремо на крупній тертці. Перемішуємо все з рослинним маслом. Викладаємо продукти на деко рівним шаром. Зверху кладемо кету. Солимо, перчимо і робимо сіточку з майонезу або сметани.

Любителі сирної скоринки можуть зверху посипати страву тертим сиром. Вийде справжня картопляно-рибна запіканка.

Кета з картоплею буде готова через 40 хвилин при 200 градусах. Деякі страви виходять смачнішими в духовці, рецепт приготування кети тільки підтвердить це.

Загрузка...