Класичний жульєн з грибами

Классический жульен с грибами
Жульєн – це святкове блюдо французької кухні. По суті, готувати жульєн зовсім нескладно. Нарізані продукти, як правило соломкою, укладаються в порційний посуд, яка називається кокотницей, у вигляді невеликої глибокої сковорідки з ручкою, все це запікається в вершках і під сиром
Продукты для грибного жульена

    Інгредієнти:

  • 300 грамів грибів шампіньйонів
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 50 р. вершкового масла
  • 1 ст. ложка соняшникової олії
  • 400 мл. молока
  • 2 ст. ложки пшеничного борошна
  • 1/2 ч. ложка мускатного горіха
  • 100 г. твердого сиру
  • Сіль і чорний перець

Першим ділом підготувати необхідні продукти і потім можна приступати до приготування страви

Загрузка...

Жульєн з грибами рецепт з покроковими фото

Почнемо з головного інгредієнта нашого страви: печериці промийте і наріжте їх тонкими скибочками

Нарезанные грибы и лук

Далі, очистіть одну велику головку ріпчастої цибулі, промийте і наріжте невеликими шматочками довільної форми

У сковороду наливаємо 1 столову ложку рослинної олії, розігріваємо і обсмажуємо гриби, поки вони помітно не розм’якнуть

Обжариваем грибы и лук

Слідом кладемо нарізану цибулю, додаємо дрібку солі і стільки ж чорного меленого перцю, перемішуємо і обсмажуємо на невеликому вогні, поки цибуля злегка не змінить колір

Наступним кроком готуємо соус: розм’якшуємо вершкове масло, до нього додаємо пшеничне борошно і ретельно розмішуємо

Соус для жульена

Не перестаючи розмішувати, поступово, тонкою цівкою вливаємо молоко і доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь, додаємо трохи меленого горіха і соус для жульєна грунтовно перемішуємо.

В порційні форми, сильно не наповнюючи викладаємо спочатку гриби, потім додаємо по ложці тертого сиру, перемішуємо.

Грибной жульен

Далі заливаємо все це раніше приготованим білим соусом, при цьому намагайтеся не заповнювати, соус повинен всього лише покрити гриби

Ну і останнє, розподіляємо тертий твердий сир за формами і відправляємо в попередньо розігріту духовку.

Готовим жульен

Випікати при температурі 180 градусів на 15-20 хвилин, поки поверхня жульєна не вкриється легким рум’яною скоринкою

Жульен с грибами

Грибний жульєн за класичним рецептом готовий!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Цвітна капуста в клярі рецепт
Загрузка...