Класичний жульєн з грибами

Загрузка...

f9116f3aea581bc13c0cc683bd29ef33 Класичний жульєн з грибами
Жульєн – це святкове блюдо французької кухні. По суті, готувати жульєн зовсім нескладно. Нарізані продукти, як правило соломкою, укладаються в порційний посуд, яка називається кокотницей, у вигляді невеликої глибокої сковорідки з ручкою, все це запікається в вершках і під сиром
d4ab0bb879c3be9d8412b3556dca22c2 Класичний жульєн з грибами

    Інгредієнти:

  • 300 грамів грибів шампіньйонів
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 50 р. вершкового масла
  • 1 ст. ложка соняшникової олії
  • 400 мл. молока
  • 2 ст. ложки пшеничного борошна
  • 1/2 ч. ложка мускатного горіха
  • 100 г. твердого сиру
  • Сіль і чорний перець

Першим ділом підготувати необхідні продукти і потім можна приступати до приготування страви

Жульєн з грибами рецепт з покроковими фото

Почнемо з головного інгредієнта нашого страви: печериці промийте і наріжте їх тонкими скибочками

f96f81adfd2f30ce4d5233276c2f44e5 Класичний жульєн з грибами

Далі, очистіть одну велику головку ріпчастої цибулі, промийте і наріжте невеликими шматочками довільної форми

У сковороду наливаємо 1 столову ложку рослинної олії, розігріваємо і обсмажуємо гриби, поки вони помітно не розм’якнуть

8981e1b9754100b38e0bf91196a110c0 Класичний жульєн з грибами

Слідом кладемо нарізану цибулю, додаємо дрібку солі і стільки ж чорного меленого перцю, перемішуємо і обсмажуємо на невеликому вогні, поки цибуля злегка не змінить колір

Наступним кроком готуємо соус: розм’якшуємо вершкове масло, до нього додаємо пшеничне борошно і ретельно розмішуємо

7d795ab1d7b108d33ebd9616c8dd0919 Класичний жульєн з грибами

Не перестаючи розмішувати, поступово, тонкою цівкою вливаємо молоко і доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь, додаємо трохи меленого горіха і соус для жульєна грунтовно перемішуємо.

В порційні форми, сильно не наповнюючи викладаємо спочатку гриби, потім додаємо по ложці тертого сиру, перемішуємо.

9aacbaa413a8b2c8ce5a00180e60573d Класичний жульєн з грибами

Далі заливаємо все це раніше приготованим білим соусом, при цьому намагайтеся не заповнювати, соус повинен всього лише покрити гриби

Ну і останнє, розподіляємо тертий твердий сир за формами і відправляємо в попередньо розігріту духовку.

cc3f3dc604778edc120bebc28f291faa Класичний жульєн з грибами

Випікати при температурі 180 градусів на 15-20 хвилин, поки поверхня жульєна не вкриється легким рум’яною скоринкою

6ab09e6f6d0a9829a93b282a3f6c4edd Класичний жульєн з грибами

Грибний жульєн за класичним рецептом готовий!