Класичний рецепт тірамісу

Классический рецепт тирамису
Представляємо докладний рецепт класичного італійського багатошарового десерту, з покроковими фотографіями. Тирасиму отримала популярність у всьому світі через неповторного смаку. У деяких випадках какао порошок можна замінити тертим шоколадом або поєднувати спільно, що робить його ще смачніше…

    Інгредієнти:

  • 300 г довгих печива дамські пальчики
  • 500 г сиру маскарпоне
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 2 ч. ложки ваніліну
  • 400 мл холодної кави
  • 3-4 ст. ложки рому або коньяку
  • 5 ст. ложки порошку какао
    Приготування:

Яєчні білки відокремити жовтків. Спочатку жовтки розтерти з цукром дочиста. Потім додати до жовтків сир маскарпоне, ванілін і ложкою акуратно перемішати.

Классический рецепт тирамису

В окремому посуді збити білки до пінки і з’єднати зі збитими жовтками.

В охолоджений кава додати рома і змішати. В рідини занурювати кожне печиво і рівномірно шаром викласти у форму, необхідно робити це швидко.

Классический рецепт тирамису

Поверх дамських паличок шаром накласти половину приготовленої сирної маси, посипати порошком какао і знову, другим шаром накласти печива, умочуючи в каву.

Классический рецепт тирамису

Викласти решту крему, рівномірно розподілити по всій поверхні і присипати какао порошком.

Классический рецепт тирамису

Остудити в холодильнику мінімум 3 години, а то і більше. Через час, десерт можна подати до столу…

Классический рецепт тирамису

Чудовий італійський десерт, для якого випічка не потрібно. У тірамісу зійшлися стільки смаків, що важко відразу визначиться, на що походить воно…

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Торт в духовці – це не так складно, як багато хто думає!
Загрузка...