Класичний заварний крем

Классический заварной крем
Дивлячись на заварний крем, ніколи не подумаєш, що готувати його дуже просто. Насправді, цей повітряний і ніжний крем, який широко застосовується в кулінарії, може з легкістю приготувати навіть починаюча господиня

    Для того, щоб приготувати заварний крем знадобляться наступні продукти:

  • Борошно 30 г;
  • Цукор-180 г;
  • Молоко 500 мл;
  • Яєчний жовток 6 шт;
  • Ванільна есенція 1 ст. л.;
  • Масло вершкове 30 г;

Варто відзначити, що заварний крем є досить багатофункціональним і ідеально підходить для різної випічки, а також відмінно поєднується з різними видами тіста. Словом, заварний крем — це важлива заготівля в кондитерській справі.

Загрузка...

Як приготувати заварний крем рецепт

Час приготування — 20 хвилин

1. На початку змішайте борошно з цукром.

Налейте молоко и добавьте желтки

2. В окремому посуді, налийте половину молока зазначені в інгредієнтах, додайте яєчні жовтки і перемішайте.

Добавьте сахар

3. Потім, все це з’єднайте, додайте перемішаний цукор з борошном в молочно-яєчну суміш і добре перемішайте, щоб не було грудок.

Поставьте на плиту

4. А в час, що залишився молоко, це 250 мл приблизно, додати ванільну есенцію і поставте на плиту.

Снимите заварной крем с огня

5. Як тільки молоко почне помітно закипати, зніміть його з вогню і поступово влийте 1/3 молока (приблизно 60 мл) в молочно-яєчну суміш, одночасно перемішуючи все це віночком.

Влейте в заварной крем ещё молока

6.Далі, влийте решту молочно-яєчну суміш назад в молоко і варіть на помірно сильному вогні, поки не загусне.

Влейте молочно-яичную смесь

На певному етапі, можливо крем почне згортатися грудочками, але нехай вас це не турбує, просто продовжуйте більш активно помішувати вінчиком.

Влейте молочно-яичную смесь и прокипятите ещё

7. Як тільки густа маса закипить, дайте йому покипіти ще трохи, буквально 1 хвилину, зніміть з плити і перелийте крем в окрему холодну посуд.

Перелейте заварной крем в холодную посуду

8. Додати у готовий крем 30 грамів вершкового масла. Щоб крем не вийшов рідким, перемішуйте не швидкими і акуратними рухами.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Гусак в рукаві в духовці рецепт королівського страви з птиці

Рецепт заварного крема

9. Трохи часу і ідеальний класичний заварний крем готовий.

Найкраще заварний крем готувати в товстостінній каструлі з подвійним дном, де інгредієнти в процесі варіння рівномірно прогріваються і сам крем не підгорає.

Загрузка...