Класичний заварний крем

Загрузка...

93561481e3a11eb0a72fd409f843024d Класичний заварний крем
Дивлячись на заварний крем, ніколи не подумаєш, що готувати його дуже просто. Насправді, цей повітряний і ніжний крем, який широко застосовується в кулінарії, може з легкістю приготувати навіть починаюча господиня

    Для того, щоб приготувати заварний крем знадобляться наступні продукти:

  • Борошно 30 г;
  • Цукор-180 г;
  • Молоко 500 мл;
  • Яєчний жовток 6 шт;
  • Ванільна есенція 1 ст. л.;
  • Масло вершкове 30 г;

Варто відзначити, що заварний крем є досить багатофункціональним і ідеально підходить для різної випічки, а також відмінно поєднується з різними видами тіста. Словом, заварний крем — це важлива заготівля в кондитерській справі.

Як приготувати заварний крем рецепт

Час приготування — 20 хвилин

1. На початку змішайте борошно з цукром.

288931ce250ed064943d074bea92eb22 Класичний заварний крем

2. В окремому посуді, налийте половину молока зазначені в інгредієнтах, додайте яєчні жовтки і перемішайте.

f3ded7edbcc6d5f4982d9b6a651e907e Класичний заварний крем

3. Потім, все це з’єднайте, додайте перемішаний цукор з борошном в молочно-яєчну суміш і добре перемішайте, щоб не було грудок.

b19fe18b582acc478e62448fbe7e7e2c Класичний заварний крем

4. А в час, що залишився молоко, це 250 мл приблизно, додати ванільну есенцію і поставте на плиту.

70733c1163573b5a282f6367f4c79584 Класичний заварний крем

5. Як тільки молоко почне помітно закипати, зніміть його з вогню і поступово влийте 1/3 молока (приблизно 60 мл) в молочно-яєчну суміш, одночасно перемішуючи все це віночком.

e6ae348c9d65199a54f5dde95ccb68fe Класичний заварний крем

6.Далі, влийте решту молочно-яєчну суміш назад в молоко і варіть на помірно сильному вогні, поки не загусне.

f434fe4976da7fc80b53508c56e74606 Класичний заварний крем

На певному етапі, можливо крем почне згортатися грудочками, але нехай вас це не турбує, просто продовжуйте більш активно помішувати вінчиком.

31738bd5c1b9800a169895e8c9a25ced Класичний заварний крем

7. Як тільки густа маса закипить, дайте йому покипіти ще трохи, буквально 1 хвилину, зніміть з плити і перелийте крем в окрему холодну посуд.

905b81fd2d0133c1b7d6a7557ea4ed25 Класичний заварний крем

8. Додати у готовий крем 30 грамів вершкового масла. Щоб крем не вийшов рідким, перемішуйте не швидкими і акуратними рухами.

5cd11f79fba574c6fc003f7fff565c78 Класичний заварний крем

9. Трохи часу і ідеальний класичний заварний крем готовий.

Найкраще заварний крем готувати в товстостінній каструлі з подвійним дном, де інгредієнти в процесі варіння рівномірно прогріваються і сам крем не підгорає.

Загрузка...