Консервування риби в банках в духовці імпортозаміщення у справі

Найкращі консерви в томаті в рослинному маслі виходять з: плотви або карася, ляща або коропа, лина або хижачки — щуки. Якщо є бажання і можливість дістати свіжу морську рибу або ви живете в місті, селі біля моря, можете зробити з неї консерви. Вони виходять набагато смачніше магазинних, так як ви використовуєте улюблені спеції і свіжу, якісну рибу. Підходить та, яка без зовнішніх пошкоджень, свіжа і здорова.

Консервування риби в олії — оптимальний варіант.

Олія підходить будь-яка: соняшникова, оливкова або кукурудзяна. Якщо вам подобаються заготовки з томатним соусом і прянощами, то надсилайте їх. Можна половину консервації в домашніх умовах в маслі зробити томатної, а іншу залишити так.

b14066dc47fb50c378e4e3f6267e3895 Консервування риби в банках в духовці імпортозаміщення у справіНайзручніше рибу їсти і готувати в невеликих банках. Найчастіше господині беруть 0,5 літ. або літрові. Якщо будете готувати її в духовці в таких невеликих банках, то вона відмінно провариться і буде зберігатися без проблем в холодильнику, погребі, підвалі до 1 року.

Обов’язково до того, як станете викладати рибу в банки, старанно стерилізують їх і кришки. Їх тримають в духовці або над парою. Кришки найкраще занурювати в окріп.

Для приготування консерви з риби в олії або маслі з томатним соусом купуйте тільки якісні, натуральні прянощі зі спеціями. Наприклад, запашний і простий чорний перець, гвоздику, коріандр з лавровим листом, імбир, можна мускатний горіх. В залежності від вибору і кількості прянощів у кожній партії буде свій смак і аромат.

Не можна економити, купуючи одну з дешевих рослинних масел, а вже тим більше томатну пасту. Чим смачніше всі складові, тим краще вийдуть консерви. Деякі пробують у кого-то консерви з річкової риби і розчаровуються. Кажуть, що магазинна з морської краще. Адже все залежить від рецепту. Якщо співвідношення інгредієнтів продумане, то і смак вийде відмінним. Спробуйте приготувати за нашим рецептом і повірте, вийде нітрохи не гірше магазинних консервів!

 

Рецепт, запропонований вам сьогодні — універсальний. Так, ви можете закачати як річкову, так і морську рибку і вийде дуже смачно і поживно. Можете змінювати овочі, спеції на схожі, додавати інші, шукати свій смак кінцевого продукту. Приготування просте і зрозуміле. Будемо орієнтуватися, що ви плануєте приготування річковий або морський риби в домашніх умовах. Приступимо!

Інгредієнти і порядок консервації

0b165ee81babb7f7386d42b6f89e29e1 Консервування риби в банках в духовці імпортозаміщення у справі

  • 1 кг. риби. Можна взяти: карася і йоржа, карпа з лящем, плотву з окунем і іншу. В томатному соусі найсмачніше виходить: горбуша з оселедцем або сайра зі скумбрією.
  • 1 стакан соняшникової, кукурудзяної або оливкової олії
  • 1 упаковка улюбленого кетчупу
  • 3 шт. середніх або великих помідорів
  • 4 шт. середніх моркви
  • 5 шт. цибулин
  • посоліть на свій смак
  • додайте спеції: запашний з простим чорним і чилі перець, лавровий лист, мелена паприка.
  • Якщо ви взяли для приготування велику рибу, то її треба промити під проточною водою, очистити від луски, відрізати голову і випатрати живіт, нарізати шматочками. Маленьку аналогічно промийте, але її обробляти не потрібно.
  • Закінчили з рибою? Тепер потрібно очистити і нарізати овочі. Помідори наріжте кубиками, а моркву з цибулею красиво виходить кільцями. Викладіть овочі на дно у великій каструлі або якщо є, розташуйте на дні мультиварки. Зверху шар риби і посипайте її заготовленими спеціями. Поливайте рослинним маслом, яке вибрали і смачним кетчупом улюбленої марки. Доведіть вміст каструлі до кипіння і варіть 1 годину. Головне, щоб всі рибні кістки розм’якшилися.54a5e4383619bbc83099262894b3eb4f Консервування риби в банках в духовці імпортозаміщення у справі
  • Коли риба звариться, її треба охолодити і можна поставити в холодильник і їсти прямо так з гарніром. Але багатьох зацікавить консервування. Для цього щільно утрамбуйте рибу з овочами в попередньо простерилізовані 0,5 і 1 літ. банки.
  • Кожну зверху прикрийте харчовою фольгою і поставте в духовку при 200 градусах на 5 годину. В мультиварці потрібно виставити режим «Випічка» і 100 градусів і аналогічно, нехай нудиться 5 год.
  • Коли буде підходити час виймати з духовки банки з рибою або з мультиварки, потрібно взяти невелику каструлю, довести до кипіння там, вибране вами рослинне масло. Потім в кожну банку доливаємо, щоб покрило вариво масло, і закатуємо стерилізованими бляшаними кришками.
  • Висновок

    Якщо ваш чоловік, син або ви самі, завзяті рибалки і варити, тушкувати, смажити рибу набридло, спробуйте її закатати в домашніх умовах в олії з томатним соусом. Крім запропонованих овочів, підійдуть багато інших, наприклад, капуста і т. д. Коли будете готувати, дотримуйтеся рекомендованих пропорцій і технології приготування.

    Одного разу спробувавши рибу, зроблену в домашніх умовах в томатному соусі та рослинному маслі, ви не захочете купувати магазинні консерви. Адже ви будете повністю впевнені, що все інгредієнти свіжі та якісні, що важливо. Для різноманітності половину консервації можна приготувати і без томатного соусу, одному з них.

    Зручно робити консерви в 0,5 і 1 літ. банках. Подібна консервація простоїть в холодному місці до 1 року.

    Поділіться рецептом з родичами і друзями, і вони будуть їсти її з задоволенням з гарнірами з овочів, круп.

    Приємного апетиту!