Копчення риби в духовці з тирсою не складна технологія

Загрузка...

Коптять в духовці з допомогою диму, при певній температурі. Багато хто в курсі справи, що копчення буває: гарячим або холодним, в обох варіантах риба в духовці виходить чудовою. Багатьом подобається скумбрія, а ми приготуємо карпа.

Копчення риби

Якщо гаряче копчення, то оброблятися риба буде гарячим димом 2 год. При холодному копченні температура диму невелика і копчення може тривати 2 дні. Коптять з димком в духовці при певній температурі. Приступаємо до технології приготування.

2ed3f16a94adf2b225237843515cf037 Копчення риби в духовці з тирсою не складна технологіяСклад

  • Короп – 1,5 кг. живої ваги
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Пучок кропу – 1 шт. (можна взяти тільки стебла)
  • Морська сіль – 2 великі пучки
  • 1 ст. л. натуральної приправи з трав (без глутамату)
  • Щоб приготувати гарнір, нам знадобитися
  • Часник – 3 зубчики
  • Великий бульба фенхеля (це приблизно 300 гр.)
  • Щіпка приправи з овочів з травами
  • Щіпка солі
  • 1 ст. лож. рафінованої соняшникової або іншого масла (важливо, щоб не було чутно запаху)

Так само потрібно

  • «Домашня коптильня» або пакет, який продається у відділі товарів, призначених для пікніків
  • Фольга. Лист має бути в 2 рази більше, ніж пакет, використовуваний для копчення
  • Паперові рушники або серветки
  • Велике блюдо або лоток
  • Дошка для оброблення
  • Плівка харчова
  • Ніж
  • Лист, де буде запікатися фенхель
  • Блюдо овальне, на якому гарно буде подана риба

Підготовка коропа до копчення

Секрет № 1

ecc3f08fb05ebafbc7bd03302947fa67 Копчення риби в духовці з тирсою не складна технологіяУ підготовці є певні нюанси. Перший секрет правильного приготування полягає в тому, що з коропа потрібно прибрати надлишок рідини. У Вас на руках великий, приблизно, на 1,5 кг. короп! Потрошите його. Додайте спецій, щоб смачно пахнув, видаліть з тушки надлишок рідини.

 

Навіть якщо ви й надалі будете дотримуватися технології приготування, але зараз з риби не видаліть надлишок вологи, вона вийде не такою смачною, якою могла б. Тому, постарайтеся, для цього є два способи. Краще використовувати обидва.

Деякі або добре солять, риба маринується і йде надлишок вологи. Краще всього покласти рибу на ніч на блюдо, з паперовими серветками. Якщо ви вже до обіду хочете копченої рибки, то поставте його так з ранку в прохолодне місце на 2 год.

Секрет № 2

Секрет другий: забезпечуємо відмінний димок для рівномірного копчення. Для підстраховки потрібна тонка фольга. Це дуже важливо. Головне, щоб риба відразу пустила сік, тоді вона приготується як потрібно. Під рибою буде розташована тріска і якщо сік її заллє, копчення димком не вийде. Риба запечеться, але не буде того оригінального аромату і смаку м’яса з димом. Звичайно, так смачно, але ми прагнемо до іншого і очікуємо певний смак і аромат. Візьміть в лоток, покладіть в нього фольгу і поставте під рибу. У нього стечуть соки, що і потрібно.

Копчення риби

  • Для коптіння в духовці вибирайте велику і найсвіжішу рибу. Понюхайте тушку. Вона повинна пахнути водою. Зябра у свіжої риби червоні. Подивіться на очі, якщо вони ясні, без каламуті, а луска з плавниками мокрі, то риба, швидше за все, дійсно свіжа.
  • 44c070930877d7bceb32d1bbca729ef9 Копчення риби в духовці з тирсою не складна технологіяВидаляйте у коропа зябра, з живота потрухи. Тепер промийте тушку під струменем холодної води. Луску мийте з губкою. Важливо позбутися від слизу. Тепер карпа обсушити паперовими рушниками чи серветками. Для маринування знадобляться: сіль з лимоном, спеції з кропом.
  • Покладіть короп на дошку і зробіть 3 або 4 розрізу від спинки до черевця на боці. Тепер змішуйте спеції із сіллю і добре натирайте карпа всередині і зовні. Зверху в прорізі укладайте по половинці лимона, а черевце начиняйте кропом. На блюдо або лоток покладіть паперові рушники. Викладіть на них коропа. Зверху щільно обмотайте все прямо з блюдом або лотком харчовою плівкою. Нехай риба постоїть в холодному місці мінімум 10 год. Найкраще це робити на ніч.
  • Розігрійте духовку до максимальної температури. Це приблизно до 280 градусів. Виймайте з холодного місця блюдо або лоток з рибою. Розкривайте плівку. Карпа покладіть на чисту дошку. Мокрі паперові рушники і плівку викидайте. Поставте Блюдо в сторонці.
  • Виймайте, призначений для копчення пакет. Пошукайте де потрібно розгортати. Розкрийте і укладайте 2-му дном, тирсою вниз. Подивіться, там є дірочки. Вони повинні розташовуватися внизу.
  • Візьміть, заготовлену тонку фольгу і зробіть з неї тарілочку. Вона повинна повторювати обриси риби і мати бортики. Викладайте на неї карпа, по контуру подкатывайте акуратно бортики. У такий саморобної тарілочці з фольги карпа просто укладати в пакет, а потім виймати.
  • Покладіть рибу з фольгою в пакет. Фольга повинна щільно прилягати до карпу. Тепер кінці пакету, в якому будете коптити рибу, акуратно завертайте і добре притискайте. Якщо ви все зробите правильно, то по кухні і по всій квартирі не стоятиме дим. Буде тільки приємно пахнути копченою рибкою.
  • Запаковану рибу укладіть на низ духовки. Не потрібен дека або решітки, інакше, тріска не прогріється так сильно, щоб задымиться.
  • Карпа коптите в духовці 40 хв. при такій же високій температурі. Знижувати її не можна.

    Приготування гарніру з фенхелю

  • e2e38d75bfbd05688f81e1b3b5a46b98 Копчення риби в духовці з тирсою не складна технологіяПромийте і обсушіть фенхель. Основу нагорі бульби зріжте, низ акуратно підрізайте. Якщо бачите підсохлий стебло і інші дефекти, всі обрізайте. Нарізайте фенхель часточками.
  • Візьміть 3 часточки часнику в лушпинні і роздушіть плоскою стороною ножа. За рецептом не потрібно очищати від лушпайок, а потім шаткувати часник. Так, він швидко підгорить і гарнір буде неприємно пахнути. Тому, запікайте часник трохи розчавленим в шкірці.
  • Візьміть посуд, в якій будете запікати і викладайте туди часник з фенхелем. Потрібно побризкати овочі соняшниковою олією і перемішати вручну. Нехай кожен шматочок буде в маслі. Тепер накрийте зверху кришкою і нехай постоїть у сторонці.
  • Коли залишиться 10 хв. до фінішу, відкрийте духовку і поставте на 2 рівні від верху решітку. Форма з овочами повинна бути закрита кришкою або хорошою фольгою. Хай 7 хв. нудиться в духовці. Тепер дістаньте і перевертайте овочі. Поставте назад, а через 3 хв. вимикайте газ. Посуд з фенхелем виймайте, нехай стоїть закритою, щоб подати гарнір теплим.
  • Нехай риба охолоджується в духовці 30 або 40 хв. і тільки тоді діставайте. Інакше, ви можете її поламати гарячої або отримати опік. Подавайте домашнім або гостей до столу з гарніром.

    Приємного апетиту!

    Загрузка...