Корейка свиняча в духовці — рецепт смачного і незвичайного вечері!

Загрузка...

Вам здається, що корейка свиняча в духовці — рецепт для обраних? Це не так! Є такі рецепти цього м’яса, які під силу будь-якій домогосподарці! Крім того, незважаючи на простоту приготування, результат — неперевершений! Соковита, м’яка, ніжна і неймовірно ароматна корейка… Ваші домашні та гості точно не залишаться байдужими! Отже, як же приготувати таку чарівну страву?

Традиційний рецепт

Якщо вдома немає нічого особливого, а саме особливих спецій, сиру, соусів, то можна обійтися самим малим, але тим не менш корейка в духовці вийде неймовірно смачною!

6055158a9d54daa304eeeb9ca0b452ae Корейка свиняча в духовці   рецепт смачного і незвичайного вечері!Отже, нам знадобиться:

  • Свиняча корейка — півтора кг;
  • Часник — 1 велика головка;
  • Сіль, перець — за смаком.

Насамперед необхідно помити м’ясо. Потім готуємо «швидкий маринад», а саме змішуємо перетертий часник з сіллю і перцем. Цією сумішшю ретельно обмазуємо шматок м’яса. Ставимо духова шафа прогріватися до 180 градусів.

Свинину гарненько загортаємо у фольгу, щоб всі шви були зверху. Коли духовка прогріється, кладемо заготовку на 1 годину. Ні в якому разі не розгортайте мяско! Після години приготування, його потрібно на півгодини залишити у фользі, щоб воно просочилося вийшли соком.

Подавати можна з гарніром, наприклад, картоплею (в якому вигляді), так і без — просто з листям салату, тонко порізаними огірками і помідорами черрі. Приємного апетиту!

«Зимова» корейка

Ідеальний варіант для Нового року або Різдва! Чому «зимова», а тому що з журавлиною! Як не дивно, ця ягода не рідко асоціюється у гурманів з зимою і зігріваючими напоями. Так що дістаємо заморожену журавлину, дивуємо близьких незвичайним блюдом!

Для приготування корейки в духовці з журавлиною нам потрібні наступні інгредієнти:

  • 583d394dd54dd2fc3069e6a1e4a37d56 Корейка свиняча в духовці   рецепт смачного і незвичайного вечері!Свиняча корейка — півтора кг;
  • Цукор — 40 грамів;
  • Журавлина заморожена — стакан;
  • Перець чорний, сіль — за смаком.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Еклери з вершковим кремом

Вимийте м’ясо, натріть його сіллю і перцем, накрийте кришкою — нехай поки трохи настоїться. У цей час розморожуємо журавлину, перекладаємо в сотейник, заливаємо 3 столовими ложками води і засипаємо цукром. Варимо, поки ягода не почне лопатися.

Потім отриману суміш збиваємо з допомогою блендера, обмазуємо їй м’ясо, загортаємо його в целофан і залишаємо в холодильнику хоча б години на три.

 

Після цього в розігрітій духовій шафі (180-200 градусів — в залежності від його потужності) випікаємо рівно годину. Після того, як час пройде, м’ясо так само не виймаємо відразу. Десь через 20-30 хвилин корейка свиняча в духовці готова!

Перед подачею на стіл можна прикрасити ягідками журавлини.

Корейка з яблучком

Рецепт корейки в духовій шафі можна різноманітити не тільки овочами і ягодами, але і фруктами. Для будь-якого м’яса зелене кислувате яблуко — ідеальний варіант, і корейка на кістці — не виняток! А найголовніше, не потрібно буде думати про гарнірі або з ніж подати на стіл — все приготується разом!

Нам необхідно:

  • 9e5d52606267cc067a1ba79e42edba68 Корейка свиняча в духовці   рецепт смачного і незвичайного вечері!Свиняча корейка (на кості) — 4 шт;
  • Яблуко зелене — 5 шт;
  • Кріп свіжий пучок;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт;
  • Морква — 1 шт (середня);
  • Помідори — 2 шт;
  • Аджика — 1-2 столові ложки;
  • Сіль, перець і будь-які улюблені приправи до м’яса — за смаком.

Спочатку моєму м’ясо і видаляємо з нього весь жир, обтираем спеціями. Потім викладаємо у форму хвилин на 20.

Краще всього для запікання м’яса без фольги або рукава використовувати глибокі форми з кришками. Це дозволить спочатку пропекти, і тільки потім додати золотисту скориночку.

В цей час займаємося гарніром. Цибулю ріжемо півкільцями, помідори на четвертинки, якщо великі, якщо дрібні, то на половинки. Морква ріжемо великими брусочками, а яблука товстими скибочками. М’ясо змащуємо аджикою і викладаємо навколо приготовані інгредієнти. У форму заливаємо приблизно 70 мл води. Накриваємо кришкою, а якщо ні, то фольгою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Стегенця в духовці — апетитні рецепти з різними маринадами.

Потім ставимо заготівлю духова шафа, і тільки після цього ставимо його грітися на 180 градусів. Готується блюдо близько півгодини. На останні 10-15 хвилин можна зняти кришку і дати утворитися апетитною скоринки.

Подавати з кропом та іншою зеленню, а також можна піднести овочі, приготовані на грилі, наприклад, кабачки і болгарські перці.

Ось такі є нескладні способи приготувати вдома справжній делікатес! Не забувайте додавати турботу, любов і прекрасний настрій! Приємного вам апетиту!

Якщо ви залишилися задоволені прочитаним, просимо вас залишити відгук про рецепті. Це допоможе іншим користувачам визначитися з вибором страви.

Загрузка...