Короп в духовці – рецепт корисного і простої страви.

Ця риба порівняно недорога. Вона особливо підходить для весняно-літнього раціону, коли м’ясні страви не по душі. Готують коропа в різних країнах. У Болгарії його фарширують горіхами, в Німеччині маринують в пиві, у Франції замочують у білому вині, а потім фарширують грибами. Короп в духовці, рецепт якого ми сьогодні описуємо, не менш смачний. Готувати будемо в поєднанні зі звичними для нашого столу продуктами.

Простий рецепт з зеленню

Якщо за вікном літо, гайда на грядки збирати зелень і запікати коропа в духовці.

Купуючи карпа, зверніть увагу на зябра, щоб вони не злипалися. Їх колір у свіжої риби – світло-червоний. Тушка повинна бути гладкою, без плям і крапель крові.

Список продуктів55eb3bf4417df3bc504c373cc4bb34f8 Короп в духовці – рецепт корисного і простої страви.

Для приготування знадобиться

  • невеликий короп;
  • по пучку петрушки і кропу;
  • 3 зубчики часнику;
  • білий або чорний мелений перець;
  • сметана (можна майонез);
  • соняшникова олія.

У кількості зелені можна себе не обмежувати. Тим більше що це корисно не тільки для риби, але і для вашого здоров’я.

Як готувати

Рибку попередньо чистимо та миємо. Голову можна відрізати, а можна залишити для краси. Від плавця і хвоста теж позбавляються за бажанням.

Філе коропа в свіжому вигляді важко відділяється від кістки. Воно м’яке, пружне. Це допоможе хазяєчкам правильно вибрати продукт.

61c571c95c101b8da2a282a6f0909494 Короп в духовці – рецепт корисного і простої страви.Солимо і перчимо рибну тушку з усіх сторін. Ненадовго відкладаємо її. Але тільки ненадовго. Не забувайте, що сіль сушить рибу, а нам це ні до чого. Тому оперативно нарізаємо меленькое зелень, видавлюємо в неї часник і перемішуємо.

Акуратно фаршируємо зеленою сумішшю тушку. Тепер обмазуємо нашу рибку сметаною і злегка скроплюємо маслом. Розігріваємо до 180 градусів духовку і наливаємо у форму склянку води. Викладаємо рибу на деко. Короп в духовці запечеться через годину.

За бажанням рибку запікають разом з картоплею або овочами. Тоді час приготування моно збільшити до 1,5 години.

З лимоном і овочами

Готувати за цим рецептом можна в будь-який час року. Овочі – відмінне доповнення до риби, а лимончик – невід’ємна частина багатьох рибних страв.

 

Список продуктівcbbf83c05a7170445f74acfa88af083c Короп в духовці – рецепт корисного і простої страви.

Рецепт дуже простий. Продукти для нього потрібні відповідні:

  • рибна тушка;
  • 1 цибулина;
  • 1-2 морквини;
  • олія рослинна;
  • соєвий соус;
  • лимон.

Короп готується в духовці при температурі 180 градусів. Час запікання залежить від розміру рибної тушки: до 1 кг – 50 хвилин, до 1,5 кг – 1 год., до 3,5 кг – 1,5-2,5 години.

Як готувати

Короп в духовці починає готуватися з чищення. Також робимо поздовжні надрізи на тушці. Лимон нарізаємо тонкими полуколечками і красиво прикрашаємо ними надрізи.

Обробляємо овочі. Ріжемо моркву кільцями, а цибулю – півкільцями. На деко кладемо фольгу і починаємо формувати блюдо. Спочатку вистилаємо подушку з цибулевих півкілець, потім з моркви. Зверху викладає карпа. Трохи поливаємо рибку соєвим соусом і олією. Загортаємо Фольгу, щоб блюдо вийшло, немов у конверті. Готуємо рибу близько години при температурі 180 градусів.

Ситний короп з грибами і сиром

Воістину вийде святкове блюдо. Навіть абсолютно байдужі до смаку карпа змінять свою думку.

Список продуктів

Можна готувати рибу з картоплею або окремо відварити рис. Але ми присвячуємо цей рецепт виключно карпу. Для приготування нам знадобляться такі продукти:88a11e7b7b08733d3a61e9a4740a6b76 Короп в духовці – рецепт корисного і простої страви.

  • рибина до 1 кг;
  • 300 г печериць;
  • рослинна олія;
  • 150 г тертого сиру;
  • майонез;
  • 2 ст. ложки сметани;
  • 2 ч. ложки борошна.

Перед тим як відправляти коропа в духовку необхідно скропити його будь-яким рослинним маслом. Тоді рибка виходить соковитою.

Як готувати

bc3c631319ddac3f747ed4fcfdfb2992 Короп в духовці – рецепт корисного і простої страви.Коли риба очищена від нутрощів і луски, солимо її і перчимо. Поки вона маринується, злегка обсмажуємо дрібно нарізані гриби. Фаршируємо тушку, викладаємо на змащене маслом деко і відправляємо в духовку. Випікаємо 50 хвилин при 180 градусах .

Але у нас залишилися невикористані продукти. З них готуємо соус. У невеликій посудині нагріваємо сметану і додаємо в неї борошно. Вимикаємо плиту, коли маса загусне. Трьом на крупній тертці сир. Коли тушка карпа обрумянилась, виймаємо її, змащуємо соусом, посипаємо сиром і відправляємо допекаться ще 10 хвилин.

Рибка виглядає апетитно, якщо подавати її з нарізаними зеленню і овочами.