Короп в духовці у фользі – ніжний, легкий рецепт корисного вечері

Загрузка...

Рибний день варто влаштовувати не тільки по четвергах. Як тільки ви побачили в магазині або на ринку свіжого коропа, відразу ж купуйте і по приходу додому відразу можете приготувати для себе і сім’ї смачна вечеря – короп в духовці у фользі з овочами. Більш простого рецепту, ніж запечений короп не існує (хіба що на грилі, але про це іншим разом). Печений короп в деяких європейських країнах є стравою святкового столу, але і в звичайний день це блюдо стане відмінним обідом або вечерею, якщо, наприклад, запекти з картоплею. Рекомендуємо доповнити рибу маринадом і картоплею.

Починаємо готувати коропа

a6a117274cf29cd71f1e14c5361ff70a Короп в духовці у фользі – ніжний, легкий рецепт корисного вечеріРецепт коропа в духовці у фользі з овочами не передбачає складного набору продуктів. З інгредієнтів знадобляться: свіжий короп (тушка до 1,5 кг), 3 великих картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 2 болгарських перцю, сметана (можна жирністю 15%), сіль, спеції для риби, лимон. Можна до сметані додати майонез або домашній майонезний соус (трохи нижче опишемо спосіб його приготування).

Порядок приготування

Отже, рибну тушку миємо, чистимо й обсушуємо. Даний рецепт передбачає запікання карпа цілком, тому його не ріжемо (можна відразу відрізати голову). Натираємо зовні і зсередини сіллю і перцем. Далі готуємо маринад, тобто соус, яким будемо натирати короп, щоб він вийшов м’яким.

У сметану додаємо спеції для риби і обмазуємо приготованим соусом рибну тушку зовні і всередині і залишаємо короп у сметані протягом години маринуватися.

Далі готуємо овочевий гарнір: миємо, обсушуємо й ріжемо, картоплю і моркву – кружальцями, цибулю – кільцями і лише перець ріжемо навпіл і кожну половину на кілька смужок. Також можна замаринувати на недовгий час маринадом залити овочі.

 

4989be9ec524caeb6f194a4b4fed2e65 Короп в духовці у фользі – ніжний, легкий рецепт корисного вечеріНа деко викладаємо фольгу, змащуємо тонким шаром рослинної або оливкової олії. Робимо «подушку» з овочів: викладаємо по черзі картопля, морква, кільця цибулі і смужки перцю. Посипаємо зверху приправою і додаємо трохи солі. Зверху викладаємо рибку. Всередину риби можна покласти скибочки лимона. Щільно загортаємо все у фольгу. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо туди деко. Запікання коропа в духовці займе 50-60 хвилин.

Запеченого коропа слід дістати з духовки після 40 хвилин запікання, трохи розкрити фольгу зверху і поставити назад, щоб на рибі з’явилася золотава скоринка. Можна збільшити температуру з 180 до 200 градусів.

Подавати короп з овочами слід гарячими. Для подачі на стіл рибу викладають в центр блюда, а з боків укладають овочевий гарнір.

Короп у фользі з додаванням сметанного маринаду виходить таким ніжним, що навіть велика кількість кісток не здасться його недоліком. Ну а якщо Ви прихильник здорового харчування, то спосіб приготування в духовці з овочами для вас ідеальний варіант. В принципі будь-який вид рибки, запечений в духовці у фользі, виходить смачним і зберігає всі корисні якості.

Приємного апетиту!

Рекомендації

  • 22b763e6b4e9e70ef2ba6814824c528d Короп в духовці у фользі – ніжний, легкий рецепт корисного вечеріДля запікання в фользі завжди беріть тільки свіжу рибу. Якщо берете живу, то зверніть увагу, що очі не повинні бути каламутними. І намагайтеся рибу, куплену свіжої не заморожувати, а відразу готувати. Так в ній збережеться більше корисних елементів.
  • Якщо треба запекти короп з овочами для великої компанії (сім’ї), вибирайте кілька тушок невеликого розміру, ніж одну, але велику.
  • Короп у сметані у фользі вийде ще більш ніжним і соковитим, якщо для маринаду змішати сметану з майонезом. Можна взяти звичайний магазинний майонез, але ми рекомендуємо приготувати домашній варіант майонезного соусу. Для цього потрібні 2 жовтки, соняшникова і оливкова олія, найпростіша гірчиця, сіль, перець, лимон. Жовтки збиваємо міксером. Маса повинна стати світлою і тягучою. Додаємо чайну ложку соняшникової і стільки ж оливкової олії; продовжуємо збивати. Потім половину чайної ложки гірчиці, сіль, суміш перців і видавлюємо лимонний сік. Збиваємо ще раз, і соус готовий.
  • Риба короп в духовці також відмінно вийде при маринуванні пиво, біле вино, мед з лимонним соком.
  • Калорійність страви навіть з урахуванням використання картоплі на 100 гр готового страви становить 100 кКал.

Ми цінуємо вашу думку і будемо вдячні, якщо ви залишите відгук. Ваші зауваження та пропозиції будуть обов’язково враховані в нашій роботі.

Загрузка...