Котлети в духовці: різноманітні смаки, рецепти на кожен день

Смачні, соковиті, з хрусткою скоринкою котлети в духовці – класичний рецепт або з сюрпризом, вони завжди будуть прикрасою будь якого столу.

Загрузка...

Рецепт приготування котлет з м’яса

Кожна людина, яка вміє готувати, має свій улюблений рецепт приготування м’ясного фаршу котлети. Після довгих дослідів, зупинимося на класичному – без додавання яйця, молока або вершків. У такому рецепті найбільше відчувається смак м’яса. Пропонуємо вам рецепт котлет з фаршу в духовій шафі з сюрпризом. Щоб приготувати котлети з м’ясного фаршу вам знадобляться такі продукти:Котлеты в духовке

  • м’ясний фарш ½ кг.
  • цибуля – 1/2 головки
  • часник – 2 зубчики
  • хліб білий – 200 гр.
  • картоплина – 1 шт.
  • сіль і перець – за потреби
  • рослинне масло – 1 ложка
  • сир – 100 гр.
  • сухарі для панірування – 200 гр.

Крім цього, вам знадобиться – 10-15 дерев’яних шпажок і фольга (кулінарний пергамент). Увімкніть духовку на 190 градусів і залиште грітися. Тим часом займіться фаршем – залийте водою хліб для розмокання і перекрутіть м’ясо, цибулю, часник. Потім відіжміть замочений хліб і пропустіть його через м’ясорубку. Потім додайте перець, сіль і натерту на дрібній тертці картоплину. Всі інгредієнти перемішайте і відбийте. Відбивається фарш таким чином: візьміть всю порцію на долоню і з силою опустіть в миску або на обробну дошку. Повторіть процедуру кілька разів.

Сир наріжте на довгі брусочки – 2 на 1 см. і кожен з них надіньте на дерев’яну шпажку. Візьміть на долоню фарш (порція як на одну котлету), розрівняти тонким шаром, покладіть зверху сир на шпажці і сформуйте котлети, потім умочіть в панірувальні сухарі. Вільну сторону дерев’яної шпажки обмотайте фольгою. Процедуру повторіть до закінчення продуктів. На деко покладіть фольгу і пергамент, укладіть котлети таким чином, щоб вони не стикалися між собою і запікайте в духовці 25 хвилин. Подаючи котлети на стіл, слід зняти фольгу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Картопляно-рисові котлети

Котлети «Пожарські» з курки

Дуже смачні котлети в духовій шафі виходять з курячого філе. Готували їх в XIX столітті в трактирі Пожарського в Торжку (звідси і назва). Вважаються стравою російської національної кухні, але готують їх в закладах харчування не дуже часто (підозрюю, що про існування такої вишуканої страви просто не знають). Спробуємо заповнити цю прогалину – приготуємо на вечерю курячі котлети по старовинним рецептом. Вам знадобляться:

  • Котлеты из мясагрудка куряча – 500 гр.
  • білий хліб без скоринки – 2 скибочки
  • вершки – 50 гр.
  • вершкове топлене масло – 50 гр.
  • цибуля – ½ головки
  • білі сухарі панірувальні – 100 гр.
  • сіль – за смаком

Замочуємо скибочки білого хліба в вершках, попередньо зрізавши скоринку. Куряче м’ясо перекручуємо на м’ясорубці (можна скористатися комбайном). Потім віджимаємо хліб і перекручуємо. Цибулю нарізаємо на дрібні шматочки і обсмажуємо у вершковому топленому маслі (1 ст. ложка), остудивши, кладемо його в фарш. Додаємо туди ж вершкове масло, вершки, в яких замочувався хліб, сіль. Все змішуємо і злегка відбиваємо.

Починаємо робити котлети – змочуємо обидві руки гарячою водою і формуємо котлети овальної форми, обвалюємо в сухарях для панірування і злегка прижариваем з двох сторін на сковорідці. Щоб довести їх до готовності, необхідно поставити в духову шафу, розігрітий до 180 градусів, на 10 хвилин. Там вони придбають рум’яну скоринку, а всередині залишаться м’якими і соковитими.

Я користуюся для приготування фаршу тільки м’ясорубкою – м’ясо в комбайні ріжеться дуже дрібно і кінцевий готовий продукт виходить дуже щільної консистенції, створюючи враження, що жуєш гуму.

 

Рибні котлети

Смачні котлети можна приготувати також з риби. Для їх приготування беруться нежирні сорти риби – минтай, щука, судак, путасу, тріска. Якщо ви купили заморожене філе з цих сортів риби, не витрачайте часу на разморозку – поріжте на шматочки і відразу ж перекрутіть. На кожні ½ кг рибного фаршу необхідні:Котлеты в духовке

  • хліб білий – 250 гр.
  • цибуля – 50 гр.
  • яйце – 2 шт.
  • сухарі для панірування – 100 гр.
  • рослинне масло – 100 гр.
  • сіль, перець – за необхідності
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Малинове печиво з пісочного тіста

Хліб замочіть, дайте йому добре розмокнути 10-15 хвилин, відіжміть і прокрутіть через м’ясорубку. Цибулю наріжте і посмажте в соняшниковій олії. У глибокій мисці змішайте всі потрібні інгредієнти, додавши до них одне яйце. Вимісити фарш і сформуйте однакові за величиною котлетки.

У посуд розбийте одне яйце збийте. Кожну рибну котлетку умочіть у збите яйце, потім в сухарі для панірування і викладайте в форму, щоб вони не торкалися один до одного. Закінчивши формувати котлети, поставте форму в духовку, на температуру 180 градусів, на 20-25 хвилин. Як гарнір підійде будь-який салат, овочі-гриль або варену картоплю.

Веганські котлети

Рецепт котлет по-вегански: їх готують з будь-яких овочів, бобових, а також з’єднуючи кілька типів інгредієнтів разом. Пропонуємо вам рецепт з картоплі і моркви. Для їх приготування вам необхідні:Котлеты в духовке

  • картопля – 850 гр.
  • морква – 1 шт.
  • манка – 1 ст. ложка з гіркою
  • сіль, перець, веганські приправи – за необхідності
  • борошно біла – 50 гр.
  • рослинна олія для змащування котлет і дека

Відварити 2/3 частини картоплі і зробити пюре. Зачекайте, поки охолоне, додати манку, натерті на дрібній тертці моркву і решту картоплі, борошно, приправи. Все це добре розмішати і сформувати круглі котлетки заввишки не більше 2 см, кожну з них змастити рослинним маслом. Укласти їх на деко, змащене рослинним маслом і поставити для запікання в духовку, розігріту до 190 градусів, на ½ години, потім вийняти, перевернути всі котлети і тримати ще в ньому 10 хвилин. При подачі на стіл можна кожну котлету полити сметаною.

Приємного апетиту!

Сподіваємося, ви залишилися задоволені статтею будемо дуже вдячні, якщо ви залишите свою думку про рецепті. Ви допоможете іншим користувачам визначитися з вибором страви.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Запечена картопля з куркою в горщику

Загрузка...