Крем-суп з запеченого картоплі

7f8afb967084fdd94d59cc3d9b8e8847 Крем суп з запеченого картоплі
Якщо думаєте, що встигли перепробувати все, від самого смачного і до вишуканого, то ви помиляєтеся. Не варто забувати, що є страви, які через уявну простати, можливо, просто вам не сподобалися. Адже насправді не можливо перепробувати все. Ось і в нашому випадку, на перший погляд за звичайну їжею, ховається блюдо з дивовижним смаком…

    Інгредієнти:

  • 500-600 грам картоплі,
  • 400 мл курячого бульйону,
  • 450 мл концентрованого не солодкого молока (можна замінити на вершки 20%),
  • 1 ст. л. з гіркою борошна,
  • 50 г вершкового масла,
  • 1 маленька цибулина,
  • 4 смужки бекону,
  • 2-3 ст. ложки дрібно порізаної зеленої цибулі,
  • Твердий сир,
  • Сіль, чорний мелений перець.

Суп-пюре з картоплі рецепт

  • В духовій шафі при температурі 180 градусах, запекти картоплю разом з шкіркою до повної готовності, приблизно 1 годину.
  • Обсмажити бекон до хрускоту, перекласти і дати відійти жиру і охолонути. Після розламати на невеликі довільні шматочки.
  • На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити дрібно нарізану цибулю на помірному вогні, поки цибуля не розм’якне і не прийме прозорий колір.
  • Потім, вміст сковороди перекласти в каструлю і додати борошно, ретельно перемішати. Потроху влити в каструлю готовий бульйон і молоко, при цьому помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
  • По готовності картоплі, очистити від шкірки, розділити на невеликі шматки і відправити до бульйону. Довести до кипіння, зменшити вогонь і за допомогою блендера вміст каструлі збити до утворення однорідної консистенції.
  • Додати сіль, трохи меленого перцю, перемішати. Розлити картопляний суп-пюре у посуд для подавання. Зверху посипати тертим сиром, обсмаженим беконом і зеленню.
  • Тільки істинний цінитель корисною і здоровою їжі по достоїнству оцінить смак і красу цього чудового густого супу з запеченої картоплі.