Крильця з картоплею в духовці запечені з хрусткою скоринкою

Загрузка...

Часто в нашому меню зустрічається курка. Безліч страв можна приготувати з курячих стегенець, гомілок, крилець або грудки. Всі вони неодмінно виходити смачні, поживні і корисні. Найбільш часто господині готують курочку в духовці, саме такий спосіб приготування зберігає найбільшу кількість вітамінів, а так само корисних елементів.

Курку можна готувати з різними овочами, вона чудово поєднується з різноманітними продуктами. Одним з популярних рецептів є курячі крильця з картоплею в духовці. Таку страву нескладне в приготуванні і досить швидке. В результаті у вас вийде смачне, ситне блюдо для всієї родини. Не потрібно витрачати час на приготування гарніру, запечені в духовій шафі крила з картоплею – це самостійна їжа, що не вимагає додаткових продуктів.

Рецепт № 1. На швидку руку

Нам буде потрібно:

  • %name Крильця з картоплею в духовці запечені з хрусткою скоринкоюКрила курячі – 1 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Картопелька – 800 гр.
  • Олія рослинна
  • Спеції
  • Майонез

Приготування:

Курку моєму, складаємо в каструльку. Приправляємо спеціями, додаємо майонез.

Щоб готова страва була смачною краще всього брати тільки охолоджене м’ясо птиці.

Часник подрібнюємо, додаємо його до крилець, все гарненько змішуємо і даємо пару годинок промаринуватися.

Картоплю нарізаємо середніми шматочками. Форму для запікання трошки промазуємо маслом, кладемо туди овоч. Поливаємо картоплю майонезом, зверху викладаємо курячий продукт. Все перемішуємо. Відправляємо в духовку розігріти до 200 градусів на один годинку.

Такі курячі крила з картоплею в духовці виходять неймовірно ніжними. Таку страву добре підійде для сімейної вечері або урочистості. Ніжні запечені крила з смачною картопелькою чудово доповнюють один одного. Оскільки їжа виходить ситним, то свіжий овочевий салат стане гарним доповненням.

 

Рецепт № 2. З ароматом аджики

Нам потрібно:

  • %name Крильця з картоплею в духовці запечені з хрусткою скоринкоюКурячі крильця – 1 кг.
  • Картопелька – 8 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 250 гр.
  • Маргарин – 50 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Аджика – 0.5 ч. л.
  • Томатна паста – 1 ч. л.
  • Спеції
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Запечена картопля в мундирі

Приготування:

Деко для запікання трохи посипаємо приправами.

Чистимо картоплю, нарізаємо кружальцями, посипаємо спеціями. Підготовлену картоплю викладаємо на деко.

Цибулю чистимо, нарізаємо кільцями, рівномірно розподіляємо його на картоплі. Маргарин нарізаємо кубиками і посипаємо їм підготовлені овочі.

Готуємо соус для страви. З’єднуємо майонез, томатну пасту, подрібнений часничок, аджику, спеції. Все перемішуємо. Заливаємо цим соусом крила, так щоб кожне було їм покрито. Потім викладаємо їх на деко і заливаємо залишками соусу все блюдо.

Тривале маринування курки значно поліпшує смак готової страви.

Розігріваємо духовку до t 180°С і запікаємо страву приблизно годинку до повного приготування картоплі на якому повинна з’явитися рум’яна кірочка.

Запечений крильця – це надзвичайно смачне блюдо, яке можна приготувати для сімейного вечері. Курочка виходить хрустким, покрита рум’яною скоринкою, а картопелька просочується неймовірним ароматом.

Загрузка...