Курча в духовці рецепт незвичайних смачних і корисних страв

Загрузка...

Курча – це та ж курочка, тільки молоденька. А запечене курча в духовці виходить соковитіше і м’якше і часу на його приготування йде менше.

Курча по-грузинськи в духовці

Це блюдо називалося курча «тютюну» і він смажився на спеціальній сковорідці під пресом. Досвідчені кухарі трошки змінили рецепт і тепер його можна смажити в духовій шафі. Тому сьогодні на вечерю незвичайна страва – курча «тютюну». Інгредієнти для приготування цієї страви найпростіші:

  • c988a6f2b0fe72e20b87607b72bdcd81 Курча в духовці рецепт незвичайних смачних і корисних стравкурча -1 тушка;
  • аджика, сіль, перець, часник – по потребі.

Тушку молодої курочки добре обробити, видалити мікроскопічні волоски, помити і висушити. В аджику додати сіль, перець, роздавлений часник і все добре перемішати. Увімкніть Духовку на 280°C і займіться птахом. Її верхню частину потрібно розрізати повністю – від шиї до черевця і розгорнути. Для цього з одного боку хребта зламайте ребра і стежте, щоб шкіра і м’ясо залишилися не пошкодженими. Тушку розпластайте на обробній дошці і злегка відбийте. Потім з обох сторін натріть сумішшю аджики і спецій.

У глибоку сковорідку укладіть нашого курчати, зверху накрийте плоскою кришкою трохи меншого діаметру, ніж сковорода. Щоб вийшов справжній курча «тютюну», необхідно зверху кришки покласти гніт (вимитий камінь або що-небудь важке). У духовці ця конструкція повинна знаходитися 10 хвилин, потім вийміть і переверніть курочку. Робіть це з усією обережністю, інакше можете обпектися. Потім поставте назад в духовку на 10 хвилин. Курча «тютюну» готовий! На гарнір хороша картопля у фритюрі, але можна і пюре, і овочі, і гречку і рис.

Походить назва страви «тютюну» не від тютюнових виробів, які тут ні при чому, а від назви грузинської сковороди «тапака».

Рецепт в банку з овочами

Цей рецепт незвичайний – курча готується не на деко або у формі, а у звичайній скляній банці.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Банани в духовці рецепт незвичайного і неймовірно смачного десерту

 

a28b7d58da58003056ac70e031e24cd8 Курча в духовці рецепт незвичайних смачних і корисних стравДля його приготування знадобиться:

  • тушка птиці – 1 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • перець солодкий болгарський – 1 шт.;
  • цибулина – 1 головка;
  • сіль, перчик горошком, лавровий лист – за смаком.

Тушку птиці добре помити, посушити і нарізати на шматочки. Овочі нарізати півкільцями. В чисту банку викладаємо шар курки, зверху – нарізані помідори, перець, цибулю, пару листочків лаврушки, кілька горошин перець, присаливаем. Зробіть, таким чином, кілька шарів.

В холодну духовку поставте банку з курчам, накрийте закаточной кришкою, але простежте, щоб не було внутрішньої гумки. Банку з птицею і овочами повинна знаходитися в духовці при температурі 180°C не менше 90 хвилин.

Якщо банку ставити в гарячий духовий шафа, вона може розколотися і страва буде зіпсовано.

Курча в духовці готовий, приємного апетиту!

Загрузка...