Куряча грудка з картоплею в духовці — ще смачніше, ще швидше.

Куряче м’ясо швидко готується. А завдяки спеціям і маринадів з ним легко і просто експериментувати. Куряча грудка з картоплею в духовці відноситься до низькокалорійних страв. Філе курки багате білком. А страви, які запікаються в духовій шафі, зберігають більше користі для здоров’я і відрізняються особливим смаком.

Ситне частування, приготоване в духовці з картоплею, підкорить смакові рецептори всієї родини. Воно дозволить швидко організувати святковий стіл, коли на порозі гості.

Загрузка...

Рецепт страви

Для початку підготуємо інгредієнти і купимо 1 кг курячого філе. Привабливість продукту в тому, що його можна купити в будь-який час року, а коштує м’ясо птиці порівняно недорого.

Крім нього нам знадобитьсякуриная грудка с картошкой в духовке

  • 0,5 кг картоплі;
  • 200 г твердого сиру;
  • часник за смаком;
  • головка цибулі;
  • 2 ст. ложки майонезу;
  • каррі, сіль, перець за смаком;
  • рослинне масло.

Всі продукти знайдуться в холодильнику. Якщо немає сиру, можна обійтися без нього. Головне, щоб куряча грудка з картоплею в духовці вийшла соковитою і смачною.

Щоб філе було м’яким, попередньо замаринуйте його на 5 хвилин в соєвому соусі. Можна полити м’ясо соком лимона безпосередньо перед приготуванням.

Як готуємо

 

Чистимо картоплю й нарізаємо його кружечками або соломкою. Це не настільки суттєво. Можна навіть залишити картоплю цілою, якщо вона невелика, і у вас не вистачить терпіння її почистити. Нарізане на шматочки філе змішуємо з майонезом і тиском часником.куриная грудка с картошкой в духовке

Перчимо страву за смаком і додаємо улюблені спеції. Якщо курка маринувалася в соєвому соусі, солити її не потрібно.

Додаємо каррі за смаком, але не надто багато. Все перемішуємо і продовжуємо додавати інгредієнти. Спочатку відправляємо до м’яса нарізану півкільцями цибулю. Потім черга за картоплею. Знову все перемішуємо і викладаємо на деко, змащене рослинним маслом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Курка тушкована з гарбузом і грибами

Куряча грудка з картоплею в духовці придбає ніжний вершковий смак, якщо змастити форму вершковим маслом. Рівномірно розподіляємо продукти на деку. Для готовності курячої грудки з картоплею в духовці знадобиться 1 годину. Запікається страву при температурі 180-200 градусів.

Сир можна натерти відразу або за 10 хвилин до готовності. У першому випадку скоринка буде більш золотистою.

З чим подавати

куриная грудка с картошкой в духовкеПоки приготування курячої грудки з картоплею в духовці знаходиться на етапі запікання, моєму овочі і робимо нарізку. Страву можна прикрасити зеленню і подавати з томатами. Будь-які овочеві салати лише підкреслять легкість і одночасно ситність частування.

Загрузка...