Куряча грудка з перцем, помідорами і рисом

ad9ef535a4ef08b86e9de8dfc4b2df4d Куряча грудка з перцем, помідорами і рисом
Це страва з курячої грудки з овочами чудово підійде для харчування дітей шкільного віку і старше. Підлива надає рісу неповторний аромат і робить його помітно смачніше. А про користь самого рису знають всі. В загальних рисах, рис з овочевою підливою виходить дуже ситним і поживним…

    Інгредієнти:

  • 250 г длинозерного рису,
  • 1 куряча грудка,
  • По половинці червоного і жовтого перцю,
  • 2 помідори,
  • 1 цибулина,
  • 1 зубчик часнику,
  • 1 їдальня ложка олії,
  • 1 їдальня ложка сметани,
  • 3-4 гілочки дрібно нарізаної петрушки,
  • Сіль і чорний перець.

Як приготувати курку з рисом

  • Відварити рис у підсоленій воді до повної готовності. Тим часом помийте курку, висушіть і наріжте невеликими кубиками. Очистіть від нутрощів солодкий перець промийте, також наріжте кубиками. Вимийте помідори, опустіть в окріп, відокремте від шкірки і поділіть на невеликі часточки. Наріжте дрібно цибулю і нарубаєте часник.
  • У сковороді з маслом обсмажте курячу грудку, до напівготовності. Додайте цибулю, солодкий перець, часник і продовжуйте смажити, поки цибуля злегка не стане прозорою. Додайте помідори, перемішайте і готуйте поки помідори не пустять сік. Потім додайте за смаком сіль і перець, влийте сметану і покладіть петрушку. Перемішуючи продовжуйте готувати ще пару хвилин.
  • У посуд для подавання спочатку покладіть рис, а зверху за необхідності налийте підливку з курячого м’яса. Споживати гарячим.

    Сметана надає страві особливий ніжний смак. Курка з рисом виходить приємно м’яким, як і всі інші компоненти, що хочеться добавки. Тільки для цього слід знати якою рис вибрати і як його правильно варити.