Куряче філе в духовці – чотири простих рецепти з різними смаками

Загрузка...

Не потрібно недооцінювати курячу грудинку. Якщо вона вам досі представлялася жорсткою і несмачною, значить, у вас просто не було цих рецептів.

Шанувальники курятини негласно розділилися на два табори. Одні вважають біле м’ясо сухим і позбавленим смаку, а інші вибирають тільки його, як джерело протеїну і корисний дієтичний продукт. Рецепти, присвячені тому, як готувати куряче філе в духовці, демонструють, як можна зробити м’ясо соковитим, ніжним і улюбленим усіма членами сім’ї.

Філе в фользі

e40770b28c2c8aa1a159361285da98e6 Куряче філе в духовці – чотири простих рецепти з різними смакамиЦей простий і зрозумілий рецепт філе підійде тим, хто віддає перевагу легкій, але смачної їжі. Берете будь-яку кількість курячих грудинок залежно від порцій, сіль і улюблені спеції.

Відразу включаємо духовку на 220 градусів. Злегка відбиваємо м’ясо. Укладаємо на шматочок фольги, який дозволить герметично загорнути філе куряче. Посипаємо м’ясо з двох сторін спеціями і сіллю. Щільно загортаємо фольгу. Тільки так курка вийде соковитою.

Якщо у вас немає фольги, можна за таким же принципом готувати курятину в рукаві.

У духовці блюдо знаходиться близько півгодини. Даємо йому трохи настоятися і подаємо куряче філе, запечене в духовці, на стіл.

Рецепт зі сметаною

В сметані в духовці куряча грудка набуває апетитний вершковий смак. А якщо додати трохи мускатного горіха, то взагалі, пальчики оближеш. З продуктів знадобиться:

  • грудка – 800 г;5b9d95a06fededcbc1dbb48fb2273208 Куряче філе в духовці – чотири простих рецепти з різними смаками
  • сметана – 200 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • лимон – 1/2 частину;
  • мускатний горіх – на кінчику чайної ложки.

Куряче філе в духовці зі сметаною за смаком нагадує знаменитий жюльєн. Їдять його не тільки гарячим. В охолодженому вигляді він теж виходить смачним.

Нарізаємо м’ясо плоскими шматочками і викладаємо на деко або у термостійку посудину. Застеліть її попередньо фольгою, тоді не доведеться довго відмивати її.

З усіх компонентів замішуємо ароматну заливку. Часник пропускаємо через прес, а лимон – вичавлюємо. Поливаємо соковите куряче філе у формі і ставимо на 220 градусів на 30 хвилин.

 

З овочами і зеленню

Рецепт курячого філе в рукаві розрахований на тих, хто на дієті або намагається правильно харчуватися. Він особливо актуальний навесні, з появою першої зелені і великого асортименту овочів. З продуктів беремо:

  • помідори – 2 шт;345d5dea96db13ea2bc9e163ae8fd481 Куряче філе в духовці – чотири простих рецепти з різними смаками
  • оливки без кісточок – 2 ст. ложки;
  • болгарський перець – 1 шт;
  • картопля – 4 шт;
  • трохи оливкової олії, соку лимона, спецій і зелені.

Кількість компонентів розраховане на приготування 1/2 кг курячого філе в духовці.

Замість картоплі можна використовувати кабачок або баклажан. Так філе курки з овочами в духовці приготується ще швидше і буде менш калорійним.

Грудинку, нарізану шматочками, збризкуємо лимонним соком, посипаємо перцем і сіллю. Залишаємо маринуватися.

Тим часом ошпарюємо помідори окропом і знімаємо шкірочку. Нарізаємо овочі кубиками. Чистимо, миємо перець ріжемо соломкою, картопля – шматочками. Висипаємо порізані продукти в одну миску. Додаємо оливки і спеції.

Сюди ж відправляємо основний продукт – курятину. Перемішуємо все і наповнюємо рукав. Зверху робимо кілька проколів для пари. Грудинка з овочами готується в духовці 40 хвилин при 200 градусах. Виходить повноцінне блюдо, яке не вимагає гарніру.

Філе з сиром

1e1d5e6531deced886bea5bfc172b649 Куряче філе в духовці – чотири простих рецепти з різними смакамиРецепти в духовці з сиром нагадують італійську кухню. Залишилось додати трохи пряних трав і ніжне куряче філе, запечене в духовці, готово.

Рецепт простий. Трохи відбиваємо м’ясо, приправляємо, дрібно нарізаний часник за смаком і змащуємо майонезом. Викладаємо курятину на деко, зверху прикрашаємо кружечками помідор. Трьом 200 г сиру і змішуємо з одним яйцем і майонезом. Викладаємо все на курку з помідорами і готуємо 30 хвилин при 220 градусах.

Готуйте тільки зі свіжого або повністю розмороженого філе. Не забувайте промивати його і прибирати зайву вологу за допомогою паперового рушника.

У духовці рецепти виходять простими, смачними і корисними. Для приготування не потрібно використовувати додатковий жир. Великий вибір приправ дозволяє приготувати філе курки в духовці різними способами.

Сподіваємося, Вам сподобалася ця стаття. Будь ласка, залиште відгук про неї, так ви допоможете нам стати краще або просто підніміть настрій своєю позитивною оцінкою.