Куряче філе з картоплею в духовці готуємо просто, швидко і смачно

Загрузка...

Що зробити на святковий або самий звичайний вечеря, коли особливої різноманітності продуктів в холодильнику не спостерігається? На допомогу приходить практично універсальний продукт – картопля. Майже завжди можна знайти і м’ясо курки. А адже це головні інгредієнти для того, щоб приготувати куряче філе з картоплею в духовці! Ми підібрали самі не складні рецепти цього смачного і улюбленого страви.

Традиційна запіканка з курячого філе і картоплі

Принаймні, стала традиційною. Нам потрібні:

  • Картопля – близько 6;7bfbcdb1773d437fe00cacd55da1cf5e Куряче філе з картоплею в духовці готуємо просто, швидко і смачно
  • М’ясо курки – 300 гр;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Часник – 2 зубчики (якщо любите часник, то можна і побільше);
  • Сметана – 150 гр;
  • Сир (будь-який твердий) – 100 гр;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Масло рослинне (щоб змастити форму).

Отже, приступимо. Для початку почистимо картопельку, цибуля і часник. Бульби ріжемо на кубики середніх розмірів. Курку миємо та ріжемо приблизно на такі ж шматочки. Цибулька подрібнюємо або ріжемо кільцями, півкільцями – як вам подобається.

Змішуємо всі ці продукти (можна відразу у формі, попередньо змащених маслом). Посипаємо сіллю і перцем, видавлюємо туди часник і перемішуємо зі сметаною. Якщо заважали в формі, то розрівняйте, якщо ні, то укладіть у форму. Зверху рясно посипаємо натертим сиром.

Випікаємо в духовій шафі при температурі 190 градусів близько години. Якщо раптом сир почне підгоряти, то прикрийте фольгою і зменшіть температуру. Ось і готове куряче філе з картоплею в духовій шафі.

Картопля з курячим філе і помідорами

Пропонуємо вам приготувати куряче філе, запечене з помідорами та картоплею. Для цього рецепту нам необхідні:

  • Картопля – 1,5 кг;63a32679528ff8631df0e21d4378801e Куряче філе з картоплею в духовці готуємо просто, швидко і смачно
  • Яйце – 1 шт;
  • Майонез — 1 столова ложка;
  • М’ясо курки – 1 кг;
  • Помідори – 3 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт;
  • Сир (будь-який твердий) – 150 гр;
  • Сіль, перець – за смаком.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Запечена картопля з куркою в горщику

Курочку дрібно ріжемо на кубики. Викладаємо з миску, додаємо сіль і перець. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями і додаємо до м’яса. Тепер приготуємо маринад: змішуємо злегка збите яйце з майонезом. Заправляємо мяско і ставимо в холодильник на 2 або 3 години.

В цей час займемося картоплею. Чистимо картоплю і варимо. Не забуваємо посолити воду. Коли вона приготується, крупно ріжемо. Помідори нарізаємо кільцями.

 

Форму обробляємо за допомогою рослинної олії. Викладаємо шматки картоплі на дно зрізами вниз. Зверху кружечки помідорів. Потім кладемо курочку разом з маринадом. Посипаємо тертим сиром. Далі поміщаємо в духовку, попередньо розігріту до температури 180 градусів, приблизно на півгодини.

Запечене філе курки з картоплею і помідорками готово!

Картопля й курка з сирно-майонезним соусом

Ще один нескладний варіант приготувати м’ясо курки з картоплею в духовці. Для цього способу нам потрібні:

  • Курка – 0,5 кг;9bc277cd752b4a24484d421ddf9a9b67 Куряче філе з картоплею в духовці готуємо просто, швидко і смачно
  • Картопля – 1 кг;
  • Майонез – 150 гр;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Сир (будь-який твердий) – 200 гр;
  • Сіль, перець та інші приправи – за смаком;
  • Масло рослинне – щоб змастити форму.

Картопляні бульби чистимо і ріжемо пластиками. Курочку миємо й ріжемо невеликими кубиками. У майонез видавлюємо часник, додаємо спеції. Я зазвичай крім чорного перцю використовую такі приправи, як хмелі-сунелі, куркуму і суміш перців. Головне не переборщити. Сир, натертий на крупній тертці, змішуємо з соусом.

У змащену форму розкладаємо пластики картопельки і промазуємо шар соусом. Потім викладаємо мяско і знову соус, тільки побільше.

Випікаємо в розігрітій до температури 180 градусів духовій шафі близько 40 хвилин. Запечена з курячим м’ясом картопля в майонезно-сирному соусі готова!

Як бачите, запечене з картоплею м’ясо курки просте з приготуванні, але при цьому дуже смачне! Крім м’яса грудки в приготуванні цієї страви можна використовувати і інші частини курки, – наприклад, ніжки. Також не бійтеся експериментувати і додавати різні овочі, не тільки помідори, але баклажани, кабачки і болгарські перці. У будь-якому випадку вийде смачно!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Антрекот з свинини в духовці: робимо по простому рецептом

Приємного апетиту!

Загрузка...