Куряче філе з персиками спробуйте приготувати в духовці

Загрузка...

У багатьох національних кухнях поєднують деякі не зовсім поєднувані продукти – м’ясо та фрукти, такі як куряче філе з персиками. Кілька років тому ми не могли собі уявити, що таке може бути, але зараз, коли межі розширилися такі страви стали звичайними на наших столах.

Консервовані персики в кишеньках

63319d76825a0ffdece425d3605af9df Куряче філе з персиками спробуйте приготувати в духовціДля цієї страви купуємо такі інгредієнти:

  • куряче філе – 3 шт. (близько 600 гр.)
  • персики консервовані – 1 банку
  • сир твердий тертий – 100 гр.
  • сіль, перчик – за смаком
  • будь-яке масло (для змащування форми)

У кожному курячому філе робимо 4 – 5 поздовжніх розрізів, щоб вийшли кишеньки. Половинки консервованих персиків ділимо на три частини. Кожну частину персика засовуємо в один кишенька курячого філе, посипаємо сіллю і меленим перцем і викладаємо у форму, змащену рослинним маслом. Зверху гарненько засипаємо тертим сиром.

Куряче філе з персиками має готуватися близько 45 хвилин в нагрітій духовці до 180 градусів. Якщо думаєте, що філе з курки буде сухуватим, можна перед готуванням кожен шматочок змастити майонезом. У будь-якому випадку смак він не зіпсує, тільки підвищить калорійність.

Альтернатива «Качку з яблуками»

«Качка з яблуками» завжди вітається на ура при будь-якому застіллі, але це жирно, калорійно і потрібно багато часу на запікання. Спробуємо приготувати що-небудь більш дієтичне і менш витратна. Таким блюдом може бути курка з персиками у святковому варіанті. Для цього нам знадобиться:

 

  • тушка курки – 1 шт.c78dc561f4a10a0ee16436e8e85118db Куряче філе з персиками спробуйте приготувати в духовці
  • персики – 2 шт.
  • часник – 2 – 3 зубчики
  • соєвий соус – 50 гр.
  • сік з половинки лимона
  • мед -50 гр.
  • спеції – сіль, каррі, паприка, червоний перчик і чорний – за смаком
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Рецепт кролика в духовці вражає своїм смаком і ніжним ароматом.

Першим ділом починайте готувати курку до фарширування – помийте, обсушіть і помістіть в глибоку миску або каструлю. Потім з’єднайте мед, соєвий соус, сік з половинки лимона і всі спеції, гарненько змішайте і залийте ним курячу тушку.

В маринаді курка повинна знаходиться не менше 4 годин, а протягом цього часу кілька разів переверніть, щоб вона добре просочилася маринадом.

По закінченні визначеного часу увімкніть духовку на 180 градусів, помийте персики, зніміть з них шкіру і наріжте на кілька частин, а часник почистіть і поріжте.

Всередину маринованої тушки курки покладіть персики і часник, а розріз зашейте. Готуватися це блюдо в духовці близько п’ятдесяти хвилин – якщо курочка добре зарум’янилася, а по квартирі поширився приємний аромат – страва готова.

Приємного апетиту!

Загрузка...