Куряче м’ясо з картоплею, запечені в духовці

Куриное мясо с картошкой запечённые в духовке
Представляємо дуже простий і неймовірно смачний рецепт приготування основного блюда вашого столу. Де курка буде важливим складовим, а гарніром послужить запечена картопля, яка буде ніжно танути в роті. Процес довгий і мало витратний, а головне запіканка з курки та картоплі – це безпомилковий варіант…
Список продуктов для запеканки из курицы и картофеля

    Необхідні інгредієнти для запіканки з курки та картоплі:

  • Близько 1 кг. курячого м’яса
  • 5-6 шт. великої картоплі
  • 2 шт. помідорів
  • 100 грам кефіру
  • 1/2 ч. ложки чорного меленого перцю
  • 3-4 ч. ложки суміші сухих трав
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. ложка солі
  • 2 ст. ложки оливкової олії

М’ясо можна використовувати будь, як стегенця, так і курячі відділення або ж всю тушку цілком. Головне, щоб м’ясо було свіжим…

Загрузка...

Курка запечена з картоплею рецепт з фото

Перш ніж приступити до приготування, правильніше буде підготувати всі необхідні продукти і гарненько курку промити і поділити на помірно великі шматки. Викласти в глибоку посуд, залити свіжим кефіром, посипати частина прянощів для курки, поперчити і посолити. Все перемішати і залишити маринуватися на 30 хвилин.

Курица в сметане и картофель со специями

Тим часом займемося картоплею: слід очистити, промити і поділити середніми шматочками. Додати решту прянощів, обов’язково посолити, полити оливковою олією і перемішати (фото 2).

Далі нарізати промиті помідори однаковими кільцями і на дно жароміцної форми для запікання спочатку рівним шаром викласти картоплю, а потім зверху розкласти вже помідори.

Картофель дольками и помидорами

Після 30 хвилин з моменту маринування курячого м’яса, потрібно впоратися з закладкою овочів і потім можна приступати до завершального етапу.

Увімкніть духовку! Поверх картоплі і помідорів рівномірно викласти куряче м’ясо і залийте весь залишився маринад. Відправити в духовку, приблизно на 45 хвилин.

Запеканка из курицы и картофеля

Готувати курку з картоплею в духовці при температурі 200 градусів, поки маринад не вбереться, а поверхня м’яса не покриється рум’яною апетитною скоринкою.

Курка в маринаді виходить більш ніжним і соковитим, ніж в інших випадках. А у відсутності кефіру можна скористатися сметаною або в крайньому випадку майонезом

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Безе в домашніх умовах
Загрузка...