Курячі котлети в духовці блюдо відмінного смаку і аромату.

Загрузка...

У кулінарії навряд чи знайдеться більш популярна м’ясна страва, ніж котлети. Курячі котлети, приготовлені в духовці, зберігають всі корисні властивості дієтичного м’яса, приготування їх не забирає багато часу, способи приготування відрізняються величезною різноманітністю — від традиційних із січеного м’яса до вишуканих, незвичайних з цільного філе.

Спосіб 1

На 1 кг курячого фаршу знадобитьсяb1eea63f6b8df0abe6ccbca0402dc69b Курячі котлети в духовці блюдо відмінного смаку і аромату.

  • 3 плавлених сирка;
  • невеликий пучок зеленої цибулі;
  • збірний пучок кропу і петрушки;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. майонезу або сметани,
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль і перець за смаком,
  • трохи борошна для обвалювання котлет.

Пропустити через м’ясорубку або подрібнити блендером сирки, цибулю і зелень.

47a9786d2541603d03e6e6d77351fb07 Курячі котлети в духовці блюдо відмінного смаку і аромату.Часник подрібнити. Все добре перемішати разом з фаршем. Потім вбити яйце, додати сметану, посолити, поперчити, ще раз перемішати. З отриманої маси сформувати невеликі котлетки, злегка обвалюючи їх у борошні. Жарова шафа розігріти до 180° С. Запікання котлет з курячого фаршу в духовці займає близько 15 хвилин, до утворення рум’яної скоринки.

Спосіб 2

Такі котлети з курки — прекрасне друге блюдо для недільного обіду. Використання томатів в цьому рецепті зробить м’ясо більш соковитим і збагатить його смак.

Необхідні продукти0cb245facd210a7fc5bd69e9ef0d2b8c Курячі котлети в духовці блюдо відмінного смаку і аромату.

  • 0,5 кг фаршу;
  • 1 яйце;
  • 200 г тертого сиру;
  • 2 помідори;
  • 1 цибулина;
  • 1 черства булочка;
  • сіль, прянощі (базилік, майоран, рожева паприка) — за смаком.

Булочку розмочити у воді, після чого її добре віджати. Нарізати цибулю дрібними кубиками.

0130b75e384c59494588d1b8c85375dd Курячі котлети в духовці блюдо відмінного смаку і аромату.З’єднати фарш з булочкою, яйцем, цибулею і прянощами, посолити. Туди ж додати половину кількості натертого сиру, все ретельно перемішати. Всю масу розділити на 8 частин, сформувати з них круглі котлети висотою приблизно 3 см і перекласти на змащене деко. Зробити невелике поглиблення в центрі кожної. Духовку нагріти до 180° С. 1 помідор порізати кубиками і розкласти в котлети, після чого поставити їх запікатися на 10 хвилин. За цей час другої помідор розрізати спочатку навпіл, а потім на скибочки. Потім дістати деко, посипати котлети сиром, накрити кожну скибочкою помідора, повернути в духовку ще на 10 хвилин.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Курка з медом в духовці: прості рецепти вишуканої страви

 

Спосіб 3

Котлети з курячого філе в духовці — це варіант страви, гідний банкетного столу. Для їх приготування використовують грудку. Її обробляють на дві частини, більшу (зовнішнє філе) і меншу (внутрішнє філе) з видаленням кісточки.

На 2 грудки знадобиться

  • печериці — 20 г;
  • 1 яйце;
  • панірувальні сухарі, сіль, перець.

Продукти для молочного соусу51a3bec50b5cda70aa7ce48114036e85 Курячі котлети в духовці блюдо відмінного смаку і аромату.

  • борошно – 2 ст. л.;
  • молоко — 400 мл;
  • масло вершкове — 4 ст. л.;
  • сир тертий — 80 г;
  • жовток одного яйця;
  • сіль, перець, мускатний горіх — за смаком.

Філе тонко відбити з обох сторін, залишити на 30 хвилин. За цей час приготувати соус. Борошно обсмажити до золотистого кольору в розтопленому маслі. Поступово влити молоко при постійному помішуванні без утворення грудочок. Варити на слабкому вогні до загусання. Коли соус зміцніє, додати сир і спеції, проварити 3 — 5 хвилин. В теплий соус додати жовток і дрібно нарубані гриби. Отримують масу для фарширування котлет.

9cf182e6c77f03c880d8f387ff552c03 Курячі котлети в духовці блюдо відмінного смаку і аромату.На гострий кінець великого філе покласти фарш, прикрити малим філе, всі разом загорнути, двічі запанірувати, чергуючи сухарі, яйце і знову сухарі. Викласти на змащене деко і запікати курячі котлети в духовці при температурі 180° С до зарум’янювання.

При бажанні можна подати до страви окремо приготовлений соус мадера, а ідеальним гарніром будуть картопля фрі, зелена стручкова квасоля, відварена в молоці цвітна капуста.

Курочка поєднується практично з усіма видами овочів і прянощів, тому, готуючи курячі котлети в духовці, виявляючи творчий підхід, обов’язково отримують блюдо відмінного смаку і аромату.

Загрузка...