Курячі стегенця з картоплею в духовці: рецепт і корисні поради.

Страви з курки люблять всі. Вони подобаються дітям і дорослим. Поважають куряче м’ясо тата і мами. Особливо ті, які стежать за фігурою або дотримуються дієти. За зміст білка в продукті цінують курячі страви спортсмени.

Курячі стегенця з картоплею в духовці — це страва не витратне ні грошей, ні часу. Приготувати його зможе навіть ваша дочка-школярка. Допоможе простий і швидкий рецепт.

Загрузка...

Вибираємо продукти

Запечені курячі стегенця з картоплею в духовці зажадають від вас мінімум зусиль. Досить скласти інгредієнти у термостійку посудину і поставити випікатися.

Для самого простого рецепту нам знадобиться:

  • 1 кг курячих ніжок;куриные ножки с картошкой в духовке
  • 1 кг картоплі;
  • 2 середніх цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • рослинна олія;
  • сіль і перець за смаком;
  • приправа для картоплі.

Приправа потрібна, щоб збагатити смак картоплі. Половину картоплі можна замінити морквою.

Як готувати

куриные ножки с картошкой в духовкеПриготування дуже просте. Ретельно моєму курячі гомілки. Прибираємо зайву вологу паперовим рушником. Присипаємо їх невеликою кількістю солі і перець.

Чистимо картоплю й нарізаємо кружечками завтовшки не більше 5 мм, Інакше не пропечеться. Ненадовго маринуємо його в солі, перець, приправи і рослинному маслі. Трьом часник.

Можна порізати картоплю соломкою. А якщо він невеликий — на чотири частини. Головне, щоб овочі встигли приготуватися.

 

Перетворюємо круглу цибулинку в тонкі кільця. Для дітей, які не люблять цибулю, можна замаскувати його, подрібнивши.

Тепер найприємніше. Викладаємо все на деко. Але перш включаємо духовку на 170 градусів.

Можна використовувати скляну або керамічну посудину для запікання. Чим тонше шар розкладеного страви, тим воно швидше пропечеться.

куриные ножки с картошкой в духовкеВикладаємо на дно форми картоплю. Зверху вкриваємо овочі цибулею. Прикрашаємо курячими ніжками. Накриваємо блюдо фольгою і ставимо в духовку.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Рецепт дорадо в духовці: три варіанти на вимогливий смак

Куряча гомілка, запечена з картоплею в духовці, буде готова через 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності фольгу знімають, щоб курочка і картопля зарум’янилися.

Корисні поради

Щоб кулінарний експеримент вдався, завжди важливі тонкощі. Ці поради допоможуть зробити блюдо неповторним.

  • Куряче м’ясо буде ніжніше, якщо замочити його на 4 години в кефірі. У нього можна подрібнити петрушку, видавити часник.куриные ножки с картошкой в духовке
  • Вийде справжня запіканка, якщо за 10 хвилин до готовності посипати страву тертим сиром.
  • Можна викласти на картоплю помідори, нарізані кружечками.
  • Курочка буде ароматною, якщо попередньо нашпигувати його подрібненим часником.
  • Блюдо отримає східні нотки, якщо замаринувати курочку в суміші сметани, соєвого соусу, каррі, зіри і перцю на 2 години.
  • Не передержите страву в духовці, інакше м’ясо вийде сухим і втратить смак.

З чим подавати

куриные ножки с картошкой в духовкеБлюдо смачніше їсти гарячим або трохи остившім. Пам’ятайте, що підігрітий картопля втрачає смак, а м’ясо стає жорстким.
Але ми впевнені, від курячих ніжок з картоплею в духовці нічого не залишиться. Тільки одне бажання — знову їх спробувати.

Подають страву з овочами. Зверху можна присипати його нашаткованою зеленою цибулею або іншою зеленню. Куряче м’ясо прийме будь-які кулінарні експерименти. Його смак від цього тільки збагатиться.

Загрузка...