Курка на овочевій подушці в духовці з приправами і спеціями

Загрузка...

Це страва для тих, хто обожнює курку і не любить занадто довго возитися на кухні. Інгредієнти для нього доступні, коштують недорого і в результаті вийде повноцінний вечерю або друге з гарніром. Ну а м’ясо в духовці завжди виходить соковитим, м’яким і ароматним.

Шматочки курки на овочах

Інгредієнти для страви5a2beded6497a3c41b375393cb150904 Курка на овочевій подушці в духовці з приправами і спеціями

  • курячі стегна та гомілки – 700 гр.
  • картопля великого розміру – 2 шт.
  • брюссельська капуста-300 гр.
  • яблучка – 2 шт.
  • цибулинки – 2 шт.
  • рубані трави: шавлія, розмарин, чебрець – по 1 ст. ложки
  • часник – 3 зубчики
  • оливкова масло – 50 гр.
  • червоний винний оцет – 20 гр.
  • щіпка солі

Курячі стегна слід очистити від залишків пір’я, добре помити і просушити паперовим рушником. Потім робимо суміш з рубаних трав, оцту, роздавленого часнику і половини порції оливкової олії, натираємо нашу курочку і даємо замаринуватися. Перед тим як займатися овочами, слід включити духовку на 210 градусів. Приступаємо до нарізки овочів: картопля, морква і цибуля ріжемо на брусочки, а брюссельську капусту ріжемо на дві частини.

А ті, хто не знає яка вона, брюссельська капуста, поясню – маленькі зелені качани величиною в 2 – 3 див.

Посуд, де буде запікатися курка на овочевій подушці, ретельно змащуємо залишилися оливковою олією і починаємо укладати суміш нарізаних інгредієнтів і зверху викладаємо промаринованную курочку і присаливаем. Тут же відправляємо в духовку на 35 – 40 хвилин. Коли овочі і курочка придбають золотистий колір – наше блюдо готове.

Курка цілком з овочами

Для рецепту «Курка на овочевій подушці в духовій шафі» знадобиться тушка курки цілком.

 

Крім цього, потрібні:

5d35f7e48fd317dd3269d690ee465101 Курка на овочевій подушці в духовці з приправами і спеціями

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • морква – 3 шт.
  • селера – 3 стебла
  • сіль і перчик – за смаком
  • шпагат для харчових продуктів
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Обсмажена свинина з підливою

Курку смалимо над вогнем, щоб прибрати все пір’ячко, миємо й обсушуємо. З крил прибираємо крайні суглоби і пов’язуємо шпагатом. Для цього кладемо курку кілем догори і протягуємо шпагат від однієї голышки до іншої під хвостовою частиною, з’єднуємо голышки разом, а два кінчика шпагату протягуємо вгору над крильцями і зав’язуємо вузол в шийної частини. Це потрібно робити для того, щоб тушка не розпадалася на частини під час приготування. По закінченні перетягування шпагатом курку слід натерти сіллю і меленим перцем.

Після цього приступаємо до нарізки овочів.

Форма нарізки залежить від вашого смаку, головна умова – чим більше тушка, тим більше розмір нарізки, і навпаки. Нашатковані овочі викладаємо рівним шаром на деко, змащене оливковою (або яким-небудь іншим) маслом, зверху укладаємо пов’язану курочку. Духовка повинна бути нагріта до 200 градусів, в якій наша страва буде запікатися 50 – 60 хвилин.

Приємного апетиту!

Загрузка...