Курка на пляшці в духовці – незвичайний і ефективний спосіб приготування

Запікання курки на пляшці в духовці дозволяє позбавитися від всіх недоліків класичних методик, забезпечуючи рівномірний розподіл тепла між частинами чушки. Завдяки цьому м’ясо виходить ніжним і соковитим, а всю його поверхню вкриває ароматна золотава скоринка. До того ж, процес приготування цього дивного блюда вимагає мінімум знань і навичок, а всі інгредієнти дуже прості та доступні.

Аромат куркуми, паприки і коріандру

Цей простий рецепт курки на пляшці дозволить максимально сконцентруватися на смак м’яса, не перебиваючи його, але вигідно відтіняють за допомогою спецій. Для приготування знадобляться:

  • f69afb629b4f505fb90c6f3e3fcfc95e Курка на пляшці в духовці – незвичайний і ефективний спосіб приготуваннякуряча тушка – 1,5-2 кг;
  • соєвий соус – 250 мл;
  • соняшникова олія – 20 мл;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • суміш перців – 0,5 ч. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • лавровий лист – 1 шт;
  • куркума, паприка, коріандр – за смаком.

Перед приготуванням м’ясо потрібно промаринувати мінімум 12 годин, а краще – добу. Маринад готують з наступною методикою: в соєвий соус вливають олію, додають кашку часнику, всипають суміш перців, сіль, після чого ретельно перемішують. Очищену, вимиту і висушену курку натирають отриманою сумішшю як зовні, так і всередині.

Наступний етап починається у підготовці пляшки. Перше, чим потрібно переконатися, це відповідність її габаритів висоті духовки. Зазвичай добре підходить кругла тара з-під вина місткістю 0,7 л. Рекомендується зняти всі етикетки і ретельно вимити поверхню, щоб позбутися від залишків клею шару. Пляшку на третину заповнюють холодною водою, в яку попередньо розводять куркуму, паприку і коріандр, додають лавровий лист.

Безпосередньо перед запіканням курку акуратно надягають на пляшку. У духовці розташовують сковороду або іншу підходящу посуд, наливають трохи води і ставлять в неї отриману конструкцію. Тільки після цього запалюють середній вогонь і закривають духовку. Час приготування такої курки на пляшці в духовці становить 30-40 хвилин.

Хмільний напій

Незвичайне блюдо з унікальним смаком нескладно отримати, використавши пляшку з пивом.

Краще вибирати темне пиво перевірених брендів.

Крім нього, Вам не вдасться обійтися без наступних інгредієнтів:

 

  • 7b357376eda03d0977341e35e7566736 Курка на пляшці в духовці – незвичайний і ефективний спосіб приготуваннякуряча тушка – 1,5-2 кг;
  • соняшникова олія – 20 мл;
  • рідкий мед – 20 мл;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • гірчиця – 50 г;
  • коріандр – 1/3 ч. л.;
  • кориця – 1/3 ч. л.;
  • паприка – 1/3 ч. л.;
  • сіль – 3,5 ст. л.;
  • прованські трави – за смаком.

Спершу в глибоку каструлю або миску наливають 2-3 літри води, в яких розводять трохи більше трьох столових ложок солі. В одержаний розчин на одну годину занурюють попередньо підготовлену курку. За цей час готують маринад, для чого змішують мед, масло, гірчицю, часникову кашку і спеції. Після години тушку промакивать серветками або паперовими рушниками, натирають маринадом всередині і зовні. М’ясо маринуватися має не менше 4 годин.

Відкривають скляну пляшку з темним пивом і відливають одну третину в будь-яку ємність для запікання. Поверхня звільняють від етикеток і залишків клею, після чого всипають в пиво трохи прованських трав. Тушку акуратно надягають на пляшку, після чого конструкцію розташовують у тій ємності, куди виливали надлишок пива. Туди ж вливають склянку води.

Курка на пляшці з пивом ставиться в розігріту духовку і запікається 35-45 хвилин при температурі 190-220 градусів. Якщо яка-небудь частина тушки почне покриватися скоринкою раніше інших, її необхідно закрити фольгою або папером для запікання.

Додаємо гарнір

Заощадити час і отримати хороший гарнір, насичений ароматом курки, можна, якщо запекти їх разом. При цьому варіант розташування тушки в духовці на пляшці буде чи не єдиним рішенням проблеми нерівномірного термообробки м’яса, а крім того, заощадить овочів чимало місця. Ось необхідні компоненти страви:

  • 64db679f2bb013e8fefdd195841cd846 Курка на пляшці в духовці – незвичайний і ефективний спосіб приготуваннякуряча тушка – 1,5-2 кг;
  • картопля – 1 кг;
  • томати – 0,5 кг;
  • цибуля – 2-3 невеликих цибулини;
  • часник – 4-6 зубчиків;
  • соняшникова олія – 20 мл;
  • майонез – 250 г;
  • сіль, спеції – за смаком.

Підготовлену тушку натирають спочатку сіллю, а потім половиною суміші майонезу, часникової кашки і спецій, після чого залишають маринуватися протягом 4 годин. Томати миють і ріжуть кружальцями. Цибулю і картоплю миють, очищають і ріжуть напівкружечками. Курку насаджують на пляшку, заповнену до половини водою, і розташовують у глибокій ємності для запікання, попередньо змазаній рослинною олією.

Картопля викладають у посуд в два шари, на них мають один шар цибулі і один – томатів. Зверху овочі заливають маринадом. Блюдо запікають при температурі 170-190 градусів близько півтора годин.

Приготування курки на пляшці в духовці технологічно майже не відрізняється від класичної методики запікання тушок, однак дозволяє отримати результат з незрівнянно більш багатою смакової палітри. Важливо не забувати про одну особливість, властиву будь подібним рецептом – страва не можна ставити вже в гарячу духовку з-за великої ймовірності руйнування скла внаслідок перепаду температур.

Сподіваємося, ви залишилися задоволені статтею будемо дуже вдячні, якщо ви залишите свою думку про рецепті. Ви допоможете іншим користувачам визначитися з вибором страви.