Курка на солі в духовці – це прекрасне урочисте блюдо.

Курочка, запечений у духовій шафі – це соковите мяско з апетитною хрусткою скоринкою. Неможливо уявити, скільки існує різноманітних рецептів приготування птиці. Одним з найбільш простих і популярних рецептів є курка на солі в духовці — це дивовижне блюдо, яке виходить соковитим, ніжним, в міру солоним і нежирним. Процес приготування не викличе труднощів навіть у молодої господині, а швидкість готування порадує всіх. Таку страву є відмінним варіантом для святкового меню і для простого ситного домашнього вечері.

Загрузка...

Рецепт №1. Курка з лимонним ароматом

Ароматна, соковита, ніжна із золотистою хрусткою скоринкою – все це про курочку, запечену цілком на сольовий подушці.

Курица на соли в духовкеНам знадобиться

  • Курка – 1 шт.
  • сіль – 500 гр. (помел)
  • лимон – 1 шт.
  • сушені трави
  • часник – кілька часточок

Процес приготування

На дно сухої форми для запікання висипаємо всю пачку солі. Приблизно повинен вийти сантиметровий шар.

Не потрібно турбуватися про те, що птах вийде солоної, м’ясо візьме солі, скільки йому необхідно.

Промиваємо тушку птиці і прибираємо зайвий жир. Обсушуємо, натираємо спеціями. Лимон моєму, обдаємо окропом і кладемо всередину курки, це додасть нашій птиці соковитість і аромат.

Робимо невеликі розрізи на грудки курки і фаршируємо їх часником. Потім в надрізи заправляємо кінці крил, для того, щоб їх краї не підгоріли.

Розміщуємо підготовлену курку на сольовий подушці. Ставимо в духовку розігріту до 190°С духовку на годину.

Для запікання тушки правильної і акуратної форми, зв’яжіть їй ніжки.

Курочку подаємо цілу або порізавши на порційні шматочки з картоплею чи свіжими овочами.

Рецепт №2. Курка в оливковій соусі

Оскільки курка – це виключно корисна їжа, яка повинна бути в раціоні кожного. М’ясо птиці вважається дієтичним і найкориснішим. Рецептів курки в духовці існує безліч. Тому курка запечена на солі в духовці, існує в різних інтерпретаціях.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Свинина з картоплею в духовці – звучить апетитно і смак відмінний.

 

Курица на соли в духовкеІнгредієнти

  • тушка птиці – 1 шт.
  • оливкова олія – 3 ст. л.
  • сушені спеції
  • часник – 2 зубчики

Приготування

Готуємо курку: миємо, видаляємо жир, обсушуємо.

Головне, правильно вибрати хорошу охолоджену курку. У якісної птиці повинна бути рівненька, без надрізів і проколів шкіра. Світло-рожевого кольору з ледве помітною жовтизною. Шкірка повинна щільно облягати тіло, бути пружною і натягнутою.

Готуємо соус. Змішуємо масло, спеції і подрібнений часник. Добре розтираємо інгредієнти. Обробляємо масляного сумішшю тушку зовні і всередині. Ставимо в холодильник маринуватися. Після закінчення часу видаляємо серветкою залишки соусу. На деко висипаємо рівним шаром сіль, зверху кладемо курку.

Краще насипати солі більше, адже гарний шар запобігає підгорання.

Курица на соли в духовкеВ попередньо розігріту до 200 — 220°С духовку ставимо нашу птицю на годину або півтора.

Для того щоб тонкі частини під час приготування не підгоріли зробіть «ковпачки» для кінчиків крил. Птицю на деко краще класти спинкою вниз – це дасть можливість зберегти весь сік під шкірою не випускаючи його назовні.

Не поспішайте подавати курку з пилу-жару і цілком на стіл. Дістаньте її з духовки, накрийте листочком фольги і дайте відпочити десять хвилин. Це додасть курці соковитість.

Здається, що курка в духовці – це простий спосіб приготування їжі. Однак навіть у такому нескладному справі існують свої маленькі секрети і хитрості.

Рецепт курки в духовці – це прекрасне рішення для зайнятих господинь, які хочуть нагодувати всю сім’ю смачним, ніжним і ароматним стравою.

Загрузка...