Курка по-французьки в духовці оригінальний варіант страви

Загрузка...

Багато вважають, що м’ясо по-французьки можна зробити виключно з свинини, а в крайньому випадку вибрати яловичину з великими жировими прошарками. Однак, це не так. Курка по-французьки в духовці також може претендувати на звання ситного страви для сімейної вечері або свята, адже у цих ласощів є ряд переваг перед оригінальним рецептом.

Наприклад, на приготування буде потрібно набагато менше часу, а основний інгредієнт вийде соковитим і ніжним, навіть якщо у господині невеличкий кулінарний досвід.

Кулінарам на замітку

9c9f47b6ce8405f396a6a1e0ebc80201 Курка по французьки в духовці оригінальний варіант стравиНезважаючи на те, що рецепт страви прийшов ще кілька століть тому у Франції, Росії він зазнав безліч змін. Найчастіше ласощі готують у вигляді запіканки, хоча спочатку м’ясо по-французьки робили і подавали порціями. Соус бешамель поступово витіснив майонез, а потім і від цього інгредієнта стали відмовлятися, віддаючи перевагу сирів твердих сортів. Картопля також не завжди присутній у списку компонентів, так як його можна замінити грибами, солодким перцем та іншими овочами.

При приготуванні страви з курки в першу чергу зверніть увагу на саме м’ясо. Краще всього вибирати свіже або охолоджене філе, адже при використанні замороженого продукту ви не зможете позбавитися від жорсткості. Цей недолік компонента можна виправити, використовуючи велику кількість цибулі (краще маринованого в оцті) і укладаючи шматочки як можна щільніше один до одного. Для тих, хто піклується про свою фігуру, але не хоче відмовляти у задоволенні скуштувати чудове блюдо, можна порадити замінити твердий сир на бринзу – смакові якості готового ласощі не зміняться, а загальна калорійність знизиться.

Картоплю потрібно нарізати максимально тонко – так блюдо швидше приготується.

Рецепти страв

Ознайомтеся з декількома варіантами страви з курки в духовці і спробуйте приготувати вподобаний ласощі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Булочки фаршировані яйцями

 

Рецепт №1. Класична картопля по-французьки

Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • курка (філе) – 0,8–1 кг;55ae2f2863ef251cd1ac8a27437f5c51 Курка по французьки в духовці оригінальний варіант страви
  • картопля – 1 кг.;
  • ріпчаста цибуля – 3 шт.;
  • твердий або будь-який інший сир – 200 гр.;
  • спеції для м’яса – за смаком;
  • майонез – 3-4 ст. л.

М’ясо нарізають тонкими скибочками, відбивають, обробляють спеціями, відправляють на деко. Цибулю ріжуть красивими кільцями, кладуть зверху філе. Картоплю чистять, складають внахлест на шар цибулі, приправляють невеликою кількістю рослинної олії, приправляють спеціями. Сир натирають, відправляють до решти інгредієнтів, злегка притискають руками. Останній штрих – обробка страви майонезом. В духовці з температурою до 190 градусів ласощі буде нудитися протягом 40-50 хвилин. Краще спочатку запікати курку з картоплею під кришкою, а для одержання рум’яної скоринки зняти її і потримати деко ще 7-10 хвилин.

Рецепт №2. М’ясо по-французьки з помідорами

Приготувати менш калорійний варіант страви досить просто. Вам будуть потрібні:

  • куряче філе – 0,5 кг;bb73eaacc740632b0b8a96ebd1aee5c6 Курка по французьки в духовці оригінальний варіант страви
  • помідори – 2-3 шт.;
  • твердий сир – 200 гр.;
  • цибуля – 2-3 шт.;
  • спеції майонез – за смаком.

Філе миють, нарізають пластами уздовж, відбивають і обробляють спеціями. Цибулю чистять, тонко ріжуть півкільцями, викладають на м’ясо. Томати нарізують кільцями товщиною не більше 4-5 мм, укладають поверх лука. Сир натирають і посипають ним шар помідорів.

Щоб філе було більш соковитим, можна змастити його майонезом – шар соусу краще розташувати між цибулею і томатами.

На деко кладуть шар пергаменту, викладають м’ясо і відправляють запікатися. Страва з куркою в духовці приготується через 20-25 хвилин при температурі 190-200 градусів. На стіл можна подавати курку по-французьки з легкими овочевими салатами або зеленню.

На закінчення варто сказати, що існують й інші способи приготування страви. Наприклад, можна зробити ласощі у вигляді запіканки, додавши крім перерахованих вище інгредієнтів гриби, соковитий болгарський перець, вишуканий соус, приготований за домашніми рецептами. Курка по-французьки в будь-якому випадку справить враження на вас і ваших гостей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Кета в духовці рецепт простого приготування для шанувальників риби

Загрузка...